mtpektas
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bazı kömür ile çalışan santrallerin daha çok radyasyon yaydığını unutmayalım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Ben anlamıyorum nükleer santrala hayır diyenleri. Enerjide %60 dışa bağımlıyız. Termik santraller zaten ortalığı mahvediyor. Kaldı ki yanı başımızda ki ermenistanda bulunan nükleer santralin patlaması durumda Türkiye daha fazla zarar görecek. Şu an ülkmize yapılması düşünülen nükleer santraller yeni teknolojiyle yapılacak bunu da unutmamak lazım. Kıyı şehirlerine de yapılması gayet normal tesislerin. Enerji bağımlılığımızı ancak nükleer santralle çözebiliriz. Farklı bir yöntem bilen varsa söylesin bizde nükleere hayır diyelim.
5 kişi bu mesajı beğendi.
Er kişiysen görevin neyse başar,
Zevke, eğlenceye hayvanda koşar. ATSIZ
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web tasarım & programlama
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Artık enerjiler tükeniyor. Bu yüzden nükleer santral şart. Ayriyeten etrafımızdaki ülkelerin hepsinde var. Oralarda bir patlama bile olsa bu türkiyenin zarar görmesi için fazlasıyla yeterli. Çernobili hatırlayın. Sadece güvenlik ve tedbirlerin iyi alınması gerekir. Silahlanma açısındanda nükller santral Türkiyenin geleceğini olumlu yönden etkileyecekir. Eğer iran nüklleer santrali ve bombaları olmasaydı şuan ırak gibi bir ülkeydi. Bombamız olsun ama kullanmayalım. Caydırıcılığı olur. Bu şekildede düşünmek gerekir. Bende çok çevreci bir insanım fakat etrafımızdaki ülkelerin hepsi bu nükller santrali kullanıyor. Sonrada diyorki siz yapmayın çevreye zararlı. Tamam kardeşim ozaman sen niye yaptın çevreye zararlıda. Dünyadaki bütün santraller kapatılsın bizde yapmayalım. Bu kadar basit.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Ya bırakın Japonu falan tabi ki Nükleer Santrale sahip olmamız lazım , hatta bu güne kadar yapmamış/yaptırmamış olmamız hata.
Bu allahın belası hesler barajlar termik santraller siz sanıyormusunuz ki zararsız ? Nükleer santral bunların yanında melek kalır . Fukuşima falan gibi korkmamak lazım o son teknoloji bir santral zaten değilmiş üstelik onlarca olmaması gereken ihmal var , ihmallerden sadece 1 tanesi bile olmamış olsaydı sorun çıkmayacaktı ki o şiddette bir depreme tsunamiye dayanabildi. Detaylı araştırırsanız görürsünüz zaten .
Zaten öyle ahım şahım ender bulunan bişey değil avuç içi kadar Türkiyeye vizeyle gelenlerin ükelerinde bile var.
Sadece bilim adamlarına kulak verip olmaması gereken bir yere kurulmaya inat edilmesin ya da tutup da rant için japonlara marmarayda yapıldığı gibi şu firmaya da taşeron iş vereceksiniz denilmesin adam gibi iş yapılsın.
Tek bir dereye kurulan hes bile nükleerden daha zararlı termikleri barajları hiç saymıyorum . Yeter ki nükleer santraller iyi işletilsin.
Şurada karşı çıkanların bir çoğu devlete güvenmediğinden karşı çıkıyor zaten ki haksız da değiller , ihmalkarlık her kurumda diz boyu . Nükleer de tehlikeli dalga ranta şakaya ticari kaygıya gelecek birşey değil. Ya da ben ne dersem öyle olacaklık birşey değil. Olası tehlikeli durumda ülkenin yarısı kullanılamaz duruma gelir .
Bu güvensizlik ortamı da giderilmedikçe halkın yarısı karşı çıkmaya devam eder. Daha dün toki evlerini su bastı ölenler oldu , daha dün depremde çıktı bi bakan deprem bitti artık büyük olmayacak evlerinize dönün dedi akşamına deprem oldu , yüzlerce insan bakanın lafına baktıkları için öldüler.Sonra da allahın hikmeti denildi herif istifa bile etmedi. İnsanlar nasıl güvensin bu adamlara ?Nükleerde de bi hata yapılıp ülkenin yarısı radyasyonlu bölge olsa adamlar sorumluluk almıyor ki iyiyse kendinden kötüyse allahtan diyor geçiyor . Sorun bu bence. Yoksa nükleer santrali detayıyla anlatılan bilgilendirilen her insan isteyecektir , istemeyenlerin oranı %10 civarı kalır.
Nihayetinde öyle yada böyle yapılması gerekiyor ihtiyacımız var. Bulgaristandan elektrik alıyoruz allah affetmez bizi :) niye yapmıyosunuz diye kızmalıyız bence niye yapılıyor diye değil.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Mesajları okumadım ancak Almanya dahi nükleer santrallerini kapatıp güneş enerjisine geçiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bence yapılmalı Geleceğin Gücü Teknoloji ve Nükleer teknoloji büyük bi güç En azından elinde bi silahın olucak Düşmanlarında Nükleer silahlar var ama bizde yok işte Bu Yüzden GEREKLİ
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
D** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Nükleer patlamanın ve sızıntının etkisi bir ülkeden baska ülkeye kadar uzuyabiliyorsa çok samimi söylüyorum dünyanın sonu gibi birşey oluyor .
Sızıntıdan dolayı Bir Tarih bir Dil Bir Irk bir Mezhep silinirse yok olursa (Allah Korusun) ne olucak birdaha nasıl telafi edilcek ?
Eğer nükleer patlama veya sızıntılar yakınındaki ülkelere zarar veriyorsa enerji için başka çözümler aranmalı veya zararın azalması için birseyler düşünülmeli .
onur33
https://onurr.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Bakın ben mersindeyim buraya da santral kurulacaktı el ele verip zincir kurup karşı çıktık sonuna kadar karşıyız mersin nasıl bir turistik bölge bilirsiniz. Amaç baştakilerin ceplerine para girmesi. Türkiyede bu işlerden anlayan doğru düzgün mühendis yokken böyle projelerin yapılmasının tehlikesini düşünebiliyor musunuz ? Bakıyorum bazıları cahil cahil yapılsın yapılsın ya onlarda var bizde niye yok diyor pes
Kişisel Blog: www.onurr.org