Türkiye’de girişimcilere çeşitli destekler veren bankalar arasına Kuveyt Türk de katıldı.

Kuveyt Türk, Workinton işbirliğiyle startuplar için eğitimden mentörlüğe, danışmanlıktan finansal yatırıma birçok desteğin ve imkânın sunulacağı Lonca Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçirdi. Workinton’la yapmış olduğu proje ortaklığı ile birlikte, güçlü lokasyon ağıyla birçok merkezde hizmet verecek. Kuluçka, hızlandırma programı, finansal yatırım desteği gibi birçok imkân sunuyor. Girişimciler Workinton’un ofislerini kullanabilecek.

Lonca‘da girişimcilere; fiziksel alan, mentorluk, alt yapı desteği, ürün ve iş geliştirme, devlet destekleri danışmanlığı gibi birçok olanak sunulacak.

13 Eylül’de başlayacak program için son başvuru: 31 Ağustos 2017




Girişimlere “Girişim Sermayesi Yatırım Fonu”

Kuveyt Türk, Türkiye’de bankalar arasında bir ilke imza atarak startup ve teknoloji girişimcilerine özel ilk girişim sermayesi yatırım fonunu da hayata geçirecek. Eylül ayında kurulması beklenen yatırım fonunda, Lonca Girişimcilik Merkezi tarafından desteklenen projelere öncelik hakkı tanınacak.

Kuveyt Türk, kendi bünyesindeki KT Portföy Yönetimi A.Ş. ile Türkiye’nin Startup’lar ve Teknoloji Girişimcilerine özel ilk girişim sermayesi yatırım fonunu oluşturuyor. Lonca‘yı tamamlayan girişimciler, eğer fonun yatırım büyüklüğü için uygun aşamaya gelmişlerse, bu fondan yatırım almak konusunda önceliğe sahip olacaklar.

Lonca girişimcilik programına kimler başvurabilir ve hisse alıyor mu?

Lonca’ya teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir bir iş fikrine sahip, bunu kendisi veya ekibiyle birlikte geliştirmeye başlamış ya da geliştirebilecek tüm girişimciler başvurabilir. Lonca’da projenizin Fintech olması zorunda değil. Girişimciden herhangi bir hisse talep edilmiyor.