lostyazilim
tr.link

Google' dan gelen paraların vergilendirilmesi

11 Mesajlar 2.298 Okunma
lstbozum
tr.link

Muratcam Muratcam mtcyazilim.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Mesleksiz
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 580
  • Beğeniler 198 / 198
  • Ticaret 12, (%100)
Arkadaşlar merhabalar;

Biliyorsunuz ki bir süredir google ödemelerinin vergilendirilmesi hakkında bir çuval haber ortada dolaşıyor ben konuya çok fazla hakim değilim açıkçası. Her ne kadar youtube adı altında gözükse de google dan gelmiş olan paralar incelemeye alınacak.

Ayda 100 200 300 500 gibi google dan para kazananlar ne yapacak.

Biliyorsunuz ki en uygun şirket kuruluşu şahıs şirketi vergiyi ödemek için yanlız burada da bagkur sorunu var. Aylık ortalama 1000 TL civarında şirket para yiyecek kazanc 200 vergisiz gider 1200 böyle bir durumda nasıl bir yol izleyecegiz. Konuya hakim bir arkadaş var mı bilgilendirebilir mi bizleri.

Muratcamoglu.com
wmaraci
reklam

Depman Depman Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2020
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek developer
  • Konum Rize
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 27
  • Beğeniler 7 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Aylık asgari ücreti geçmeyecek şekilde bir para kazanıyosan vergilendirme dilimine girmessin

CamelWhite CamelWhite WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ü** C**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 74 / 59
  • Ticaret 3, (%67)

eneshan50 adlı üyeden alıntı

Aylık asgari ücreti geçmeyecek şekilde bir para kazanıyosan vergilendirme dilimine girmessin

yanlış yönlendirme yapmayın. İnsanların başını belaya sokmayın. Bilmediğiniz konularda lütfen kulaktan dolma bilgilerle insanların sıkıntıya düşmesine sebep olmayın.

paranın miktarı önemli değil. her ay düzenli olarak google irland eft geliyorsa hesabınıza eninde sonunda vergi dairesinin ağına takılacaksınız.

Miktarın az olması sadece zamanı uzatır. 2015 yılında gelen para için çağırılanlar var.

her ay düzenli google dan eft geliyorsa şirket açmanız gerekir. Devlet bu konuda çok sıkı. Asgari ücretle falan alakası yok .

Yasaya göre her ay düzenli geliriniz varsa vergisini vermek zorundasınız. Yani limitlere takılmayın. Eninde sonunda çağırılırsınız ve sorarlar size bu para nerden geliyor ve neden vergisini vermediniz diye.

çünki her ay gelen para düzenli gelir gibi gözüküyor.

arizi kazanca girmiyor. Biraz araştırın geliriniz düşük ise başka metodlar sayesinde bir şekilde yolunuzu bulursunuz. Ama yüksek yani 1k 2k geliriniz varsa zaten şirket açmadıgınız hata ilerde büyük sorunla karşılaşırsınız

• Üyelik 14.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Mesleksiz
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 580
  • Beğeniler 198 / 198
  • Ticaret 12, (%100)
CamelWhite o zaman şimdilik pek tedirgin olmama gerek yok denebilir ama yinede bu işe bi çözüm bir yöntem bulmak gerek

Muratcamoglu.com
wmaraci
wmaraci

CamelWhite CamelWhite WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ü** C**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 74 / 59
  • Ticaret 3, (%67)

Muratcam adlı üyeden alıntı

CamelWhite o zaman şimdilik pek tedirgin olmama gerek yok denebilir ama yinede bu işe bi çözüm bir yöntem bulmak gerek

her ay düzenli gelirde mutlaka birgün kapınızı çalacaklardır. Malum bu aralar sağolsunlar bu işe kafayı bayağı taktılar. Ufal gelirde pek problem olmasada gelir arttıkça risk artar. Geçmişe dönük aldılkarı zamanda ceza vs gelirden çok vergi çıkıyor :D

ama gelir az ise 100 200 300 pek dert etmeyin .

