lostyazilim
tr.link

Google Hedef Kelimelerinizde Yükselmek Çok Kolay

7 Mesajlar 1.121 Okunma
lstbozum
tr.link

bilisim bilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo - Webmaster
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 6 / 3
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba arkadaşlar,

Forumda yeni olmamla birlikte bazı konular üzerinde sizlere bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi, pek çok kişinin hayali olan Google üzerinde yükselme sorunudur diye düşünüyorum.

Aslında Google üzerinde yükselmek çok zor değil. Sizlere anlayabileceğiniz basit bir takım kavramlar hakkında bilgiler vereceğim.

Bunları maddeler halinde inceleyelim. Aslında bu yazdıklarım az çok web işleriyle uğraşan kişilerin bildiği konular fakat, biz Türk insanlarının sabırsız olmasıyla birlikte daha başarının kapıları açılmadan kapıları kapatmamızla birlikte olmuyor, olmuyor, olmuyor! Şeklinde düşünmemize sebep olmaktadır.

Domain Seçimi

Bazı arkadaşlarımız domain seçimlerinde yapmış olduğu hatalardan bir tanesi, Türkçe ve İngilizce kelimelerini aynı alan adı üzerinde barındırmaları başlıca yapılacak olan hatalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Projeyi kafamızda tasarlama işlemi sonrasında alınacak olan domain ismi oldukça önemlidir. Domain seçimi yaparken kesinlikle Türkçe ve İngilizce kelimelerinin bir arada bulunduğu alan adlarını almaktan kaçının.

Önemli Husus

• Almış olduğunuz alanadınızın süresini imkanınız verebildiğince ( proje kapsamı içerisinde ) 3 veya daha üstü yıllar üzerinde tahsis etmeniz başlangıç için sizlere ekstra olarak dönüş yapacağından emin olabilirsiniz.

• Google, alınmış olan alan adlarının yıl durumlarını kontrol eder, 1 senelik uzatılmış olan alan adıyla, 5 senelik uzatılmış olan alan adlarını bir arada kıyaslama yapmaz. Bunun asıl sebebi var olan proje kapsamını ilgilendirmektedir. 1 senelik uzatılmış olan bir alan adının diğer çöp siteler gibi olacağını düşünen bir mantıkla yaklaşım gösteren google, 5 yıl uzatılmış olan bir alan adının tamamen proje sistemine dayalı olmasını nitelendirdiğinden farklılık göstereceğinden emin olabilirsiniz.

KULLANILACAK YAZILIM

İşte burada biz web işleriyle uğraşan pek çok kişinin yapmış olduğu pek çok hata vardır. Öncelik olarak seçim yapılacak olan yazılıma oldukça önem vermekteyiz.
Nedir bu yazılımlar;

Fazlasına gerek duymadan başlıcalarını yazmak istiyorum.

1. Wordpress

2. Php Script

3. Asp Script

Günümüzde Wordpress hala Google 'in en çok sevmiş olduğu yazılım türü olarak ilk sırada yer almaktadır. PHP ve ASP 'in de etkisi yok desek yanılmış oluruz. Ama bizlerin burada dikkat edeceği en önemli unsur tamamen ÖZGÜN olmamızdan kaynaklıdır. Hangi yazılımı kullanıyorsanız kullanın, Google kurallarına uygun olan ÖZGÜN bir yazılım kullanmanız sizlere ekstra puan katarak, rakipleriniz ile kıyaslanmanız sırasında farklılıklar yaracağına emin olabilirsiniz.

Ek olarak Wordpress için kısaca bir bilgi vermek istiyorum.

Wordpress kurulumu oldukça basit olan bir yazılım biçimidir. Bu yazılıma ek olarak özgün bir tema seçimi yapmalı, "ücretli olarak tema satışları yapılmakta 50 / 300 TL arasında değişik pek çok türde temalar mevcuttur. " ve bu temaya uygun olan eklentilerin kullanılması gereklidir.

