lostyazilim
tr.link

Haber siteleri bu resimleri nasıl yapıyor?

20 Mesajlar 3.052 Okunma
acebozum
tr.link

1dost 1dost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Veteriner Hekim
  • Konum Kırşehir
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 17 / 15
  • Ticaret 1, (%100)
İşsizsin derken elin boş hemen yapmışın birşey demek istemiş.
NKara ercnshn

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

ercnshn ercnshn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 194
  • Beğeniler 84 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
Gökhan Bey'in mizacı da böyle sanırım. Uzatmaya gerek yok arkadaşlar.

baborg baborg Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 105 / 87
  • Ticaret 0, (%0)

GokhanKara adlı üyeden alıntı

İnsanlara yardımcı olan birisine " sen benden de işsizsin " demek ne denli bir övgü anlayamadım.

Yanlış anlamamak gerekirde sen doğru yazdığına eminmisin önce bunu sorgulayacaksın, sonra benim yanlış anladığımı izah edeceksin arkadaşım.

Ne diyebilirim ki? Gülüyorum

Yazilimarsiv Yazilimarsiv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Pusat Bilişim Kurucu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 8 / 36
  • Ticaret 16, (%100)

baborg adlı üyeden alıntı

bu arkadaşa kesinlikle espiri yapmayın ve her söylediğini anında anlayın anlamadıysanız çaktırmayın yoksa saatlerce tartışırsınız..
Kendisi buraya iframe yapılcak dedi bir link verdi kaynak site hangisi dedim öbür linkide verin dedim buraya işte dedi anlamıyosan yapma dedi falan ne biliyim çok acayip biri iframe de tek site gerekiyormuş :)
bu arada Gökhan Kara dan bahsediyorum yalnış anlaşılmasın.
baborg

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

alkan6363 alkan6363 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 12 / 4
  • Ticaret 1, (%100)

Hiç erinmedim insanlık namına hazırladım buyrun herkes kullanabilir :)

[COLOR=Red]Önizleme..[/COLOR]
Buradan indirebilirsiniz.

Bir teşekkürü çok görmeyin ..
Hayırlı akşamlar ..

Çok teşekkür ederim. Ancak mobilden baglandigim için .rar acamiyorum. İçinde Psd mi var
GokhanKara

kişi bu mesajı beğendi.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Photoshop'dan yapıyorlardır tahminimce. Eğer o resim üzerindeki yazılar her resimde aynı konumda bulunuyorsa, php ile watermark ekliyorlardır resimlere.

GokhanKara GokhanKara Whatsappla.com Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 1421
  • Beğeniler 760 / 545
  • Ticaret 21, (%100)

ercnshn adlı üyeden alıntı

Samimi şekilde takılmış sadece arkadaş. Sürekli tartışmaya girme lütfen insanlarla..

Arkadaş kimki samimi bir şekilde takılabiliyor ? Ben onu tanımıyorum, oda beni tanımıyor. İnsan tanımadığı insana samimi davranamaz, birde kalkmışsınız bunu normal karşılamamı istiyorsunuz bundan banane yahu ? Sizin gibi olumlu karşılamak zorundamıyım.

GoldenBoy adlı üyeden alıntı

hocam sen nekadar takıntılısın ya ? birkaç konuda mesajınıda gördüm bu şekilde davranman hiç hoş değil. reklam yapma! güzel bir iyilik yaptın. adamda teşekkür etmiş ve güzel bir cümle kurmuş. uzatmanın bir manası yok!

İşsizsin diye teşekkür hayatımda ilk defa gördüm, birde neyin reklamı onu anlamadım dostum! ?? ..

1dost adlı üyeden alıntı

İşsizsin derken elin boş hemen yapmışın birşey demek istemiş.

Elin boş hemen yapmışsın deseydi bu konu bu kadar uzamazdı sanırım :)

ercnshn adlı üyeden alıntı

Gökhan Bey'in mizacı da böyle sanırım. Uzatmaya gerek yok arkadaşlar.

Mizac değil olması gereken budur kardeşim, adam beni tanımıyor yaptığı garip teşekkürüde normal karşılamamı bekliyor bu garip işte.

baborg adlı üyeden alıntı

Vallaha ben sana gülemiyorum dostum ne diyim üzülüyorum.

Yazilimarsiv adlı üyeden alıntı

bu arkadaşa kesinlikle espiri yapmayın ve her söylediğini anında anlayın anlamadıysanız çaktırmayın yoksa saatlerce tartışırsınız..
Kendisi buraya iframe yapılcak dedi bir link verdi kaynak site hangisi dedim öbür linkide verin dedim buraya işte dedi anlamıyosan yapma dedi falan ne biliyim çok acayip biri iframe de tek site gerekiyormuş :)
bu arada Gökhan Kara dan bahsediyorum yalnış anlaşılmasın.

Sende neyin peşindesin anlayamadım, adam kalkmış erinmeden gökhan öyle böyle vs. demiş tövbe tövbe .. İframe 10 siteden oluşuyor tamam yeterki daha yazmayın konularıma.

alkan6363 adlı üyeden alıntı

Çok teşekkür ederim. Ancak mobilden baglandigim için .rar acamiyorum. İçinde Psd mi var

Bende çok rica ederim kardeşim .rar içinde .psd var kullanabilirsiniz.

