Ses kaydını siz alırsanız suç, zaten delil sayılmıyor. Engelleyip geçin bahsettikleriniz hakaretten sayılmaz ama tehdit olarak sayabilirsiniz. Uğraşmak isterseniz gidin danışın.
hkccrn
Elektronik haberleşme yönetmenliğine bakın
bu bir yasal zorunluluk süre uzatılabiliyor.
dipnot: 1.2GB ses datası kayıt edilir, normal bir bireyde bu boyut 6-7 yıllık bir kayıt etmesi lazım
hkccrn
Elektronik haberleşme yönetmenliğine bakın
bu bir yasal zorunluluk süre uzatılabiliyor.
dipnot: 1.2GB ses datası kayıt edilir, normal bir bireyde bu boyut 6-7 yıllık bir kayıt etmesi lazım
Hala inanmıyorum. Neden derseniz başıma gelen bir olay nedeniyle inanmıyorum. Ekstradan Asayiste de çalıştım daha önce dinlemelere katıldım. Savcı Bu tür olaylarda sadece hts raporu alır bu raporda ise arama bilgileri(tarih saat baz istasyonu süre vs.) ve SMS mesajları bulunur. Belki o 1.2 GB data bu olabilir. Ses kayıtları kesinlikle ve kesinlikle saklanamaz mahkeme kararı olmadan. Mahkeme kararı ile dinleme yapılır sadece. Dinleme ise çok önemli bir suç olması lazım ki ancak öyle olacak. Geriye dönük ses kaydı bulunan varsa şahsın bilgisi dahilinde olmadığından devlete-operatore karşı dava açma hakkı ortaya çıkar. Biz Üst araması araç araması yaparken bile mahkemeden arama kararı ile yapiyoruz bunu. Sizce telefon konuşmalarının kaydedilmesi ne kadar mümkün? Bu yüzden kanıt olmadığı sürece siz de inanmayın böyle şeylere derim.