-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Sitem üzerinden yazdığım bazı yazılarda kuyruksuz anahtar kelimelerde hiç çıkmadığımı farkettim. Örneğin atıyorum, "saç boyama" anahtar kelimesinde hiç ilk 500 arasında çıkmazken "saç boyama teknikleri" kelimelerinde ilk 10 içerisindeyim. Sitenin hit yükünü çeken düzenli ziyaretçi aldığım 2-3 başlığım var ve hepsinde de aynı durum var. Sitemdeki yazılardan diğer bazılarında da aynı şekilde. 1-2 kelimelik hatta 3 kelimelik kısa anahtar kelimede hiç çıkmazken uzun kuyruklu varyasyonlarının tamamında ilk sayfada, bazılarında ise 1. veya 2. sırada çıkıyorum.
1- Bu niçin oluyor?
2- Nasıl giderilebilir?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. İncelemek isteyen olursa sitenin adını öm ile atabilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
kısa anahtar kelimelerde rekabet çok fazla olabilir sektörünüzde bu sebepten dolayı arama sonuçlarında çıkmıyor olabilirsiniz keyword analizi yapabilirsiniz nacizane görüşüm..bol hitler dilerim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Artık insanlar kisa anahtar kelimeler kullanmıyorlar. Uzun kuyruklu anahtar kelimelere yonelenmek en güzeli. Uzun anahtar kelimelerdr başarı yakalanırsa kısa anahtar kelimelere de başarı zamanla gelecektir. Yine saç boyama dan örnek vereyim artık insanlar saç boyama anahtar kelimesinin yerine saç boyama tekniklerini tercih ediyorlar. Bunlardaki başarı bence sizin için daha avantaj çünkü rekabet daha düşük.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
139, (%100)
Duzenli backlink calişmasi yaptigim müsterilerle kisa anahtar kelimeler de bile siralamaya girebiliyoruz hocam. Calisma yapmak gerek. Rakip çok
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Ben bu problemi, şöyle yorumladım; örneğin "saç boyama teknikleri" kelimelerini yazarken bu aynı zamanda "saç boyama" kelimesini de kapsıyor. "Saç boyama yöntemleri" de aynı şekilde, "saç boyama zamanı" da aynı şekilde, "saç boyama prensipleri" de aynı şekilde. Hepsi "saç boyama" kelimelerini içeriyor. Hal böyle olunca, google aşırı sayıda bulunan "saç boyama" kelime grubunu spam olarak görüp listelemiyor olabilir mi?
Bu şekilde düşündüğümden yaklaşık bir hafta önce tüm anahtar kelimeleri tekrardan gözden geçirerek sayılarını hayli düşürdüm. Ancak sıralamalarda ne negatif ne de pozitif yönde bir değişme olmadı.
Bir de böyle olunca sayfanın tümünü spam olarak listelemesi gerekmiyor mu?