18-29 yaş arası, ilk defa şahıs şirketi kuracaklar genç girişimci fırsatından yararlanabiliyor. Yani 1 yıl boyunca devlet sizin yerinize bağkuru yatırıyor ve 25.000 TL kazanana kadar gelir vergisi almıyor. Sadece 3 ayda bir muhtasar ödüyorsunuz bir de aylık ortalama 150-200 muhasebeci ücreti. Başlangıçta ortalama 550-600 TL gibi bir rakama şahıs şirketi kurup hemen akabinde genç girişimci programına başvurabilirsiniz.
Bunun haricinde Google'dan elde edilenden ziyade düzenli elde edilen gelirler bir noktadan sonra dikkat çekiyor ve soruşturuluyor. Yani her ay Google'dan 10 TL de hesabınıza yatsa bir süre sonra devlet hesabını soruyor. Ancak açıkçası "ben" devletin ufak rakamlara göz yumduğunu düşünüyorum. Daha önce pek çok defa Adsense geliri elde ettim, hiçbirisinde de ne maliye ne de başka bir kurum beni aramadı. Ayrıca freelance çalışan bir sürü insan var. Kendim de freelance işler yapıyorum ve hesaplarıma para yattı diye de kimse kapımı çalmadı şimdiye kadar.
Bunun haricinde Google'dan elde edilenden ziyade düzenli elde edilen gelirler bir noktadan sonra dikkat çekiyor ve soruşturuluyor. Yani her ay Google'dan 10 TL de hesabınıza yatsa bir süre sonra devlet hesabını soruyor. Ancak açıkçası "ben" devletin ufak rakamlara göz yumduğunu düşünüyorum. Daha önce pek çok defa Adsense geliri elde ettim, hiçbirisinde de ne maliye ne de başka bir kurum beni aramadı. Ayrıca freelance çalışan bir sürü insan var. Kendim de freelance işler yapıyorum ve hesaplarıma para yattı diye de kimse kapımı çalmadı şimdiye kadar.
yani ayda 2084TL kazanırsanız vergisini verirsiniz diyor. tabii bağkuru katmıyorum diğer vergi ve masraflarıda.
yani aslında diyor ki şirket kurma git asgari ücretle çalış :)