Abi ne olacaktı ki ?
Açın bi televizyonlara bakın evinizdekiler bütün gün neleri izliyor, milletin izlediği saçmalıklara aile yapısını bozan dizilere yengeli kayınlı hikayelere , utanmadan karım evi terketti beni aldattı ama ben razıyım geri dönsün diyen adamlara, tamamen beyinsiz tüketim toplumu yarattılar .
Çocuklara gençlere bakın, önünde internet gibi koca bir nimet var, yaz google a merakını anında gider bir ortam ama bu amaçla kullanan kimse yok. Yani tv den ayrı izliyorlar internetten ayrı izliyorlar aynı teraneleri.
Geçen annemle bi yere gidiyoruz mahallede 10 12 yaşlarında bi kız karşımızdan gelirken çanta uymamış teyze ayakkabı bilmem ne olabilirmiş falan dedi ağzım açık izledim gülüştük ama bu gerçekten gülünecek bir durum değil çünkü o programların içeriği onlara göre değil. E şimdi bu zihniyetle yetişen çocuk anne olduğunda nasıl bir çocuk yetiştirebilir ki ? 3-5 yaşında kızlara makyaj yapanları görüyorum , yine 5 yaşında çocuğuna peçeli çarşaf giydiren görüyorum. Bir insan çocuk denen güzelliği hangi zihniyetle boyar çirkin bulur yada tahrik olabilir ki ? Çocuk ulan bu işte çiçek ne ise bahar ne ise çocuk da o dur dünyaya renk katar yaşama sevinci verir, ne biliyim en sinirli kötü halinde bi şapşiklik yapar bütün sinirini unutturur. Zaten varoluş sebebi budur. Ama gel gör ki insanlar güzel olan herşeyin içine etmeye çalışıyorlar.
Bunları planlı olarak aptal toplum yetiştirebilmek için yaptılar e başarılı da oldular. Yozlaşma kelimesinin tam karşılığı bu toplum şu anda. Yozlaşmayan bozulmayan tek bir değerimiz kalmadı.
Zaten hayatın her alanında bunun sıkıntılarını beraberce yaşıyoruz, ne mutluluğumuz kaldı ne geçim gücümüz ne üretimimiz . Bayrağını bile tanımayan halktan kime ne hayır gelir ? 60 yaşında babasını inşaatta çalıştırır kendi aç karnını doyurmaz gider iphone 6 alır gider en pahalı marka ayakkabı alır, kocası sabahtan akşama eşek gibi bi ekmek parasına mücadele ederken bu kaynıyla iş pişirir. Bu yani kültürsüz bilgisiz eğitimsiz halktan anca bunlar çıkar başka da bişey çıkmaz.
Bi de ilginç bir durum var, bu söylediklerimi 91 de söyleseniz 94 de de söyleseniz 96-97 de de söyleseniz 2000 de de söyleseniz 2015 de de söyleseniz yönetimin yaftası değişmiyor. Vatan Haini bunlar ! Çünkü doğrular işlerine gelmiyor. Halk ne kadar bilgisiz olursa o kadar kolay yönetilebileceğini biliyor.
Ek Olarak:
Bende aynı şeyleri düşünüyordum, İlk duyduğumda ulan sen kimsin nasıl böyle birşey söylersin falan diye düşünmüş acayip kızmıştım.
Şimdi bakıyorum kadın gerçekten net haklı. Oy pusulalarında ufacık bi kültür sorusu yada basit bir işlem yada ne biliyim basit bir ön engel koysalar aşmayanın oyu kabul olmasa seçmen sayısı 50 milyondan 1-2 milyonlara kadar düşmezse bişey bilmiyorum.
Ama bu olaylar sadece oyla da bitmiyor. Bütün mesele oyu değil yani. Bir şekilde bu bilgisizliğin önüne geçilmeli. Bu tür insanların sayıca fazlalığı hepimizin yaşam kalitesini düşürüyor. Nihayetinde profesör bilgisi falan beklemiyoruz ama en azından anlama becerisine sahip olabilmeli. Doğru yanlış kavramına hakim olabilmeli.