İstanbul'un kalabalık ilçelerinden biri olan Kadıköy, ücretsiz kurs olanakları bakımından da oldukça şanslı ilçelerden bir tanesi. Kadıköy'deki ücretsiz kurslar çoğunlukla Kadıköy Belediyesinin öncülüğünde düzenleniyor.

Mürekkep Haber olarak Kadıköy'deki ücretsiz kursları sizler için derledik.

Ücretsiz Kadıköy Belediyesi Kursları

Kadıköy Belediyesinin sağlamış olduğu kurslar Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri çatısı altında gerçekleştiriliyor. Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri, başvuruda bulunan yurttaşların Kadıköy ilçesi sınırları içinde oturmak ön şartı ile eğitim, sosyal destek ve istihdama yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezlerinde ücretsiz olarak; ahşap süsleme, anne-baba eğitimi, bilgisayar, diksiyon, cilt bakımı, İngilizce, İspanyolca, Arapça, takı tasarım, grafikerlik gibi branşlarda eğitimnler veriyor.

Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri'ne Kayıt Süreci

Kadıköy'yaşayan vatandaşlar Kadıköy Belediyesi'nin sunduğu ücretsiz kurslardan faydalanmak için aşağıdaki belgelerle Kadıköy Belediyesi'ne başvuruda bulunması gerekiyor.

· 2 fotoğraf
· Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
· Diploma Fotokopisi
· Kurs kayıt formu

Ücretsiz Kadıköy Halk Merkezi Kursları

Kadıköy'de ücretsiz kurs olanaklarından faydalanmak isteyen vatandaşlar için bir diğer alternatifse Kadıköy Halk Merkezi . Bahariye'de bulunan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde pek çok braşta kurslar düzenleniyor. Bu kurslar şöyle: Bilgisayar, web tasarım, grafik animasyon, grafik tasarım, autocad, gitar, keman, bağlama, piyano, yan flüt, org, İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Fransızca, Osmanlıca, Arapça, Yunanca, Japonca, Türk halk oyunları, tiyatro, drama, dans, el sanatları, takı tasarım, güzellik ve saç bakımı, bilgisayarlı modelistlik, diksiyon, yaşam koçluğu, halkla ilişkiler, tur operatörlüğü, dijital fotoğrafçılık, emlak danışmanlığı, ilkyardım, tenis, basketbol, jimnastik, seramik ve cam teknolojisi, tesisat teknolojisi kursları.

Ayrıca dershanelerin kapatılacak olması da TEOG hazırlık sürecinde Kadıköy Halk Merkezi'ni cazip kılıyor. Kadıköy Halk Merkezi'nde ücretsiz sınav hazırlık kurslarından da faydalanabilirsiniz.

Kadıköy Halk Merkezi Nerede?

Tel: 216 336 12 00

Adres: Bahariye cad. No: 39 Adliye yanı Kadıköy

Ücretsiz İSMEK Kursları

Ücretsiz kurs denilince ilk akla gelen merkezlerden bir tanesi İSMEK. İSMEK, pek çok branşta İstanbul genelinde kurslar düzenliyor. Kadıköy'de de 6 tane İSMEK şubesi bulunuyor. Özellikle Hasanpaşa Müzik İhtisas Merkezi, müzik alanında eğitim görmek isteyen kursiyerlerin uğrak noktası.

Kaynak: http://www.murekkephaber.com/kadikoydeki-ucretsiz-kurslar/1506/