Remus Remus NUMLOCK.COM.TR E-Mail Onaysız
  • Üyelik 23.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 769
  • Beğeniler 165 / 230
  • Ticaret 3, (%100)
Burası Türkiye yani vergi 😀
O yüzden kazancınız varsa vergi ödersiniz .
29 yaş altı muhabbeti var vergiden kaçınma muhabbeti arastirin
Muratcam

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Mesleksiz
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 580
  • Beğeniler 198 / 198
  • Ticaret 12, (%100)
vallahi benim bildiğim yaş sınırı yok 18 den kucuksen nasıl ailenin hesabuna yatıyorsa paralar yine ailen odeyecek vergiyi aslında bununla ilgili mükemmel bir fikrim var bunu bi muasebeci ile konusayım hayata geçireyim düşük bütçelilerin işini çözer sorun yaşamazlar

Muratcamoglu.com

Ecomanya Ecomanya Gece, Gündüz, Hayal... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2020
  • Yaş/Cinsiyet 28 / K
  • Meslek Kamuda Görevli
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** K**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 0 / 66
  • Ticaret 0, (%0)
Artık Google'ın yolladığı parayada vergi yani bu nasıl iş ya..
Muratcam

kişi bu mesajı beğendi.

AzveNet AzveNet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 367
  • Beğeniler 69 / 147
  • Ticaret 0, (%0)

Muratcam adlı üyeden alıntı

vallahi benim bildiğim yaş sınırı yok 18 den kucuksen nasıl ailenin hesabuna yatıyorsa paralar yine ailen odeyecek vergiyi aslında bununla ilgili mükemmel bir fikrim var bunu bi muasebeci ile konusayım hayata geçireyim düşük bütçelilerin işini çözer sorun yaşamazlar

o vasilikle alakalı bir mevzu. biraz daha farklıdır olayı ama tabi aynı kapıya çıkar.

en kolay kaçınılabilir yolu;
limitlerinizi öyle bir ayarlayın ki regular değil irregular bir şekilde hesabınıza yatsın. yani bi sefer 2 ay bir sefer 3 ay diğerinde 2 ay vs... en azından mevzuat değişene, düzen kısmı tekrar tanımlanana kadar idare eder.

2015 yılında olandan çağrılması çok normal değil mi?
vergiler 5 yıllık dilimlere göre incelenir ve şikayet yoksa 5. yılın dolmasına çok az kala incelenirsiniz genel olarak.

tutarlar denildiği gibi süreyi uzatır. ama ufak meblağlar için sorun olacağını sanmıyorum. bunun bir alt limiti vardır. yani olmalı. bunuda mevzuata bakıp görmek gerekir. yahut kişisel şekilde inisiyatif kullanıp memurlar bu sırayı atlayabilir. ama inceleme konusu ankaradan otomatik olarak yapılır. yani eskisi gibi değil. algoritma sizi artık koda düşürüp inceleme ister. sıraya alınırsınız.

ama temel olarak tabii vergi vermek iyidir. zordur ama verilmeli.
Muratcam

kişi bu mesajı beğendi.

İmkansız olduğunu düşünürsen hiç birşey başaramazsın.

Lions Lions WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web-Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1025
  • Beğeniler 366 / 534
  • Ticaret 5, (%100)
18-29 yaş arası, ilk defa şahıs şirketi kuracaklar genç girişimci fırsatından yararlanabiliyor. Yani 1 yıl boyunca devlet sizin yerinize bağkuru yatırıyor ve 25.000 TL kazanana kadar gelir vergisi almıyor. Sadece 3 ayda bir muhtasar ödüyorsunuz bir de aylık ortalama 150-200 muhasebeci ücreti. Başlangıçta ortalama 550-600 TL gibi bir rakama şahıs şirketi kurup hemen akabinde genç girişimci programına başvurabilirsiniz.

Bunun haricinde Google'dan elde edilenden ziyade düzenli elde edilen gelirler bir noktadan sonra dikkat çekiyor ve soruşturuluyor. Yani her ay Google'dan 10 TL de hesabınıza yatsa bir süre sonra devlet hesabını soruyor. Ancak açıkçası "ben" devletin ufak rakamlara göz yumduğunu düşünüyorum. Daha önce pek çok defa Adsense geliri elde ettim, hiçbirisinde de ne maliye ne de başka bir kurum beni aramadı. Ayrıca freelance çalışan bir sürü insan var. Kendim de freelance işler yapıyorum ve hesaplarıma para yattı diye de kimse kapımı çalmadı şimdiye kadar.
Muratcam

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al