Şu ana kadar her şey mükemmel. Peki ya içerik sistemi?

Evet en önemli konulardan bir tanesi içerik yönetim sistemidir arkadaşlar. Özgün olarak başladık, özgün olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Makale yazmayı başarabilen arkadaşlarımız bu konular üzerinde oldukça başarı sağlamışlardır. Peki ya makale yazmayı bilmeyen arkadaşlarımız? WMAracı gibi popüler bir webmaster forumu üzerinde makale işlemlerini gerçekleştiren pek çok yazar arkadaş vardır. Bu arkadaşlardan yardım alarak Minimum 300 Kelime üzerinden özgün yazılarla beslemenizi tavsiye ederim.

Neden 300 Kelime?

Önce neden 300 Kelimeye gelmeden önce, Wordpress sistemleriniz üzerinde SEO eklentisi olarak YOAST SEO'yu kurmanızı tavsiye ederim. İnternet üzerinde pek çok yoast seo kurulumları ile ilgili yazı bulabilirsiniz, bulamayan arkadaşlarımız konu başlığı altından yardım isterlerse yardımcı oluruz. Eklentiyi tam anlamıyla kurmamız sonrasında Yoast'ın kullanımını çok iyi bilmek gerekiyor arkadaşlar. Bu Seo yazılımı sayesinde girmiş olduğunuz 300 Kelimelik makalelerinizin özgün olması, makale içerisinde belirmiş olduğunuz " title, description, içerik " 3'lüsü üzerinde verilen hedef/anahtar kelime linkleri sayesinde başarı sağlamanız mümkündür.

Peki bu eklenti, 300 kelimelik makale içeriğinde belirtilen title, desc, içerik üzerinde verilen linkler'in bize ne katkısı olacak diyenler için..

• Hızlı index

• Arama sonuçlarında öne çıkma

• Organik hit

• Alexa üzerinde yükselme

Gelen kullanıcılara vereceğiniz bilgiler oldukça önemlidir. Çünkü bir kullanıcı sitenizde ne kadar uzun süre kalıcı olursa, markalaşmanız o kadar kısa süre içerisinde gerçekleşecektir.

Sadece, bir eklenti ve 300 kelimelik makaleyi doğru girmek yeterlimi?
Tabi ki hayır.

Bizler bu işlemleri, her gün düzenli olarak yapmamız gerekmektedir. İşte asıl önemli kısım burada başlamaktadır.

Ne demiştik, Özgün, Özgün, Özgünlük!!!

Şu ana kadar her şey mükemmel! Mükemmel olmaya devam etmeniz gerekmektedir. Unutmayın emek harcamadan başarı kesinlikle sağlanmaz.

Sizlere tavsiyem,

Projenizi hayata geçirmeniz ile birlikte ilk gün 1 içerik ve google'in sitenizi ziyaret etmesini bekleyiniz.
Google sitenizi inceledi ve indexledi.

İkinci Gün: İçerik sayısını 2 adete çıkartın. Bir tanesi sabah, diğeri akşam olacak şekilde konuların indexlenmesiyle birlikte makalelerinizi girin.
Üçüncü Gün: Konu sayısını 3 adete çıkartın. Bir sabah, bir öğlen, bir akşam olarak şekilde konuların indexlenmesine müteakip makalelerinizi giriniz.
Dördüncü Gün: Burada yapacağınız işlem, eklemiş olduğunuz makalelerinizde sıralamalarda nerede olduğunuza bakın. WMAracı sıra bulucu sayesinde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Göreceksiniz ki aramalarda çıkmaya başlamış yavaş yavaş eklemiş olduğunuz konularda ön sıralarda olduğunuzu göreceksiniz.

Beşinci Gün: Şimdi burada işlemlerimizi değiştirip, artık sabit olarak hareket etmemiz başarının kapılarını açmamızda önemli rol oynayacaktır.

