lostyazilim
tr.link

Google Sıralamasından Bıkıp Harekete Geçmeden Önce

8 Mesajlar 917 Okunma
lstbozum
tr.link

stroncow stroncow WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 414
  • Beğeniler 186 / 94
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba Arkadaşlar

Organik aramalar da 1 ay önce açtığım blog da sadece 17 tıklama olmuş ve ben bu durumdan oldukça rahatsız oldum. Zaten halihazır da sosyal ağlardan hit oranım günü gününe tutmuyor. Bazen 100 tekil hit gelirken, bazen de 10'a kadar düşüyor. Yani ben google üzerinden gelmesini de istiyorum.

Blog da toplam 160 yazı var, bunların %40'ı özgün ve ortalama her yazı da 1000 karakter barındırıyor, %60'ı kopya içerik. Şimdi ben bu kopya içeriklerin %50'sini silmeyi düşünüyorum ve geri kalanları spinleme gibi bir uğraş da bulunmak istemiyorum. Eğer bunları yaparsam google sıralamarın da üst sıraya çıkabilir miyim? Uğraşmama değer mi? Google bu tarz durumlar da siteyi cezalandırma da değişken rol oynuyor mu? Kopya yazı sadece 10 tane olacak, hepsini mi silmeliyim ?

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam siz çok yanlış bir yoldasınız. Benim önerim temiz bir domainle yeni bir başlangıç ( Anladıgım kadarıyla zaten pek emekte vermemişsiniz)

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Birşey farketmez hocam. Sonuçta kopya içerikli yazılarında Google'dan ziyaretci gelmiyor. Sen bunları silsende tutsanda yine o yazılardan ziyaretci gelmeyecek.
Ama hiçbiri kesin olmamakla beraber Google için birçok söylenti var. Kimisi diyorki kopya içerik eklersen siteye zararı olmaz, sadece o yazılar aramalarda arkalara itilir. Kimi de diyorki, kopya içerik eklersen sitenin tamamının prestiji sarsılır, site tamamen gerilere itilir, binevi ceza gibi.

• Üyelik 03.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 414
  • Beğeniler 186 / 94
  • Ticaret 2, (%100)
Sayılır hocam, öyle mi yapayım acaba . Yani bu durum değişmez mi?
Benim girdiğim özgün yazıları yeni açacağım siteye taşısam google bunu fark eder mi? Yani bu da gümbürtüye gitmesin :)

Ek Olarak:

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Hocam siz çok yanlış bir yoldasınız. Benim önerim temiz bir domainle yeni bir başlangıç ( Anladıgım kadarıyla zaten pek emekte vermemişsiniz)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Birşey farketmez hocam. Sonuçta kopya içerikli yazılarında Google'dan ziyaretci gelmiyor. Sen bunları silsende tutsanda yine o yazılardan ziyaretci gelmeyecek.
Ama hiçbiri kesin olmamakla beraber Google için birçok söylenti var. Kimisi diyorki kopya içerik eklersen siteye zararı olmaz, sadece o yazılar aramalarda arkalara itilir. Kimi de diyorki, kopya içerik eklersen sitenin tamamının prestiji sarsılır, site tamamen gerilere itilir, binevi ceza gibi.

Kopya içerikler de kesinlikle kaynak belirtiyorum. Lakin hiç ziyaretci göndermiyor. Özgün yazılara bile. Ne yapmalıyım, yeniden beyaz sayfaya mı geçeyim yoksa kopya içerikleri mi sileyim hocam?

wmaraci
wmaraci

terzi312 terzi312 Wordpress PERFORMANS Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 7 / 212
  • Ticaret 2, (%100)

stroncow adlı üyeden alıntı

Sayılır hocam, öyle mi yapayım acaba . Yani bu durum değişmez mi?
Benim girdiğim özgün yazıları yeni açacağım siteye taşısam google bunu fark eder mi? Yani bu da gümbürtüye gitmesin :)

Ek Olarak:

Kopya içerikler de kesinlikle kaynak belirtiyorum. Lakin hiç ziyaretci göndermiyor. Özgün yazılara bile. Ne yapmalıyım, yeniden beyaz sayfaya mı geçeyim yoksa kopya içerikleri mi sileyim hocam?

