-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
5, (%80)
Merhaba arkadaşlar ben de aynı durumdayım. Hit kaybı %50 leri geçti. İlk günlerde bir anlam veremedim. Ancak güncelleme ile ilgili forumlarda konu açılınca haberdar oldum. Umarım kısa zamanda düzelir.
KAYBETMEYİ, AHLAKSIZ BİR KAZACA TERCİH ET!
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
E** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar. Bu güncelleme haberini Wmaracı'ya ilk gönderen bendim. Şimdi de bu güncellemelerden negatif etkilenenler ne yapmalı bir Listesini gönderiyorum...
1) Tüm Blog gönderilerinizde yazar ismi mutlaka bulunsun. Google güvenilir bilgiyi kimin paylaştığını takipçilere göstermek istiyor.
2) Sitenizde başka sitelerden alınmış kopya içerikleri kaldırın. (Ya da kopya içeriği aldığınız sayfaya link verin)... Link verirseniz google bunu bir atıf yazısı gibi algılar cezalandırmaz. Ama direkt kopyalarsanız orta vadede düşüş getirir.
3) İnce sayfaları güçlendirin ya da yokedin (thin pages)... Hepimizin sitesinde çok az içerikle hazırlanmış 30-40 kelimeden oluşan zayıf sayfalar vardır. Bunları ya 300 kelime üzerine çıkarın ya da yok edin.
4)Sayfanızda "Hakkımızda" (About Us) bölümü olmasına dikkat edin. Google artık bu sayfaları daha fazla dikkate alacak. Bilgiyi kimin sağladığına önem verecek.
5) Backlinklerde bundan sonra sayıdan çok kaliteli link aranacak. Malum link sayısı kolayca arttırılabiliyor ama kaliteli link almak zor.
6)Https olmazsa olmaz hale getiriliyor. Güvenlik ağı olmayan siteler sıralamalarda daha altlarda kalacak.
7) Son gelen sonuçlara göre bu güncellemeden en çok negatif etkilenen siteler YMYL siteleri oldu (Your Money Your Life) bunlar Sağlık, Wellness ve Finans sektöründeki siteler...
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
E** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer bu saydıklarımızın hepsi sitenizde dengeli ise tek sebep kaliteli link ihtiyacı olabilir diye düşünüyorum... Belkide kalitesiz linkleri temizlemek gerekecek hepimiz için bilemiyorum. Benim sitemde düşüş değil hatta yükseliş oldu....Ama araştırmaya devam ediyorum konuyu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
S** Q**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benim söz sitemde %30-%40 civarında azalma oldu.Şimdilerde biraz artmaya başladı ama eskisi gibi değil.Bence sitenin güncel olması,hemen çıkma oranı ve site hızı esas kriterler olacak.İlginctir ki çoğu içeriklerimde hit düşerken,bazılarında hit yükseldi.Bu bence düşüş ve inişlerin içeriklerle ilgili olduğunu gösteriyor.
Ən Gözəl Sözlər
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Backlink konusunda detaylı bir algoritma değişikliği yapılıyor bu arada onu da not düşelim.
Tamamen doğal backlink almalıyız. Benim bazı sitelerime bile yurtdışı bloglardan backlink talebi geliyor artık mail ile.
Sayfada gezinirken mouse hareketini bile dikkate alan google mailleri de dikkate alıyor aslında. Yani sitede mail kullanımı, yorumlar vs bunlar tamamen doğal algılanır.
Para ile satın aldığınız backlinkleri bir şekilde yok etmenizi tavsiye ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
senin yerine kim gelmişse o siteyi incele, ya uzun yazıdır ya da hızlı açılıyordur ampde olabilir. aynısını yap eski yerine gelirsin. büyük bir siteyse geçmiş olsun geçemezsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Yönetici
-
-
Ad Soyad
E** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bazıları da bu güncellemenin E.A.T güncellemesinin bir devamı olduğunu öngörüyorlar. Bununla da ilgili bilgi verelim :
E (Expertise) : Yani sektörünüz hakkında uzmanlık. Sektörünüz hakkında uzman bir siteye sahip misiniz bunu ölçüyor. Site içi bilgilerin ve sitenin kendisinin doğru şekilde yapılandırılıp yapılandırılmadığına bakıyor.
A (Authoritativeness) : Yani o konu hakkındaki otoritenizi ölçen bir sistem. Bir konu hakkında uzman olabilirsiniz ama otoriteniz yüksek olmayabilir. Otorite demek konu hakkında diğer insanları etkileme oranıdır. Yani uzmansanız bilgesinizdir ama otoriterseniz influencer (yani trendleri etkileyen kişi) oluyorsunuz. Buradaki etki sosyal medyada paylaşımın ve senin yazını paylaşanlar, alıntılar ve atıflar şeklinde gelişiyor.
T (Trustworthiness) : Güvenilirlik. Sitenin güvenilirliğini ölçen bir yapı. Bilgi kaliteesi, site güvenliği, sitenin ne kadar süre online kaldığı gibi birçok etken ölçülüyor vs...
1 kişi bu mesajı beğendi.