-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Kusura bakmayın ama müslüman olmadıgı için yaptıkları iyiliklerin yanı sıra cehennemde yanacak insanlar var ise bizde onların yanında yanmayı göze alırız. Şu adamın yaptıgını dünyadaki müslümanlardan kaç tanesi yapıyor? Herkes kendi kazandıgını yiyor, bencillik üst sırada. Kusura bakmayın ama benim gözümde cennet din'den ibaret degildir. Bir insan gerçekten iyi ise iyilik yapıyor ise cennete girecektir.
(* Benim düşüncelerim dedim, kafir diye kovalamayın.)
1 kişi bu mesajı beğendi.
owner of opensourceprojects.org & arduinoproject.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Berkant KONAC adlı üyeden alıntı
Kusura bakmayın ama müslüman olmadıgı için yaptıkları iyiliklerin yanı sıra cehennemde yanacak insanlar var ise bizde onların yanında yanmayı göze alırız. Şu adamın yaptıgını dünyadaki müslümanlardan kaç tanesi yapıyor? Herkes kendi kazandıgını yiyor, bencillik üst sırada. Kusura bakmayın ama benim gözümde cennet din'den ibaret degildir. Bir insan gerçekten iyi ise iyilik yapıyor ise cennete girecektir.
(* Benim düşüncelerim dedim, kafir diye kovalamayın.)Din dediğin şey Allah'a inanmaktadır.. evet müslümanların bir çoğu bu adamın yaptığı bi çok şeyi yapmıyor.. ama bu adamda müslümanların yaptığı bişeyi yani Allah'a inanmayı yapmıyor.. müslüman insan Allah'a inanan insan eninde sonunda cennete girecektir.. ama bu adam sonsuz cehennemde kalır...
Cehennem de yanmak o kadar kolaydı... cehennem öyle yanıp bronzlaşacağın bi yerdi zaten..
Bak imam Gazali Cehennemi nasıl anlatıyor..
http://www.youtube.com/watch?v=awoSealwRjw
Tetra Yazılım - Web Tasarım ve Yazılım Uygulamaları
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
TetraYazilim adlı üyeden alıntı
Din dediğin şey Allah'a inanmaktadır.. evet müslümanların bir çoğu bu adamın yaptığı bi çok şeyi yapmıyor.. ama bu adamda müslümanların yaptığı bişeyi yani Allah'a inanmayı yapmıyor.. müslüman insan Allah'a inanan insan eninde sonunda cennete girecektir.. ama bu adam sonsuz cehennemde kalır...
Cehennem de yanmak o kadar kolaydı... cehennem öyle yanıp bronzlaşacağın bi yerdi zaten..
Bak imam Gazali Cehennemi nasıl anlatıyor..
http://www.youtube.com/watch?v=awoSealwRjw
O kadar iyilik yapıktan sonra insanlar için kendi hayatını feda ettikten sonra benim için inansada bir inanmasada, bir tanrı bu kadar egoist olamaz.
Bu konu uzar gider, kısa kesiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İyilik eden iyilik bulur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
O kadar iyilik yapıktan sonra insanlar için kendi hayatını feda ettikten sonra benim için inansada bir inanmasada, bir tanrı bu kadar egoist olamaz.
Bu konu uzar gider, kısa kesiyorum.
Allah yapacakları ve yapmayacaklarını defalarca farklı kitap ve peygamberlerle bildirilmiş.. egoist olan Allah değil, bizleriz.. ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz..
Allah sana seçenekleri vermiş,
diyor ki eğer benim varlığımı inkar edersen senin sonun iyi değil,
inkar etmezde söylediklerimi de yapmazsan sonun yine iyi değil ama inkar edenler gibi de olmaz diyor..
beni inkar etmez, söylediklerimi de yapmaya çalışırsan ödülün olur,
inkar etmezde söylediklerimi yapmak için her yolu denersen ödülün hayal bile edemeyeceğin kadar güzel olur..
