Onur07
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
31.08.2011
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
850
-
Beğeniler
596 / 114
-
Ticaret
2, (%100)
Ciddiyim var mı yapmayı bilen :D ? Dizi izliyordum -yabancı- orada sürekli krep yediler canımı çektirdiler ya :( . Biraz anlatınız lütfen bende malzeme alayım ve deneyeyim :p .
DostAjans
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
06.01.2012
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / E
-
Meslek
internet
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
260
-
Beğeniler
21 / 57
-
Ticaret
2, (%100)
Krep harika birşey.. Tavsiye ederim.. Ben yıllardan beri haftada birkaç kez yapar yerim.
3 yumurta
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozunun yarımı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerini sütü döküyoruz.ikisi bir arada çırpıyoruz. Ardında unumuzu döküp kabartma tozunu sıvı yağını ve tuzunu katıyoruz, hepsini bir arada karıştırıyoruz içinde hiç un pütürlüğü kalmayacak şekilde hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Gerekirse malzemelerini küçük bıçaklı bir rondo tarzında aletiniz varsa onun içine döküp hepsini orada çekebilirsiniz yoksa mikserde kullanıp çabucak yapabilirsiniz benim mikseri tercih ettim, el çırpıcısıyla çok uğraşabilirsiniz. Çırpılan krep in kıvamı ne çok akışkan nede çok katı bir kıvam alacak eğer çok akışkansa krep az daha un koyarak biraz daha katılaşmasını sağlayabilirsiniz.bu nokta çok önemlidir krepte kek kıvamı gibi asla olmayacaktır katı ile akışkan arası bir kıvam alacaktır.hazır olan krepi ocakta bir orta boy ve arzunuza kalmış buyuk tavada hazırlayabilirsiniz,ben krep tavası kullandım olmayanlarda orta boy tavada hazırlayabilirler.bir çorba kepçesi yardımıyla kaptan bir ölçek krep alıyoruz tavamızın altını ısıtıp içine bir damla sıvı yağ damlatıyoruz ölçekteki krep i döküyoruz tamamen bir katman olarak tavaya yuvarlak biçimde yayıyoruz. Orta ateşte çok az pişmesini bekleyip bir maşa yardımıyla ters düz yapıyoruz ve tekrar altına bir damla sıvı yağımızı tavanın kenarından altına sızdırıyoruz. Yağ damlatma yöntemini kaptan her yeni bir ölçek krep aldığımızda uyguluyoruz sıvı yağsız yaparsanız tavaya yapışır. Eliniz alışıksa ister krebinizi tavada attırarak isterseniz de maşayla çevirebilirsiniz içine peynir reçel kahvaltılık ürünler koyarak da tüketebilirsiniz. Afiyet bal olsun…
Alıntı
1 kişi bu mesajı beğendi.
Onur07
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
31.08.2011
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
850
-
Beğeniler
596 / 114
-
Ticaret
2, (%100)
Harika bir şey de sadece anaanneme yaptırıyordum ben :D . Bayağı uğraştırıcıymış i ben krepe çikolata süreceğim tuz biraz ters kaçmıyor mu ? Dia 9:30'da açılıyor galiba süt ve un almam lazım . :/
-
Üyelik
26.08.2011
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
E** B**
-
Mesajlar
836
-
Beğeniler
106 / 217
-
Ticaret
180, (%100)
Webmaster Forumu oldu yemek forumu :D
DostAjans
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
06.01.2012
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / E
-
Meslek
internet
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
260
-
Beğeniler
21 / 57
-
Ticaret
2, (%100)
arasına istediğiniz şeyi sürüp/ekleyip yiyebilirsiniz. sizin damak zevkinize kalmış.
Ama ben özellike çilek reçeli yiyorum krep ile. denemelisiniz..
DostAjans
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
06.01.2012
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / E
-
Meslek
internet
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
260
-
Beğeniler
21 / 57
-
Ticaret
2, (%100)
krep çok tuzlu olmaz ki. süt v.s tuzu belli ettirmez. krep'i ekmek olarak düşüneceksiniz.
dumanyak
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
11.03.2012
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
763
-
Beğeniler
113 / 149
-
Ticaret
15, (%93)
Arasında patates kızartması daha iyi gidiyor (: Ramazanda az yapmadım ya :)
Onur07
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
31.08.2011
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
850
-
Beğeniler
596 / 114
-
Ticaret
2, (%100)
2-3 tane yaptım bayağı zordu anneme devrettim , o hazırlıyor yine ben yiyorum :D .