Kakarotto adlı üyeden alıntı

Photoshop'dan yapıyorlardır tahminimce. Eğer o resim üzerindeki yazılar her resimde aynı konumda bulunuyorsa, php ile watermark ekliyorlardır resimlere.

Bu watermark olamaz bence çünkü watermark sürekli değişken değil 1 resmin başka resim üzerine basılması olayıdır.

Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial

Yazilimarsiv Yazilimarsiv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Pusat Bilişim Kurucu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 8 / 36
  • Ticaret 16, (%100)
Bu sizin konunuz değil sizin konunuza yazmıyorum ..Saygılar!

baborg baborg Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 306
  • Beğeniler 105 / 87
  • Ticaret 0, (%0)

Arkadaş kimki samimi bir şekilde takılabiliyor ? Ben onu tanımıyorum, oda beni tanımıyor. İnsan tanımadığı insana samimi davranamaz, birde kalkmışsınız bunu normal karşılamamı istiyorsunuz bundan banane yahu ? Sizin gibi olumlu karşılamak zorundamıyım.

İşsizsin diye teşekkür hayatımda ilk defa gördüm, birde neyin reklamı onu anlamadım dostum! ?? ..

Elin boş hemen yapmışsın deseydi bu konu bu kadar uzamazdı sanırım :)

Mizac değil olması gereken budur kardeşim, adam beni tanımıyor yaptığı garip teşekkürüde normal karşılamamı bekliyor bu garip işte.

Vallaha ben sana gülemiyorum dostum ne diyim üzülüyorum.

Sende neyin peşindesin anlayamadım, adam kalkmış erinmeden gökhan öyle böyle vs. demiş tövbe tövbe .. İframe 10 siteden oluşuyor tamam yeterki daha yazmayın konularıma.

Bende çok rica ederim kardeşim .rar içinde .psd var kullanabilirsiniz.

Bu watermark olamaz bence çünkü watermark sürekli değişken değil 1 resmin başka resim üzerine basılması olayıdır

"Türkçede durum eki “-de” ile bağlaç olan “de”nin yazımı çoğu kez birbirine karıştırılır. Durum eki “-de”, adı üzerinde bir ektir ve kendinden önce gelen sözcüğe bitişik yazılır. Bağlaç olan “de” ise bir sözcüktür, kendinden önce gelen sözcükten ayrı yazılır.

“de”nin bitişik mi, yoksa ayrı mı yazılması çoğu kişide sıkıntı yaratır. Diline gereken özeni göstermeyen, duyarlı olmayan bir kişi için “de”nin bitişik ya da ayrı yazılması arasında hiçbir fark yoktur. Güzel Türkçemizi sevmek, dilimize karşı sorumlu olduğumuzu bilmek “de”nin yazımını öğrenmemiz için yeterli olacaktır.

Öncelikle karşımıza bir “de” geldiğinde bunun durum eki mi, yoksa bağlaç mı olduğunu hiç tereddüt etmeden bilmemiz gerekir. Durum eki ile bağlacı birbirinden ayırabilirsek, geriye kalanlar birkaç küçük ayrıntıdan ibaret.

“de”nin yazımını iki başlık altında inceleyeceğiz: durum eki olan “-de”nin yazımı, bağlaç olan “de”nin yazımı.

a) Durum Eki Olan “de”nin Yazımı

Durum eki olan “-de” her şeyden önce bir ektir. Dolayısıyla kendinden önce gelen sözcüğe eklenir, yani bitişik yazılır. Durum eki “-de”nin ayrı yazılması gibi bir şey söz konusu olamaz. Durum eki “-de”nin kendinden önce gelen sözcüğün son hecesindeki ünlü ve ünsüzlerin özelliklerine göre “-da, -de; -ta, -te” biçimleri vardır. Bunlardan hangisi uygunsa, o yazılır.

Durum eklerini şöyle bir hatırlayacak olursak; belirtme durumu “-ı, -i, -u, -ü”, yönelme durumu “-a, -e”, bulunma durumu “-da, -de; -ta, -te”, ayrılma durumu “-dan, -den; -tan, -ten”, ilgi durumu “-ın, -in, -un, -ün”. İşte şu an üzerinde durduğumuz konu, bu durum eklerinden biri olan “bulunma durumu” eki “-da, -de; -ta, -te”dir.

Bulunma durumu eki olan “-de”nin yazımıyla ilgili olarak bilinmesi gereken özellik ve kuralları şu şekilde sıralayabiliriz.