Allah apaçık inkar edilmedikçe kıyamet kopmaz.(Hadis-i şerif.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Allah yapacakları ve yapmayacaklarını defalarca farklı kitap ve peygamberlerle bildirilmiş.. egoist olan Allah değil, bizleriz.. ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz..
Allah sana seçenekleri vermiş,
diyor ki eğer benim varlığımı inkar edersen senin sonun iyi değil,
inkar etmezde söylediklerimi de yapmazsan sonun yine iyi değil ama inkar edenler gibi de olmaz diyor..
beni inkar etmez, söylediklerimi de yapmaya çalışırsan ödülün olur,
inkar etmezde söylediklerimi yapmak için her yolu denersen ödülün hayal bile edemeyeceğin kadar güzel olur..
Allah apaçık inkar edilmedikçe kıyamet kopmaz.(Hadis-i şerif.)
Sana özgür irade veriyorum fakat bana inanmazsan yanarsın, az mantık ara bul sonra konuşuruz :p
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bunun neyinde mantık aramamı bekliyorsun ?
Allah'ın sana o iradeyi verdiğine inanıyorsun ama Allah'a inanmıyorsun, bu yüzdende seni yakması sana mantıksız geliyor :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
bunun neyinde mantık aramamı bekliyorsun ?
Allah'ın sana o iradeyi verdiğine inanıyorsun ama Allah'a inanmıyorsun, bu yüzdende seni yakması sana mantıksız geliyor :)
Lafları yalnış anlamaya bayılırsınız, kuran'da geçiyor ben her kuluma özgür irade verdim diye. Bende diyorum ki hem özgür irade verdim diyor hemde bana inanmazsan seni yakarım diyor? E kardeş niye verdin o zaman direk inanmak zorunda bırak aynı muhabbet?
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Lafları yalnış anlamaya bayılırsınız, kuran'da geçiyor ben her kuluma özgür irade verdim diye. Bende diyorum ki hem özgür irade verdim diyor hemde bana inanmazsan seni yakarım diyor? E kardeş niye verdin o zaman direk inanmak zorunda bırak aynı muhabbet?
şu satır arasını gör artık...
sen diyorsun ki Allah bana özgür irade verdi, ee ben onu takmayacam.. sonrada diyorsun ki bana hiç bişey yapmasın..
özgür iraden var, inanırsan yanmazsın.. inanmazsan cumburlop cehhenemin dibini boylarsın.. seçim tamamen sana kalmış.. Allah sana karışmıyor ki sana sadece sonuçlarının ne olacağını söylemiş..
aynı şey günah içinde öyle.. nasıl ki sevap yapabiliyorsan, günahda işleyebilirsin.. kısıtlama yok.. ama sonuçları farklı olacak elbet..
Yaratılış amacını unutmuşsun yada farkında değilsin.. Allah sana özgür iradeyi, sadece dünyada yaşaman için mi vermiş sanıyorsun ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Software
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
şu satır arasını gör artık...
sen diyorsun ki Allah bana özgür irade verdi, ee ben onu takmayacam.. sonrada diyorsun ki bana hiç bişey yapmasın..
özgür iraden var, inanırsan yanmazsın.. inanmazsan cumburlop cehhenemin dibini boylarsın.. seçim tamamen sana kalmış.. Allah sana karışmıyor ki sana sadece sonuçlarının ne olacağını söylemiş..
aynı şey günah içinde öyle.. nasıl ki sevap yapabiliyorsan, günahda işleyebilirsin.. kısıtlama yok.. ama sonuçları farklı olacak elbet..
Sende çıkar artık şu at gözlüklerini, inanmazsan yakarım fakat özgür iraden var diyor. Madem ki özgür irade vereceksin niye inanmak zorundayım? Ne kadar iyi bir insan olursam olayım inanmıyorum diye yanıyorum? Neresi mantıklı bunun? Biraz düşünün az biraz sorgulayın be kardeşim. Ben herkesin seçimine saygı duyuyorum.
Neyse bu son mesajımdı öbür tarafta (varsa) herşey ortaya çıkar dedigin gibi.