Merhaba arkadaşlar bir çok site sahibini etkileyen ve çok uğraştıran google adsense neden kabul etmiyor sorusunu bu yazımızda ele alacağız.İlk önce Adsensenin genel yapısından giriş yapalım.
Google Adsense çöp ve warez siteleri bünyesinde barındırmak istemediği için sıkı tedbirler almakta ve katı kurallar uygulamakta.Haklı mı derseniz bence haklı çünkü bunun sebebi bizleriz warez siteler telif hakkı oluşturuyor ve üstüne üstlük Google Adsense başvuruyor halbuki kriterleri okumak işine gelmiyor. Bakın arkadaşlar bir sitenin iletişim sayfasından tutunda hakkında bölümüne kadar hepsi adsenseyi ilgilendiriyor tasarım da buna dahil.
Siz adsense'yi neden almak istiyorsunuz ilk önce bunu düşünün.Adsense üzerinde bir çok ticaret dönüyor ama amacınız neyse ona göre davranın ben amacı para kazanmak olanlar için tavsiyeler vereceğim.
İlk önce yapmanız gerekenler genel bir site taraması yapmak tasarımdan başlamanızdan fayda var. Daha sonrasında özgün içerik bu olmadığı sürece sitenizden bir fayda beklemeyin.Bunlarıda hallettim fakat hayla adsensede değilim 18 yaşından küçük olanlar adsense başvurusu yapamaz gibi bir ibare yer almakta politikalarda siz gmail hesabınızda 17 yaşında iseniz bu adsense başvurusun yapılmasına bir engeldir.Politikaları iyice okuyun ve ona göre hareket edin. Yeni site sahipleri heyecanlısınız anlıyorum ama daha 2.haftadan başvuru yapılmaz adsenseye. 1-2 ay beklersiniz özgün içerikler ile sitenizi zenginleştirirsiniz ondan sonra keyfinize bakarsınız.
1.Site tasarımı
2.Özgün İçerik
3.Politikalar
Bu adımlara bir göz atın eğer hayla sıkıntı yaşıyorsanız makale altında bir yorum atarak site adresinizi yazarak inceleme yapabilirim ve siteniz de nelerin eksik olduğunu ya da gözden kaçan birşey varsa yapılması gerekeni söylerim bol kazançlar.