-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Doğru olduğunu zannetmiyorum, atm'lerde herhangi bir tuşa basarak yönetim menusune ulaşılmıyor. Yönetim kartları var takıldığı zaman makine algılıyor sizi menuye yonlendırıyor dırek. Ayrıca para da çekilmiyor o menuden, atm'ye banknot yükleniyor.
Düşündüğünüz zaman böyle birşey olur mu sizce? Yani banka sahibi gelip 1234 şeklinde şifre girip istediği kadar para mı çekiyor? Yada çalışanlar oradan kredi mi alıyor?
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ah ah bende bir zamanlar operatorlerin açığını buluyordum ne haber oluyordu ne arayip soruyorlardi
Jih4d
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Ne iş olsa yaparım abi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Banka ATM'lerinin çoğunun işletim sistemi XP. Microsoft'un artık güncellemeyi bıraktığı bir işletim sistemi her zaman manipülasyona açıktır :)
VipTema
Vip Tema Web Tasarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
-
-
Ad Soyad
Ö** I**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Vay be, biz bu açıkları göremiyorsak emin olun her konuya çok dikkatli yaklaşmamızdandır, biraz uzaklaşıp geneli görmek gerekiyomuş ben onu anladım.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar hiç "kırılamayacak sistem" olaylarına girmeyelim. Şu ana kadar iki-üç tane ATM cihazının açılmasına şahit oldum. Geçen sene gördüğümde Pentinum 4 işlemci, 512 MB Ram ve Windows XP işletim sistemi kuruluydu, yakın bir zaman önce gördüğüm atm de (şirket ismi vermeyeyim) crackli Windows 7 üzerinde çalışıyordu.
Tabii buradaki olay yazılım zaafiyeti ancak bu anlattığım durum ciddi bir risk oluşturuyor. Güvenlik duvarının arkasına geçildiğinde atm güvenliği ciddi ölçüde tehlikeye giriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
webtasarım
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
arkadaşlar bunları siz deil bankalar düşünsün açık vermemek için izo şifrelemesi dedigimiz 2013 yılında cıkarılan firewall ile birleştirilen izo şifresi hem kod hem karakter hem sayı ile biçimlenmiş yazılımlar mevcut girip onu kursunlar coluk cocuk bile giriyorsa bunun önlemini kendi bankaları alsın sizde hic kafanızı takmayın eger bankada paranız yatmış durumda ise size her ne olursa olsun geri ödeyeceklerdir burası TEXAS deil:)
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilmiyorum :D
-
-
Ad Soyad
R** C**
-