Başlığın dikkat çektiği için bu konuda olduğunuzu biliyorum; amacımda buydu zaten. Öncelikle bir Makale yazarı değilim. Şöyle başlamak istiyorum. Ben ne kadar ''Yok bayan öğretmenden makale, yok bayandan makale'' gibi kendini direk foruma bu tür konu başlıkları ile atan makale yazarlarına karşı olsam da kötü niyetle bunu yapmayan bir olayı anlatmak istiyorum;

Bundan 6-7 Ay önce WMAracı forumumuza bir Makale yazarı bayan arkadaşımızı kazandırdım. Üniversite de okuyorduk zamanında. Arkadaşımız WMAracın'da çok güzel işler çıkarmaya başladı, birazda referansımla müşteri bulmaya başladı ve kaliteli yaptığı makale yazıları ile müşteri potansiyeli oluşturdu.

Sonra telefon numarasını eklemesi bir facia'ya yol açtı. Sürekli makale yazdırmak için değil, abazanlık yapmak için kızcağıza asılanlar, sulu şakalar yapmaya başlayanlar türedi. Burası bir ticaret platformu bunu herkesin bilmesi, beynine aktarması gerekiyor. Bu arkadaşlarımız sadece maddi durumu elverişli olmadığı için, veya eşinin maddi durumu yetersiz olduğu için evini geçindirmeye çalışıyorlar. Annesinin, babasının maddi yetersizliği yüzünden burada Üniversite de geçinmeye çalışan bayan arkadaşlarımızın olduğunun unutulmaması gerekiyor. Burada 1 TL için bin bir insanla uğraştıkları da yetmiyor bunlarla uğraşıyorlar. Sırf cebine 3-5 kuruş geçsin diye. Yapmayın, etmeyin 1 TL'nin pazarlığını yapmayın. Evet piyasa berbat olabilir, siteniz kazandırmıyor olabilir, fakat 1 TL'nin pazarlığını yapmadan emeğin hakkını verin. Siz emeğin hakkını verirseniz, Allah (c.c) size verir. Ama ben yıllardır bu platform'da açık gözlülük yapıp zirveye oturanı çok gördüm, bunların hepsi 1-2 yıl sonra acınacak hale geldi. Bu tüm bay makale yazarlarımız içinde geçerlidir.

Bu foruma kazandırdığım bayan arkadaşımıza şimdi ne mi oldu? Artık tiksindi, ve işi bıraktı o malum kişiler yüzünden. Hepsini tek tek biliyorum. İsim vermeyeceğim. Çünkü bende bir erkeğim. Ve rezil olmak, insanların diline düşmek, insanın duygularını, gururunu nasıl acıttığını bilirim. Bu seferlik kesinlikle susacağım. Onlar kendilerini zaten biliyordur, ve çeki düzen verirler kendilerine. Bu kişilerin arasında bu forumda tanınmış ticaret potansiyeli yüksek kişilerde var.

Lütfen bu etkenleri düşünelim, duyarlı olalım. Burası bir ticaret platformu; arkadaşlık sitesi değil.

İyi forumlar.