Krep harika birşey.. Tavsiye ederim.. Ben yıllardan beri haftada birkaç kez yapar yerim.

3 yumurta
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozunun yarımı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerini sütü döküyoruz.ikisi bir arada çırpıyoruz. Ardında unumuzu döküp kabartma tozunu sıvı yağını ve tuzunu katıyoruz, hepsini bir arada karıştırıyoruz içinde hiç un pütürlüğü kalmayacak şekilde hızlı bir şekilde çırpıyoruz. Gerekirse malzemelerini küçük bıçaklı bir rondo tarzında aletiniz varsa onun içine döküp hepsini orada çekebilirsiniz yoksa mikserde kullanıp çabucak yapabilirsiniz benim mikseri tercih ettim, el çırpıcısıyla çok uğraşabilirsiniz. Çırpılan krep in kıvamı ne çok akışkan nede çok katı bir kıvam alacak eğer çok akışkansa krep az daha un koyarak biraz daha katılaşmasını sağlayabilirsiniz.bu nokta çok önemlidir krepte kek kıvamı gibi asla olmayacaktır katı ile akışkan arası bir kıvam alacaktır.hazır olan krepi ocakta bir orta boy ve arzunuza kalmış buyuk tavada hazırlayabilirsiniz,ben krep tavası kullandım olmayanlarda orta boy tavada hazırlayabilirler.bir çorba kepçesi yardımıyla kaptan bir ölçek krep alıyoruz tavamızın altını ısıtıp içine bir damla sıvı yağ damlatıyoruz ölçekteki krep i döküyoruz tamamen bir katman olarak tavaya yuvarlak biçimde yayıyoruz. Orta ateşte çok az pişmesini bekleyip bir maşa yardımıyla ters düz yapıyoruz ve tekrar altına bir damla sıvı yağımızı tavanın kenarından altına sızdırıyoruz. Yağ damlatma yöntemini kaptan her yeni bir ölçek krep aldığımızda uyguluyoruz sıvı yağsız yaparsanız tavaya yapışır. Eliniz alışıksa ister krebinizi tavada attırarak isterseniz de maşayla çevirebilirsiniz içine peynir reçel kahvaltılık ürünler koyarak da tüketebilirsiniz. Afiyet bal olsun…

Alıntı