Bulunma durumu eki olan “-de”;

* Bir ek olduğu için kendinden önceki sözcüğe bitişik yazılır.
* Kendinden önceki ünlü ve ünsüzlerin özelliklerine uygun olarak “-da, -de; -ta, -te” biçimlerine girebilir.
* Vurgu, kendinden önceki sözcük üzerinde değil, bizzat ekin kendisi üzerindedir. Yani vurgu, sözcükte değil, ektedir.
* Özel adlardan sonra geldiğinde kesme işaretiyle (’) ayrılır.
* Cümleden çıkardığımızda cümlenin yapısı ve anlamı bozulur. Yani durum eki olan “-de”yi cümleden atamayız, bir anlamda cümlenin olmazsa olmazıdır.
* Eklendiği sözcüğe “içinde, üzerinde” anlamlarını katar. Eklendiği sözcük “yer” anlamı taşır, “nerede?” sorusunun cevabıdır. Yalnız, bu “yer” anlamını biraz esnek düşünmemiz gerekir.

b) Bağlaç Olan “de”nin Yazımı

Bağlaç olan “de” her şeyden önce bir sözcüktür, bu sebeple kendinden önceki sözcükten ayrı yazılır. Türkçede sözcük türleri dediğimizde aklımıza şunlar gelir: ad, fiil, sıfat, zamir, zarf, edat, bağlaç ve ünlem. O halde bağlaç olan “de”, bu sekiz sözcük türünden biridir.

Bağlaç olan “de” kendinden önce gelen sözcükten ayrı yazılmasına rağmen, kendinden önceki sözcüğe kalınlık-incelik yönünden uyum sağlar, yani “da, de” biçimlerine girer.

Bağlaç olan “de” kendinden önceki sözcüğe ünsüz benzeşmesi yönünden uyum sağlamaz. Çünkü bağlaç olan “de”nin sadece yumuşak ünsüzlü biçimi vardır: “da,de”. Kendinden önce gelen sözcük ister yumuşak ünsüzle, ister sert ünsüzle bitsin bağlacımız her zaman “da, de” biçimindedir. Sert ünsüzle biten sözcüklerden sonra “de” bağlacını “ta, te” biçiminde sert ünsüzle yazmak bir yazım yanlışıdır.

Bağlaç olan “de”nin yazımıyla ilgili olarak bilinmesi gereken özellik ve kuralları şu şekilde sıralayabiliriz.

Bağlaç olan “de”;

* Bir sözcük olduğu için kendinden önceki sözcüğe bitişmez, her zaman ayrı yazılır.
* Yalnız “da, de” biçimi vardır, “ta, te” biçimi yoktur.
* Vurgu kendinden önceki sözcük üzerindedir.
* Özel adlardan sonra geldiğinde, özel ad ile bağlaç olan “de” arasına kesme işareti (’) konmaz.
* Cümleden çıkardığımızda cümlenin yapısında ve anlamında bozulma olmaz. Sadece cümlenin anlamında biraz daralma, eksilme görülür. Bu konuyu biraz açalım. “Peki cümleden attığımızda bozulma olmuyorsa, acaba ‘de’ bağlacını iş olsun diye mi kullanıyoruz? ‘de’ bağlacı, cümleye anlam yönünden hiçbir katkı sağlamıyor mu?” gibilerinden sorular aklımıza gelebilir. Elbette ki dilimizde kullandığımız her sözcüğün belli bir amacı vardır. “de” bağlacı da cümlelere türlü anlam incelikleri, anlam zenginliği katar. Kural şu: “de” bağlacını cümleden çıkardığımızda, cümlenin anlamı bozulmaz. Bu ifade doğru, fakat gerisi var. “de” bağlacı olan cümle ile “de” bağlacı çıkarılmış cümle, ifade ettiği anlam yönünden aynı değildir. “de” bağlacını cümleden atarken, aynı zamanda “de” bağlacının cümleye kazandırdığı belli bir anlam inceliğini de cümleden atmış oluruz.

“Yemeğin yanına salata da ister misin?”
“Ben ağlamayayım da kimler ağlasın?”
“Arabayı satıp da arsa mı alsak?”
“Onunla konuşsam da beni dinlemez.”
“Hırsızı görmüş de korkusundan sesini çıkaramamış.”
“Gecenin bir vakti annem de annem diye tutturdu.”
“Er geç kader bize de güler.”
“Seni gördüm de içim rahat etti.”
“Çocuklar okusun da ne okursa okusun.”
“Telefon da telefon diye her gün başımın etini yiyor.”
“Hoşuna gitse de gitmese de bu kurallara uyacaksın.”
“Nişanlın amma da cimriymiş.”
“Patronunla konuşsan da birkaç gün izin alsan.”
“Anadan geçilir de yârdan geçilmez.”

"
brknt ercnshn

kişi bu mesajı beğendi.

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)

Bu watermark olamaz bence çünkü watermark sürekli değişken değil 1 resmin başka resim üzerine basılması olayıdır.

Bir resmin üzerine bir şerit ve başka bir resim basıp, o bastığın şeridin üzerine konu başlığını yazdırabilirsin. Hayal gücüne kalmış bir şey. Sadece bir resmin üzerine başka resim basma değil. Captcha ile aynı mantık yani.

Zaten yazımda da dedim, "her resimde farklı konumlarda farklı şekillerde bulunuyorsa o yazı, Photoshop ile yapılmıştır büyük ihtimal" diye.
GokhanKara

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al