Nedir Bu İşlemler?

Günümüzde Sosyal Medyayı aktif olarak kullanan oldukça fazla bir kitle vardır. Bu sebeple sosyal medya siteleri üzerinden alacağımız geri bağlantılı linklerle hem organik hit, hem de başarıya ulaşmamızı sağlayacak en önemli adımlardan bir tanesi olacaktır.

Sizlere tavsiyem;

Her sosyal medya sitelerinden 3 farklı hesap açınız.

Facebook.com ( 3 adet hayran sayfası )
Twitter.com ( 3 adet kullanıcı profili )
Instagram, gibi gibi gibi..

Açabildiğiniz kadar açın arkadaşlar. Sizlere emin olun oldukça fazla katkı sağlayacaktır.

Beşinci Gün: Bu işlemleri tamamlamanız ile birlikte günlük 5 adet makale girişi sağlayın. Makalelerinizi sürekli olarak online kalabileceğiniz saatler ya da günün belli başlı kısımlarına bölerek girmeyi tercih edin.

Girmiş olduğunuz her makaleden 5 dakika sonrasında sosyal medya hesaplarınız üzerinde bu makalelerinize linklerini paylaşmalı, paylaşırken de açıklama kısımlarına 30-50 kelime de olsa özgün olarak makale yazmanız sizlere ekstra olarak katkı sağlayacağından emin olabilirsiniz.

Beşinci Günden sonra günlük sabit olarak aynı işlemleri yapmaya özen gösterin. Emin olun siteniz, 1,5-2 aylık içerisinde istenilen kullanıcı kapasitesine çoktan ulaşmış, hedef kelimelerinizde henüz doğru düzgün çalışma yapmadan sıralamaya ulaşmış, başarıyı ucundan yakalamış olacaksınız.

Peki ya sonrası?

Bu işin uzmanları WMAracında Seo hizmetleri yapan pek çok güvenilir arkadaşlarımız var. Sizlere bu konu hakkında destekler vererek başarınıza başarı katarak hedef kelimelerinizde hızlı bir şekilde yükselmesine katkı sağlayabilirler.

Evet arkadaşlar biraz başınızı ağrıttık ama son işlemi göz önünde bulundurmazsak ne kadar bir masrafımız oldu, başarıda ne gibi bir katkı sağladık analiz edelim.

* Domain ücreti: 5 yıl aldığımızı sayarsak, ortalama 100-150TL
* Wordpress Kurulum: Otomatik kurulum var birde kuramayan arkadaşlarımız için düşünelim. 5-10TL arasında kuran kişiler mevcut.
* Lisanslı Özgün Tema: 50TL - 300TL arasında güzel temalar mevcut.
* Makale işlemleri: 300 Kelimesi 3TL den alındığını düşünsek, 2 aylık süreçte 900TL yapıyor.

------------------------------------------------------------------------------

Toplam: 1360TL yapıyor.
Makale yazabilen arkadaşlar için; 460TL yapıyor.

Eminim ki burada, pek çok arkadaşım makale yazabilir. Üstelik ortalama 200-460TL arasında 2 aylık yapılan bir yatırımın size geri dönüşünü gördüğünüz zaman çok da uygun olduğunu anlayabileceksiniz.

Bir Sonraki yazımızda görüşmek üzere.
İyi Forumlar.
Androman krm

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Selcux Selcux WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
güzel bir yazı olmuş teşekkür ederiz,sizin söylediklerinizin hepsini yapıyorum,ingilizce içerikli bir sitem var şu anda 45 den fazla içerik var,indexlenmede problem yok,fakat sıralamada çıkmıyor,backlink 20 den biraz fazladır heralde,iki ay oldu ama ziyaretçi yok denecek kadar az
en önemlisi backlink heralde,özellikle benzer içerikli sitelerden makale içerisinden backlink almak gerekiyor diye düşünüyorum
bilisim

kişi bu mesajı beğendi.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

Selçux adlı üyeden alıntı

güzel bir yazı olmuş teşekkür ederiz,sizin söylediklerinizin hepsini yapıyorum,ingilizce içerikli bir sitem var şu anda 45 den fazla içerik var,indexlenmede problem yok,fakat sıralamada çıkmıyor,backlink 20 den biraz fazladır heralde,iki ay oldu ama ziyaretçi yok denecek kadar az
en önemlisi backlink heralde,özellikle benzer içerikli sitelerden makale içerisinden backlink almak gerekiyor diye düşünüyorum

