Ya bırakın Japonu falan tabi ki Nükleer Santrale sahip olmamız lazım , hatta bu güne kadar yapmamış/yaptırmamış olmamız hata.

Bu allahın belası hesler barajlar termik santraller siz sanıyormusunuz ki zararsız ? Nükleer santral bunların yanında melek kalır . Fukuşima falan gibi korkmamak lazım o son teknoloji bir santral zaten değilmiş üstelik onlarca olmaması gereken ihmal var , ihmallerden sadece 1 tanesi bile olmamış olsaydı sorun çıkmayacaktı ki o şiddette bir depreme tsunamiye dayanabildi. Detaylı araştırırsanız görürsünüz zaten .

Zaten öyle ahım şahım ender bulunan bişey değil avuç içi kadar Türkiyeye vizeyle gelenlerin ükelerinde bile var.

Sadece bilim adamlarına kulak verip olmaması gereken bir yere kurulmaya inat edilmesin ya da tutup da rant için japonlara marmarayda yapıldığı gibi şu firmaya da taşeron iş vereceksiniz denilmesin adam gibi iş yapılsın.

Tek bir dereye kurulan hes bile nükleerden daha zararlı termikleri barajları hiç saymıyorum . Yeter ki nükleer santraller iyi işletilsin.

Şurada karşı çıkanların bir çoğu devlete güvenmediğinden karşı çıkıyor zaten ki haksız da değiller , ihmalkarlık her kurumda diz boyu . Nükleer de tehlikeli dalga ranta şakaya ticari kaygıya gelecek birşey değil. Ya da ben ne dersem öyle olacaklık birşey değil. Olası tehlikeli durumda ülkenin yarısı kullanılamaz duruma gelir .

Bu güvensizlik ortamı da giderilmedikçe halkın yarısı karşı çıkmaya devam eder. Daha dün toki evlerini su bastı ölenler oldu , daha dün depremde çıktı bi bakan deprem bitti artık büyük olmayacak evlerinize dönün dedi akşamına deprem oldu , yüzlerce insan bakanın lafına baktıkları için öldüler.Sonra da allahın hikmeti denildi herif istifa bile etmedi. İnsanlar nasıl güvensin bu adamlara ?Nükleerde de bi hata yapılıp ülkenin yarısı radyasyonlu bölge olsa adamlar sorumluluk almıyor ki iyiyse kendinden kötüyse allahtan diyor geçiyor . Sorun bu bence. Yoksa nükleer santrali detayıyla anlatılan bilgilendirilen her insan isteyecektir , istemeyenlerin oranı %10 civarı kalır.

Nihayetinde öyle yada böyle yapılması gerekiyor ihtiyacımız var. Bulgaristandan elektrik alıyoruz allah affetmez bizi :) niye yapmıyosunuz diye kızmalıyız bence niye yapılıyor diye değil.