-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
312, (%100)
Başlığın dikkat çektiği için bu konuda olduğunuzu biliyorum; amacımda buydu zaten. Öncelikle bir Makale yazarı değilim. Şöyle başlamak istiyorum. Ben ne kadar ''Yok bayan öğretmenden makale, yok bayandan makale'' gibi kendini direk foruma bu tür konu başlıkları ile atan makale yazarlarına karşı olsam da kötü niyetle bunu yapmayan bir olayı anlatmak istiyorum;
Bundan 6-7 Ay önce WMAracı forumumuza bir Makale yazarı bayan arkadaşımızı kazandırdım. Üniversite de okuyorduk zamanında. Arkadaşımız WMAracın'da çok güzel işler çıkarmaya başladı, birazda referansımla müşteri bulmaya başladı ve kaliteli yaptığı makale yazıları ile müşteri potansiyeli oluşturdu.
Sonra telefon numarasını eklemesi bir facia'ya yol açtı. Sürekli makale yazdırmak için değil, abazanlık yapmak için kızcağıza asılanlar, sulu şakalar yapmaya başlayanlar türedi. Burası bir ticaret platformu bunu herkesin bilmesi, beynine aktarması gerekiyor. Bu arkadaşlarımız sadece maddi durumu elverişli olmadığı için, veya eşinin maddi durumu yetersiz olduğu için evini geçindirmeye çalışıyorlar. Annesinin, babasının maddi yetersizliği yüzünden burada Üniversite de geçinmeye çalışan bayan arkadaşlarımızın olduğunun unutulmaması gerekiyor. Burada 1 TL için bin bir insanla uğraştıkları da yetmiyor bunlarla uğraşıyorlar. Sırf cebine 3-5 kuruş geçsin diye. Yapmayın, etmeyin 1 TL'nin pazarlığını yapmayın. Evet piyasa berbat olabilir, siteniz kazandırmıyor olabilir, fakat 1 TL'nin pazarlığını yapmadan emeğin hakkını verin. Siz emeğin hakkını verirseniz, Allah (c.c) size verir. Ama ben yıllardır bu platform'da açık gözlülük yapıp zirveye oturanı çok gördüm, bunların hepsi 1-2 yıl sonra acınacak hale geldi. Bu tüm bay makale yazarlarımız içinde geçerlidir.
Bu foruma kazandırdığım bayan arkadaşımıza şimdi ne mi oldu? Artık tiksindi, ve işi bıraktı o malum kişiler yüzünden. Hepsini tek tek biliyorum. İsim vermeyeceğim. Çünkü bende bir erkeğim. Ve rezil olmak, insanların diline düşmek, insanın duygularını, gururunu nasıl acıttığını bilirim. Bu seferlik kesinlikle susacağım. Onlar kendilerini zaten biliyordur, ve çeki düzen verirler kendilerine. Bu kişilerin arasında bu forumda tanınmış ticaret potansiyeli yüksek kişilerde var.
Lütfen bu etkenleri düşünelim, duyarlı olalım. Burası bir ticaret platformu; arkadaşlık sitesi değil.
İyi forumlar.
10 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Telefonunu vermeseydi......ciler gelecek hazır olun.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Benimde bir kaç sözüm var, makaleci değilim ama.
Bir erkek olarak şunu belirteyim, bazı forumdan arkadaşlar bir işi vermek için 40 takla atıyor sanki amerikan bankasından fon açacaklar.
Benim öyle kişilere tek verdiğim yanıt bb. senin işini seveyim, işi vermek için zorla telefon numarasını istemeleri vsvs saçma sapan şeyler yapan çok kişi var.
İnternette bireysel olarak hizmet veren kişi kesinlikle kendi telefon numarasını vs. gibi şeyleri hiç bir zaman kimseye vermemeli. Adam günde bir çok iş versede bu değişmez bir kural, zaten skype denilen bir nimet varken neden telefon numarasını katıyorsunuz ki.
Birde ben şuna inanamıyorum, insanların neredeyse hiç özel hayatı kalmamış. Her yere kendi adını soyadını vsvs veriyorlar bu iyi bir şey değil. Sen bugün bir kaç kuruş için böyle şeylerle uğraşırsın bir gün sonra dersin ki seveyim öyle parayıda işide...
Zora düşmemek için biraz özel hayatınızın gizliliğini arttırın...
İşi vermeyen her şekilde vermez zaten.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Planlama
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bir zamanlar benim genel formum vardı o aklıma geldi.Sırf kız ayarlamak için gelenler vardı.Baya da bayan arkadaş vardı.İnsanları anlamak güç
https://www.turkmaxi.org Webmaster Forumu
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Aynı şekilde bir iki bayan içerik editörü arkadaşı da WM Aracı'na ben kazandırdım. Bu iş sayesinde yeri geldi faturalarını ödediler, yeri geldi harçlıklarını kazandılar.
Bu arkadaşlar sürekli beni arayıp, "Bi adam mesaj attı sınırsız iş verecekmiş ama numaramı istiyor" yada "Bi arkadaş mesaj attı, Skype'dan görüntülü konuşma yaparak görüşelim diyor" vb. türü şeyler için beni aradılar.
Niyeti çalışmak olan adamlar zaten bu tür şeylere başvurmadı.Belki bu arkadaşların arasında iyi niyetlileri de vardır ama ben pek inandırıcı bulmadım. Numara isteyenlere de özellikle kendi numaramı verdirip, bu bayan arkadaşların yerine ben konuştum. Bir kaç bahaneyle bir şekilde iş vermeyi iptal ettiler.
Ben ve yöntemdeki arkadaşlar bu konuda oldukça hassasız ve bu gibi durumlar yaşandığında "Rapor et" butonunu kullanmaktan çekinmeyin arkadaşlar :)
3 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
İfşa etmeyin, gerekenler yapılmasın yarında bir başka bayan yazar da yazarlığı bırakır n'olacak.
Mustafa Kemal ATATÜRK!
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama & SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
D** U**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
İbreti'i alem olsun diye ifşa edilmeli bunlar.
Sonra otobüs şoförü vs olup karımıza kızımıza tecavüze kalkışıyorlar işte görüyoruz haberlerde.
Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı: Demircan Uzer - demircanuzer.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
İfşa edin ki bu kişiler bir daha sitede ticaret yapamasınlar.
haber58
Doğruluk dost kapısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Burada bahsedilen ahlak yoksunları öncelikle sürekli üyelikleri iptal edilmeli. Burası bir çok kişinin ekmek parası kazandığı güzel bir platform. Değerini bilelim.
NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** O**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Yazamadan duramadım. Ticaret ahlakı denilen bir şey var. Bir kaç kuruşluk iş vermek için bayandan telefon numarası isteyen erkek düpe düz ****** *********.