İngilizce içerikten bahsediyorsunuz, dünya ile yarışıyorsunuz, ciddi içerik ve sabır gerekiyor. Spin ve özgün olarak 2 farklı proje yürütüyorum, ingilizce yazıyorum ancak gelen yok giden yok; çok büyük bir piyasa var malesef. Görsel kasıp botla iş yapsam çoktan köşe olmuştum yeminle..
bilisim

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

krm krm Kerem Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek gezgin
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 309
  • Beğeniler 55 / 124
  • Ticaret 2, (%100)
Kaynaksız bir konu bulunca sonuna kadar okurum.

Katılmadığın konular var:

Domain süresinin bence hiç bir önemi yok. Otomatik yenileme diye bir şey var. Hadi domain süreniz bitti site kapandı diyelim, kısa sürede siteniz sıralamadan kalkar bir sonraki site sizin yerinize geçer. Google bu durumdan etkilenmez. Domain süresinin bitmesine 20 gün kaldı diye kaliteli içeriği arka planda tutmaz. Bu yüzde değerlendirmeye alacağı bir konu olduğunu sanmıyorum.

300 kelime mantığı da bana ters geliyor. Konunun içeriğine göre değişebilecek bir durum olduğunu düşünüyorum.

Seo eklentilerine de karşıyım, bu tarz eklentilere göre yazılan konular özgün olmaz bence. Google bunları çoktan aşmıştır.

Belirli zamanlar da girilen konuların mantığını da anlamış değilim. Bana göre bu durumun sıralamayı etkileyecek bir açıklaması yoktur.

Bunlar benim görüşüm tabi..

Kaç kişi kaynaksız, sadece bilgi paylaşımı için oturup uzun uzun yazıyor ki.
Teşekkür ederim.
KadirHames bilisim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Selcux Selcux WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 35
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

İngilizce içerikten bahsediyorsunuz, dünya ile yarışıyorsunuz, ciddi içerik ve sabır gerekiyor. Spin ve özgün olarak 2 farklı proje yürütüyorum, ingilizce yazıyorum ancak gelen yok giden yok; çok büyük bir piyasa var malesef. Görsel kasıp botla iş yapsam çoktan köşe olmuştum yeminle..

hocam sabır gerekiyor kesinlikle,rakip sitenin biri 102 backlink var 99 u dofollow,diğerinde 400 küsür backlink var,ilk site birinci sayfada çıkıyor diğeri 7-8 de çıkıyor,dofollow backlink almak lazım..

bir de facebook,twitter,pinterest,google+,tumblr,reddit hesaplarım var bir tek reddit den ziyaretçi geliyor,redditi iyi kullanmak lazım
bilisim

kişi bu mesajı beğendi.

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)

krm adlı üyeden alıntı

Domain süresinin bence hiç bir önemi yok. Otomatik yenileme diye bir şey var. Hadi domain süreniz bitti site kapandı diyelim, kısa sürede siteniz sıralamadan kalkar bir sonraki site sizin yerinize geçer. Google bu durumdan etkilenmez. Domain süresinin bitmesine 20 gün kaldı diye kaliteli içeriği arka planda tutmaz. Bu yüzde değerlendirmeye alacağı bir konu olduğunu sanmıyorum.

300 kelime mantığı da bana ters geliyor. Konunun içeriğine göre değişebilecek bir durum olduğunu düşünüyorum.

