-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Arkadaşlar bugün bir web-sitesi sahibi olarak, yılların Google Adsense kullanıcısı olarak akşam saatlerinde Türkiye'nin en büyük haber sitelerinden birisine girdim ve inanılmaz bir şaşkınlık içerisinde kaldım!!
Ben kendi sitemde Google Adsense Yerleşim politikalarına uyacağım diye, kulllanıcı memnuniyetini sağlayıp Google imajını zedelemeyeceğim diye 40 atarkene, birilerinin krallar gibi politika falan sallamadan gelirini katlamasına şahit oldum...
Şimdi ben bir avukat olarak site ismi vereyim mi vermeyeyim mi diye düşünüyorum. Vereceğim arkadaşlar, dava açan varsa açsın, kimlerin imajını karaladıysam karalayım. Ortada düpedüz adaletsizlik varken ses çıkarmayan bizden değildir.
BİGPARA adlı "Doğan Yayın Grubuna" ait siteden bahsediyorum. Evet, sitenin ismi BİGPARA. Yanlış duymadınız, yılda milyarlaca dolar kar eden ülkenin en büyük sermayedarlarından birinin sahip olduğu web-sitesinden bahsediyorum.
Sorun ya da ihlal mi ney?
"Mobil sitede kullanıcı aşağıya indikçe sayfayla beraber kayan Google reklamının bulunması"
Evet arkadaşlar yanlış duymadınız, Google Adsense Politikalarında bağıra bağıra "kesinlikle yasak" dediği ve reklam oranını ortalama 3 kar artıracak bir uygulamadan bahsediyoruz!
Arakdaşlar ben çok üzgünüm. Hani derler ya "Büyüklerin gemisi yürür" diye. Bugün resmen buna canlı canlı şahit olmuş bulunmaktayım.
Şu forumda binlerce Adsense yayıncısı kişi kurallara uyaraktan, ekmeğini, okul harçlığını, abisinin, kardeşinin, çoluğunun, çocuğunun rızkını kazanmak için, 3 kuruş kazanma için uğraşadursun. Üstelik tüm bu uğraşında Google amcamızın "Adsense Politikalarına" uysun...
Neden uyacağız ki biz bu politikalara?
Google imajı sarsılmasın diye mi?
Eee, peki bu günlük 1 milyondan fazla tekili olan dev patronlara ait web-siteleri ne olacak?
Demek ki arkadaşlar buradan şunu çıkarabiliyoruz ki "Google Politikalarına biz küçük siteler uyacağız ki dev sitelerdeki Google reklamlarına kural ihlali yapmasına rağmen kullanıcılar nasıl olsa güvenilir Google reklamı diyerekten tıklasınlar".
Yani biz bu kurallara büyükler daha çok kazansın diye uyacağız...
Arkadaşlar, gecenin şu saatinde şaşkın ve bir o kadar da üzgünüm. Dünyanın adaleti falan kalmamış. Ben şu BİGPARA'nın yaptığını bir Adsense yayıncısını olarak kendi siteme yapsam biliyorum ki ertesi gün BANLANACAĞIM.
Olan bizlere oluyor. Bu devler ise kaymağını yiyor.
Koskoca Google'sın bide. 150 milyar dolarlık şirketsin sözde. Demek ki senin de dinin imanın paraymış...
2 kişi bu mesajı beğendi.
KTB
xxxx
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Adsense Premium diye bir olay var bunu bir araştırın isterseniz. Tam detaylı bakmadım ama bu olabilir. Ayrıca mobilden girip hızlıca bir baktımda sağ üstünde çarpı var kullanıcıyı tıklamaya itmiyor bu dediğiniz olay uygulamalarda vs daha fazla abartılarak kullanılıyor. Bence belli bir standarta ulaşan sitelerin denetlenmesinin azalması gayet normal ama burada bir hata göremiyorum hocam sıkmayın canınızı derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Reklamların herhangi bir yerinde reklamı kapatacak ve geribildirim yapacak bir şey de yok.
Aslında büyük dediğiniz bu tür girişimciler, sanıldığı kadar büyük değil. Zaten büyük olsalar böyle bir şey yapmazlar.
OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Hocam yazdıklarının oldukça doğru olsada Mobil'de Google özel reklam banneri o. Google o bannere izin verdi. İzinden daha çok yeni çıkardı ve kullanın dedi. Hatta mobil'de en çok kazandıran diye biliyorum. Birçok websitesi kullanmaya başladı sadece BİGPARA değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
KTB Hocam, cevabınız için teşekkür ederim. Ancak yine de beni bildiğim içerik ağırlıklı web-sitelerinde bu şekilde reklam yayınlamak kapatmak için "çarpı"işareti olsa dahi katiyen yasak.
Adsense premium olayını duydum. Ancak Google'ın bu şekil bir uygulama yapıp bu tarz sitelere torpil geçmesi yine de etik sayılmaz. Sonuçta günde 1 milyon kişinin uğradığı web-site demek ülkenin en büyük 100 sitesinden birisi olmak demek. Yani buda demektir. Ülkedeki internet kullancılarının çoğunluğu buralarda geziniyor.
Yani her halukarda bu Adsense Yerleşim politikalarının çifte standartlı uygulanması hiç de etik ve ahlaki bir şey değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Bu tip yeni mobil reklam türünden haberim yoktu. Eğer yeni çıktıysa bu harika bir şey. Keşke Google bunlardan bizi bilgilendirseydi. Bilseydim evvelden kullanırdım.
Zaten mobilde tıklanma oranları genelde rezalet oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
BİLGİSAYAR
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bende birçok sitede böyle olaylara şahidim açıkcası söylemek istemiyorum ama haberler.com web sitesindeki reklam politikası çok normalde benmi abartıyorum.