Kopya içerikleri sil, google gibi getir yap indexlerinin silinmesini bekle.
Ardından kaliteli içerik gir. Siteyi kapatman için bir neden yok.

Sitesi ceza almış, itibarı zedelenmiş birçok site bile bir vakitten sonra eski konumuna geliyor.

Bundan sonra yapacağın tek şey kaliteli içerikler girerek ziyaretçi çekmek olmalı.

Ziyaretçi çekmek içinde küçük mevlalarda adwords reklam ver. Bu site için fazlasıyla yararlı olur.
stroncow

kişi bu mesajı beğendi.

uzayperformans.com

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Bu konuda Mark bi açıklama yapmıştı. Şöyle demişti :
"Kopya içerik için google ceza vermez. Sadece o yazıya ziyaretçi yollamaz o kadar."

Kopya içeriğin ceza sebebi olduğu hiç bir yerde geçmiyor. İçerikleri silmenin de bence anlamı yok. Ama şöyle bir strateji işine yarayabilir. Yazı hakkında değerlendirme yazısı yap. Yani alıntı olan yazı hakkında yorum yap. Hani bir kitap eleştirmeni gibi yani. Zamanla konuların güncellenir ve fayda görürsün. Ziyeretci gelmesede bir index var sonucta. Hatta sana kesine yakın bir tavsiye. O yazıların altına yorum atılmasını sağla. Günlük bir yorum gelse hızlıca kopya içerikten cıkar.

Ben en son kopya içerik hakkında bu sekilde davranmıştım. Zaman içerisinde google tarafından kopya içeriğe ceza verildiyse haberim yok.

Ek Olarak: Bir de içerik kopyada olsa siteye baska bir yolla gelen ziyaretçi sitede dolaşarak çoğul hiti arttırabilir. Tavsiyem içeriği silmemeniz yönünde.
stroncow

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Elektrik
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 414
  • Beğeniler 186 / 94
  • Ticaret 2, (%100)
Her ikinize de Teşekkürler dostlar.
Silme işlemini gerçekleştirdim; 160 yazıdan toplam 30 yazı kaldı ve sadece 8 tanesi kopya.

Sizin de dediğiniz gibi hocam, yorum yazmalarını sağlayabilirsem google beni de görecek.

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
Merhabalar,

Sitenizdeki sorun belli aslında, sorun basit ve çözülebilir.

Kopya içerik için şöyle bir şey düşünebilirsiniz. Aynı içerik onlarca farklı sitede dolaşıyor, sizin diğer sitelerden farkınız olmalıdır. Eğer sitenize de bu konuda değer veriyorsanız sizin düşünceleriniz, içerikleriniz ve anlatımınız için sitenizi düzenli olarak takip edebilecek kullanıcıların da diğer taraftan önüne geçmiş oluyorsunuz.

Bloğunuzda size özel ve sade bir dil kullanmanız, yapılan kopya içeriklerin de faydalı olduğunu düşünüyorsanız o kopya içerikleri kendi dilinizle anlatmanız çok büyük artı yaratacaktır.

SEO çalışmalarıyla ilgili de planlamayı sosyal medya üzerine ve kendinize rakip olarak oluşturacağınız paravan bloglar üzerine gerçekleştirebilirsiniz.

Benim şahsi tavsiyem bu şekilde olacaktır. Yeni alan adı almaktan vazgeçin çünkü yeni alan adında da aynı şeyi yapsanız aynı etki olacak, yeni siteyle de sıfırdan uğraşmaya başlayacaksınız.

Bunun yerine yanlışları düzelterek daha iyi bir yol haritası çizip ilerleyebilirsiniz...
stroncow

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al