Seo eklentilerine de karşıyım, bu tarz eklentilere göre yazılan konular özgün olmaz bence. Google bunları çoktan aşmıştır.

Belirli zamanlar da girilen konuların mantığını da anlamış değilim. Bana göre bu durumun sıralamayı etkileyecek bir açıklaması yoktur.

Teşekkür ederim.

Arkadaşımızın değindiği haklı noktalar var eline sağlık diyorum.

Arka planda gelişen düzenlemeler ve algoritmanın uç noktalarından önce bizim kendimize ait materyal üretip kullanıcıya tatlı ve özenli bir biçimde sunmamız Google amcanın istediği tek şey aslında.

Birçok özgün makale yazarı var, satış yapıyorlar; alıp çat yapıştırıp yayınlıyoruz.

Evet güzel, görsel bir vurgu, numaralandırma, noktalama işaretleri, düzen için ayırca zaman harcıyor muyuz? Bir bold veya italik yapmak, numaralar ile alt dizinlere ve paragraflara yazıyı bölmek.. Bunlar çok ince ancak uzmanca yapılan hamlelerdir diye düşünüyorum.

Yani domaini 5 senelik reglemeden önce 1 seneyi dolu dolu geçirip adam gibi emek harcasak, son 20 gün Google domaini sıralamada göstermese bile insanlar girmek için can atar; çünkü spesifik kitleniz zaten oluşmuştur çoktan..
krm bilisim

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

bilisim bilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Seo - Webmaster
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 6 / 3
  • Ticaret 2, (%100)

Selçux adlı üyeden alıntı

Hocam ingilizce anahtar kelimenizin aranma hacmi yüksek olabilir. Henüz sitenin yaşı gençtir ve alınacak olan backlinkler sitenize yarardan çok zarar getirecektir. Backlink çalışması yaptırmak için acele etmemenizi öneriyorum. Biraz daha sabırlı olmanızda fayda olacaktır.

Ek Olarak:

krm adlı üyeden alıntı

Teşekkür ederim.

Hocam düşüncelerinizde haklı olabilirsiniz. Lakin ben bu sistemi hangi sitelerimde kullanmışsam hep başarıyı yakaladım. Bu yüzden konu üzerinde yanıldığımı düşünmüyorum.

Seo eklentilerine karşı olabilirsiniz. Ama size katkı sağlamayacağı anlamına gelmez.

Sürekli olarak belirli saat aralığında girilen içerikler ile, peş peşe girilen içeriklerden kast ettim. Siz günde 50 makale girişi yapıyorsunuzdur. 50 'ini birden girseniz size ne gibi yarar getirecektir? Peki bunu zamana yaydığınız zaman size ne gibi yarar getirecektir. Oturup bunu düşünmek gerekiyor.

Domain süresinin önemi yok diyorsunuz. Bence bu konuda şu kısımda yanılıyorsunuz. Dediğiniz olaya katılıyorum. Kaliteli içerik ve siteyi google düşürme yapmaz. Ama böyle kaliteli içeriğe sahip olan ve ileriyi düşünen kişilerde sitelerini 1 sene uzatacağını düşünmüyorum. ( Şahsi fikrimdir. )

300 Kelime muhabbetine gelecek olursak eğer.

100 Kelimelik bir içerik ile, 300 kelimelik bir içerik bir de ele alalım 1k lık bir içerik.

3'ünün de emin olun çok farklı katkısı olacaktır. Kelime yoğunluğu, analizi ve kullanmanız gereken başlıca sistemler.

H1,H2 ve H3 tag sistemleri gibi, Alt başlıklar gibi ve dahası şeklinde düşündüğümüzde 100 kelimelik bir makale üzerinde ne kadar bu işlem gerçekleştirilir. Benim orada minimum 300 kelimeden bahsediyor olmam bu işlemler için yeterli kelime sayısının 300 olmasından kaynaklanmasıdır.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al