La Mekan'a katılıyorum. Sadece şeriat ile yazdıkları hariç. Nedeni ise bu ülke şeriat ile yönetilmeye hiç ama hiç hazır değil. Kendi fikrimce yönetim biçiminin cumhuriyet olması çok iyi. Yalnız unutulmaması gerek, bir mümin için şeriat ile ilgili bir yorum yapılırken bile dikkat edilmeli. 19 Mayıs konusuna gelince okuduğum birçok yorumda galeyana gelmiş arkadaşların anlamadan yazdıkları sözler mevcut. 19 Mayıs kutlamaları iptal edilmiyor, 19 Mayıs'ın önemi bitirilmiyor. Sadece statlarda kutlanılması kaldırılıyor. Önce bunu bir kavramak gerek. Bu karşı gelen arkadaşlara soruyorum hangi birimiz 19 Mayıs'ı 19 Mayıs gibi kutladık? Allah aşkına doğru cevaplar verin. 19 Mayıs'ta statlardaki kutlamalarla, sitelerinize bayrak resmi koymayla 19 Mayıs'ı yaşadığınızı mı sanıyorsunuz? Kaç kişi her sene gitti bu kutlamalara veya görev aldı? Lise hayatım boyunca sırf derslerden kaçmak için statlardaki kutlamalarda görev alan öğrenciler gördüm. Kutlamalara gitmek istemeyip de öğretmeninin zoruyla kutlamalarda görev alan öğrenciler gördüm. Otobüslere ücretsiz binebilmek için statlardaki kutlamalarda görev alan öğrenciler gördüm. Bu mu 19 Mayıs? Kimse yanlış anlamasın beni. Burada kesinlikle partizanlık veya sempatizanlık yapmıyorum. Eğri oturup doğru konuşalım. Eğer siz birilerinin sözüyle düşünmeden bazı yorumlar yapıyorsanız, evet 19 Mayıs bu diyorsanız gerçekten trajikomik bir konu hakkında boş yere tartışmış oluyoruz. Önce zihniyeti düzeltmek gerek. 19 Mayıs garnizon komutanının ayağa kalkıp stattaki insanlara selam durması değildir. 19 Mayıs Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlerin istiklali için mücadeleye çıktığı gündür. Bunu da statlardaki kutlamalarla değil zihniyet ile benimsersiniz.
Sürçü lisan ettiysem affola.
Sürçü lisan ettiysem affola.
Bu Yazıya Noktası ve Virgülüne Katılıyorum, Teşekkürler