-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mesleksiz
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Arkadaşlar merhabalar;
Biliyorsunuz ki bir süredir google ödemelerinin vergilendirilmesi hakkında bir çuval haber ortada dolaşıyor ben konuya çok fazla hakim değilim açıkçası. Her ne kadar youtube adı altında gözükse de google dan gelmiş olan paralar incelemeye alınacak.
Ayda 100 200 300 500 gibi google dan para kazananlar ne yapacak.
Biliyorsunuz ki en uygun şirket kuruluşu şahıs şirketi vergiyi ödemek için yanlız burada da bagkur sorunu var. Aylık ortalama 1000 TL civarında şirket para yiyecek kazanc 200 vergisiz gider 1200 böyle bir durumda nasıl bir yol izleyecegiz. Konuya hakim bir arkadaş var mı bilgilendirebilir mi bizleri.
Muratcamoglu.com
Depman
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
developer
-
-
Ad Soyad
E** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aylık asgari ücreti geçmeyecek şekilde bir para kazanıyosan vergilendirme dilimine girmessin
Remus
NUMLOCK.COM.TR
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Burası Türkiye yani vergi 😀
O yüzden kazancınız varsa vergi ödersiniz .
29 yaş altı muhabbeti var vergiden kaçınma muhabbeti arastirin
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mesleksiz
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
vallahi benim bildiğim yaş sınırı yok 18 den kucuksen nasıl ailenin hesabuna yatıyorsa paralar yine ailen odeyecek vergiyi aslında bununla ilgili mükemmel bir fikrim var bunu bi muasebeci ile konusayım hayata geçireyim düşük bütçelilerin işini çözer sorun yaşamazlar
Muratcamoglu.com
Ecomanya
Gece, Gündüz, Hayal...
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / K
-
Meslek
Kamuda Görevli
-
-
Ad Soyad
Z** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Artık Google'ın yolladığı parayada vergi yani bu nasıl iş ya..
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Muratcam adlı üyeden alıntı
vallahi benim bildiğim yaş sınırı yok 18 den kucuksen nasıl ailenin hesabuna yatıyorsa paralar yine ailen odeyecek vergiyi aslında bununla ilgili mükemmel bir fikrim var bunu bi muasebeci ile konusayım hayata geçireyim düşük bütçelilerin işini çözer sorun yaşamazlar
o vasilikle alakalı bir mevzu. biraz daha farklıdır olayı ama tabi aynı kapıya çıkar.
en kolay kaçınılabilir yolu;
limitlerinizi öyle bir ayarlayın ki regular değil irregular bir şekilde hesabınıza yatsın. yani bi sefer 2 ay bir sefer 3 ay diğerinde 2 ay vs... en azından mevzuat değişene, düzen kısmı tekrar tanımlanana kadar idare eder.
2015 yılında olandan çağrılması çok normal değil mi?
vergiler 5 yıllık dilimlere göre incelenir ve şikayet yoksa 5. yılın dolmasına çok az kala incelenirsiniz genel olarak.
tutarlar denildiği gibi süreyi uzatır. ama ufak meblağlar için sorun olacağını sanmıyorum. bunun bir alt limiti vardır. yani olmalı. bunuda mevzuata bakıp görmek gerekir. yahut kişisel şekilde inisiyatif kullanıp memurlar bu sırayı atlayabilir. ama inceleme konusu ankaradan otomatik olarak yapılır. yani eskisi gibi değil. algoritma sizi artık koda düşürüp inceleme ister. sıraya alınırsınız.
ama temel olarak tabii vergi vermek iyidir. zordur ama verilmeli.
İmkansız olduğunu düşünürsen hiç birşey başaramazsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web-Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
18-29 yaş arası, ilk defa şahıs şirketi kuracaklar genç girişimci fırsatından yararlanabiliyor. Yani 1 yıl boyunca devlet sizin yerinize bağkuru yatırıyor ve 25.000 TL kazanana kadar gelir vergisi almıyor. Sadece 3 ayda bir muhtasar ödüyorsunuz bir de aylık ortalama 150-200 muhasebeci ücreti. Başlangıçta ortalama 550-600 TL gibi bir rakama şahıs şirketi kurup hemen akabinde genç girişimci programına başvurabilirsiniz.
Bunun haricinde Google'dan elde edilenden ziyade düzenli elde edilen gelirler bir noktadan sonra dikkat çekiyor ve soruşturuluyor. Yani her ay Google'dan 10 TL de hesabınıza yatsa bir süre sonra devlet hesabını soruyor. Ancak açıkçası "ben" devletin ufak rakamlara göz yumduğunu düşünüyorum. Daha önce pek çok defa Adsense geliri elde ettim, hiçbirisinde de ne maliye ne de başka bir kurum beni aramadı. Ayrıca freelance çalışan bir sürü insan var. Kendim de freelance işler yapıyorum ve hesaplarıma para yattı diye de kimse kapımı çalmadı şimdiye kadar.