27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
İstanbulda git bakalım aynısını bebekde kaça yiyeceksin. Biraz daha pahalıya yersin. Ben Bodrumda internet kafe işlettim. Turist yerine göre gider 3 liraya tavuk döner yer, yerine göre gider bir bardak içeceğe 100 lira verir. Bunda abartılacak birşey yok.
Kendi ülkelerinde bir bardak kahveye 20 euro öderler. Sen burda 30 lira bile desen adamlara ucuz geliyor.
Hem turist sayısı ülkemizde geçen yıla göre %5.6 artış göstermiş. Turist falan azalmaz merak etme. Onlar tatile geliyor, eğlenmeye, bol bol para harcamaya geliyor.
Bizde aynı durumları normal yaşantımızda yaşamıyormuyuz? Çay ocağından bir bardak kahve içersin 1 lira ödersin, ama gidip starbucksdan aynı kahveyi içersin 10 lira ödersin. Turistik mekan pahalı olur tabiiki.
Hele Türkbüküne git veya Maça Kızı otele git, o balığın porsiyonunu 600 liraya yiyemezsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** İ**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Millet böyle kazık atacağına normal fiyatına satsa daha çok müşteri çeker, daha çok satar. Kendi sonlarını hazırlıyolar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
fiyata bak :D "Bir restoranda sadece birer balık yedik ve birer bira içtik, 1.850 TL hesap geldi. Bir kafeteryada 5 kişi dondurma yedik 200 TL ödedik. Artık otel dışında sadece ekmek arası bir şeyler yiyoruz. Burası, Londra'nın en lüks semtlerine göre bile çok pahalı. 6 yıldır geliyoruz, bir daha Bodrum'a gelir miyiz bilmiyoruz."
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Şu otobüs firmalarının anlaştığı tesisçiklere de el atsınlar. İkisi bir aradayı fincanda içtik diye 5 liramızı aldılar olacak şey değil :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Pahalı mı ? Ucuz bile satıyorlar. Güzelim Bodrumun anasını ağlattılar beton kapladılar para gelecek diye ona buna imara açtılar, bırakın da bunun bir bedeli olsun. İpini koparanın gidemediği lüks sınıfa hitap eden bir tatil bölgemiz olsun. Fiyatı pahalı bulan gitsin Marmariste Datçada yada Antalyanın ilçelerinde tatil yapsın. Zaten orada tatil yapan Türkler havayı paradan kazanan insanlar, yabancılar desen refah seviyeleri bizden ortalama 4 kat daha üstün. Kısacası Bodrumda tatil yapmak isteyene 200 Liralık lahmacun da koymaz yine dolar taşar her köşesi.
İngilizlerin köylüleri, günlük işlerde çalışanları gelip bu ülkede krallar gibi tatil yapıyor bizzat yaşadım el ilanı dağıtıcısı 15 günlük sevgilisiyle tatile gelmiş, bu ülkede aynı işi yapan için memleketine gidebilmek bile hayal , statü olarak bizim beachboylardan daha vasıfsız adamlar otel müdürlerine posta koyuyor sayısız çirkeflik gördüm. Aynı adamların ülkesinde bizim sanatçımıza akademisyenimize bile saygı göstermiyorlar daha pasaport kontrolde köpek muamelesi yapıyorlar. Türk müşteriler desen ağladıklarına bakmayın oraya giden bu hesaptan bahsedenlerin çoğu halkın sırtından geçinen havadan para kazananlar, bırakın küçük esnafta onları sömürsün de bi miktar para alt tabakaya ulaşsın.
Hem işletmenin de belirli yöntemleri vardır, seviyeyi yükseltmek istiyorsan kapıda adamın tipine bakıp hop birader sen girme diyemezsin ama fiyatları yükselterek bunu sağlarsın. Arz talep dengesine ters birşey olsa zaten dükkanlar mal satamaz ve batar, batmadıklarına göre herkes halinden memnun, sistemde kusur yok. Nasıl ki her malın pahalısı ucuzu var bu da tatilin pahalı seçeneği .
Haberlere bakmayın fakir kandırıyorlar resmen, tatile giden gazeteciler iş olsun diye haber uyduruyorlar . Fiyatlar anormal ise Nusr Et de kapansın orada daha anormal, 50 kuruşluk çayı 15 liraya satan cafelerde kapansın, 2500 liraya tişört satan beymen de kapansın , bu kadar saçma mantık olmaz yani.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Arkadaşlar teknolojik ürünleri bize pahalıya satan üreticileri değil bizzat bizim devletimizdir bunu da unutmayalım :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
2005 Tarihi İle Seo Uzmanlıgı
-
-
Ad Soyad
İ** E**
-
-
-
Ticaret
15, (%87)
Sadece bodrum degıl tum yazlık alanlarımız bu sekılde. gecen yıl 4 adet kullah dondurmaya 50 tl verdım kusadasında. sınırden yere atıyordum kullahı..önemlı olan verılen para degıldır, önemlı olan verdıgın paranın o malı haketmesıdır. o mal o parayı hakedıyorsa eger sorun yoktur zaten
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
bilgisayar teknik servis
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
geçen yaz tatilde baktım her yer rus alman ingiliz bilmemne leş gibi kokuyolar antalyada baktım bi kaç TÜRKİYE'den var zaptetmişler paraları ile her yeri zaten onlara dokunmaz paraları çok