birhabervar adlı üyeden alıntı
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Ben bu problemi, şöyle yorumladım; örneğin "saç boyama teknikleri" kelimelerini yazarken bu aynı zamanda "saç boyama" kelimesini de kapsıyor. "Saç boyama yöntemleri" de aynı şekilde, "saç boyama zamanı" da aynı şekilde, "saç boyama prensipleri" de aynı şekilde. Hepsi "saç boyama" kelimelerini içeriyor. Hal böyle olunca, google "saç boyama" kelime grubunu spam olarak görüp listelemiyor olabilir mi?
Böyle olunca sayfanın tümünü spam olarak listelemesi gerekmiyor mu?
Bahsettiğiniz unsur her ne kadar mantığa yakın gelse de, maalesef doğru değil. Şöyle düşünüyorum; biz girdiğimiz içerikler ile, adsense kazancı elde etmek adına bir konumlama yapmaya çalışıyoruz. Giriş yaptığınız tüm içeriklerin (saç boyasından, tarağa kadar...) satışı gerçekleştiren internet siteleri de aynı kelime gruplarının kısa varyasyonları için Adwords reklamı çıkıyorlar. Bu reklamlar da "saç boyma teknikleri" yerine değil, "saç boyama" "saç boyası" "saç bakımı" gibi kısa anahtar grupları üzerinde konumlandığından, sıra kaybı bu yüzden yaşanıyor düşüncesindeyim.