lostyazilim

Google Adwors Bilgi Lazım

6 Mesajlar 750 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

osman3322 osman3322 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad O** N**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 13 / 8
  • Ticaret 4, (%75)
Merhabalar Arkadaşlar sitem için reklam vereceğim.
Googleye Bir miktar kredi yükledim.
Bu beni ne kadar reklamımı gösterir kaç gün ve siteme faydası olurmu öğrenmek istedim..

Belirlediğim anahtar kelimelerde baş sırada çıkabilirmiyim ?

Googlede yükselmemde adworsun bir yararı olurmu bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim benim pek bi bilgim olmadığından googlede arastırdıgım kadarı ile başladım..

wmaraci
reklam

Rastena Rastena WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 3776
  • Beğeniler 836 / 1380
  • Ticaret 190, (%100)
Kelimeye göre etkisi olur.

prestij

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
Yanlıs yapmıssın hocam. 4 tane gmail hesabı ac. 4 une de 150 ser liralık kod ekle en azından bu kadar para harcıyorsun madem aynınparaya ıkı katı reklam gosterırsın
Sıralamaya etkısı derken reklam gozuktugu surece usttesın reklam bıttıgınde reklamlarla gelen etkılesımler vs den dolayı dolaylı bır yukselme yasanabılır onun dısında google ' bu sıte adwords kullanıyor, parası bıtınce de buna bı guzellık yapalım' demıyor

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
Adwords kullanmayı tam anlamıyla öğrenmeden ilk sırada çıkıyım düşüncesiyle girişirsen birşey anlamadan sermayeni harcarsın. Adwords'ün incelikleri iki satır yazıyla anlaşılacak şeyler değil.

Deneyerek öğrenirim diyosan kampanyalarına günlük ufak harcama limitleri koyarak başla. Mesela günlük 30 TL harcama limiti koy 3-5 gün yayınla.

Anahtar kelimelerini hangi şekilde girdiğine dikkat et. Örneğin geniş eşleşme yaparsan senin girdiğin keywordle alakasız saçma sapan aramalarda reklamın yayınlanabiliyor. Tam eşleşme yaparsan maliyet artıyor. Negatif eşleşmeleri kullanarak bir strateji oluşturmayı öğrenmen lazım.

https://support.google.com/adwords/answer/2497836?hl=tr

Bunun dışında anahtar kelimelerinin kalite skorlarını incele. 7/10 un altında skor alıyorsan o kelimeye çok para ödersin ve ilk sırada çıkma ihtimalin azalır. 3-5 günlük test sonunda kelimelerinin skorlarına bak. Düşük skor alanları durdur veya sayfanı ona göre optimize et.

Sadece google aramaları için reklam vermek pahalıya mal oluyor. Bunun yerine kendi sitenle alakalı olabilecek siteleri hedefleyerek yayıncılar için reklam verirsen tıklama başı maliyetini inanılmaz şekilde düşürebilirsin. Örneğin google aramasında tıklama başı 3 tl öderken hedeflenen yayıncının sitesinde 30 kuruşa işi halledebilirsin.
osman3322

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

osman3322 osman3322 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Tasarımcı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad O** N**
  • Mesajlar 51
  • Beğeniler 13 / 8
  • Ticaret 4, (%75)
Herkeze tesekkur ederim ufakta olsa bilgi sahibi oldum sagolun

ertugrul ertugrul webwebi.net Kullanıcı
  • Üyelik 22.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İşletme yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 1330
  • Beğeniler 33 / 260
  • Ticaret 74, (%100)
adwords un reklam planlamalarını kullanın hocam , istediğiniz kelimenin kaç tl ile kaçıncı sırada yayınlanacağını ve kaç kere tıklanacağına dair tahmini değerleri alabiliyorsunuz. reklamı başlatmadan bu araçları kullanınız.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al