Elbette alanınızda uzmansınızdır, ona bir şüphem yok ki bu dediklerimi lütfen saygısızlık olarak algılamayın. Ancak mekanik, otomobiller ve otomasyonla ne kadar ilgilisiniz?
İçindeki motor gerçek/değil bilemem. Yapılıyor mu onu da bilemem ancak yapılan açıklamayı kabul etmek zorundayız. Şayet eğer bu araç tamamen benzer bir çakma model olacaksa, şirketlerin telif hakları gereğince yüklü bir tazminat gerecektir (Kısa süreli çalıştığım bir firma telif ihlali yapmış ve 185 sayfalı 'PARÇA' ihlalini görmüştüm). Yani bu kimsenin kabul edemeyeceği bir suç.
Araç kasasının Candillac'ın olduğu gibi kullanılması olabilirdi, ancak bu durumda birebir yapılmış yalana bak dedikoduları çıkacaktı. Değişiklik yapıldı ve bu değişiklik basına aktarıldı. Hatalı olan kısım basına aktarılması şayet ne yazık ki ülkemiz yalnızca dış görüntüye önem verdiğinden ayrıntılara önem vermiyor. Bu yüzden bu motor ne yazık ki (yapılıyorsa) bir hiç yerine konuldu.
Motor üretiminin yalan olduğunu bir kenara koyarsak, varsayalım ki doğru. Ve yine varsayalım ki siz bu üretimde çalışan bir mühendissiniz, ülke yetkilileri duyuralım diyor (kendi çıkarları için) ve ister istemez çalışmanız sunulacağı için heyecanlanıyorsunuz. Ondan sonra bir takım kendinibilmez, araştırmaktan elini eteğini çekmiş ve neyin ne olduğundan habersiz bir güruh insan (lütfen bunları şahsınıza almayın, bunlar gerçekten bu kişilere özel belirtildi) bilip bilmeden yorumlar yaparak ürettiğiniz motorun çakma olduğunu söyleyerek ONCA ZAMANLIK emeğinizi BİLMEDEN hiçe sayıyorlar. Ne hissedersiniz?
Şimdi son bölüme geliyorum. 4 servo motor, 4 tekerlek ve 1 tahta plaka alın ve onu montajlayın. Bu işlemin ardından bu motorları çalıştırarak düz ilerletmeye çalışın, inanın ne kadar zor olduğunu göreceksiniz.
Bunu yaparsanız eğer farkedeceksiniz ki 4 tekeri düz götürmek bile bir hayli zor. Yani tüm araç sistemlerini, direksiyon mekanizması, gaz, şaft şanzuman ayarı, vites geçişleri vb tüm sistemlerin ne kadar zor olduğu anlaşılacaktır. Adamlar motoru test etmek için doğru giden bir araçta deneyerek hatanın farklı alanlarda olmasına şans tanımıyor.
Yani özetle motoru göstermediler ve bu haberin 'Araç Prototipi' değil 'Motor Prototipi' olarak tanıtılması gerekirdi. Ayrıca araç kasasının gösterilmesi yerine motorun çalışmasına yönelik animasyonlar ve çalıştığını gösteren prototiplerle sunulabilirdi, ama kim bunun bi çıkar olduğunu reddedebilir ki? Bunları okuyunca hak vermezseniz tekrar @ ile beni etiketleyin uzun uzun keyifli bir tartışma geçirelim. Bu arada kim olduğumu sorarsanız ben 3. Sınıf Makine Müh öğrencisiyim ve bilgilerim bu kaynaklı. Ve tekrar rica ediyorum lütfen yorumlarımı şahsi algılamayın.