lostyazilim
tr.link

Krep Yapmayı Bilen ?

10 Mesajlar 1.250 Okunma
lstbozum
tr.link

Onur07 Onur07 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 850
  • Beğeniler 596 / 114
  • Ticaret 2, (%100)
Ciddiyim var mı yapmayı bilen :D ? Dizi izliyordum -yabancı- orada sürekli krep yediler canımı çektirdiler ya :( . Biraz anlatınız lütfen bende malzeme alayım ve deneyeyim :p .
 

 

wmaraci
reklam

DostAjans DostAjans Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek internet
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 21 / 57
  • Ticaret 2, (%100)
Krep harika birşey.. Tavsiye ederim.. Ben yıllardan beri haftada birkaç kez yapar yerim.

3 yumurta
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozunun yarımı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerini sütü döküyoruz.ikisi bir arada çırpıyoruz. Ardında unumuzu döküp kabartma tozunu sıvı yağını ve tuzunu katıyoruz, hepsini bir arada karıştırıyoruz içinde hiç un pütürlüğü kalmayacak şekilde hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Gerekirse malzemelerini küçük bıçaklı bir rondo tarzında aletiniz varsa onun içine döküp hepsini orada çekebilirsiniz yoksa mikserde kullanıp çabucak yapabilirsiniz benim mikseri tercih ettim, el çırpıcısıyla çok uğraşabilirsiniz. Çırpılan krep in kıvamı ne çok akışkan nede çok katı bir kıvam alacak eğer çok akışkansa krep az daha un koyarak biraz daha katılaşmasını sağlayabilirsiniz.bu nokta çok önemlidir krepte kek kıvamı gibi asla olmayacaktır katı ile akışkan arası bir kıvam alacaktır.hazır olan krepi ocakta bir orta boy ve arzunuza kalmış buyuk tavada hazırlayabilirsiniz,ben krep tavası kullandım olmayanlarda orta boy tavada hazırlayabilirler.bir çorba kepçesi yardımıyla kaptan bir ölçek krep alıyoruz tavamızın altını ısıtıp içine bir damla sıvı yağ damlatıyoruz ölçekteki krep i döküyoruz tamamen bir katman olarak tavaya yuvarlak biçimde yayıyoruz. Orta ateşte çok az pişmesini bekleyip bir maşa yardımıyla ters düz yapıyoruz ve tekrar altına bir damla sıvı yağımızı tavanın kenarından altına sızdırıyoruz. Yağ damlatma yöntemini kaptan her yeni bir ölçek krep aldığımızda uyguluyoruz sıvı yağsız yaparsanız tavaya yapışır. Eliniz alışıksa ister krebinizi tavada attırarak isterseniz de maşayla çevirebilirsiniz içine peynir reçel kahvaltılık ürünler koyarak da tüketebilirsiniz. Afiyet bal olsun…

Alıntı
Onur07

kişi bu mesajı beğendi.

Onur07 Onur07 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 850
  • Beğeniler 596 / 114
  • Ticaret 2, (%100)
Harika bir şey de sadece anaanneme yaptırıyordum ben :D . Bayağı uğraştırıcıymış i ben krepe çikolata süreceğim tuz biraz ters kaçmıyor mu ? Dia 9:30'da açılıyor galiba süt ve un almam lazım . :/
 

 

EftalBulut EftalBulut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 836
  • Beğeniler 106 / 217
  • Ticaret 180, (%100)
Webmaster Forumu oldu yemek forumu :D
 

 

wmaraci
wmaraci

Onur07 Onur07 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 850
  • Beğeniler 596 / 114
  • Ticaret 2, (%100)
He ya . :D
 

 

DostAjans DostAjans Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek internet
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 21 / 57
  • Ticaret 2, (%100)
arasına istediğiniz şeyi sürüp/ekleyip yiyebilirsiniz. sizin damak zevkinize kalmış.

Ama ben özellike çilek reçeli yiyorum krep ile. denemelisiniz..
 

 

Onur07 Onur07 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 850
  • Beğeniler 596 / 114
  • Ticaret 2, (%100)

DostAjans adlı üyeden alıntı

arasına istediğiniz şeyi sürüp/ekleyip yiyebilirsiniz. sizin damak zevkinize kalmış.

Ama ben özellike çilek reçeli yiyorum krep ile. denemelisiniz..


Tuz ile tatlı biraz garip olmaz mı ? :D
 

 

DostAjans DostAjans Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 2024 / E
  • Meslek internet
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 260
  • Beğeniler 21 / 57
  • Ticaret 2, (%100)
krep çok tuzlu olmaz ki. süt v.s tuzu belli ettirmez. krep'i ekmek olarak düşüneceksiniz.
 

 

dumanyak dumanyak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 113 / 149
  • Ticaret 15, (%93)
Arasında patates kızartması daha iyi gidiyor (: Ramazanda az yapmadım ya :)
 

 

Onur07 Onur07 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 850
  • Beğeniler 596 / 114
  • Ticaret 2, (%100)
2-3 tane yaptım bayağı zordu anneme devrettim , o hazırlıyor yine ben yiyorum :D .
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al