Pinterest yemek tarifleri pinlerini keşfetme yolları.


Gıda, Pinterest'te en popüler kategoridir ve pinterest platformunda gıda ile ilgili 15 milyardan fazla pin ve gıda pinlerinde önemli bir biçimde artış vardır ve bu her geçen yıl daha da fazla bir şekilde artmaktadır.

Dahası, Pinterest'in verilerine göre aktif pinterest kullanıcılarının %86'sı büfe/market alışverişlerinde platformu kullandığını ve %52'si ise Pinterest nedeniyle planlamadıkları gıdaları satın aldıktarını belirtiyor. Yani buradan çıkartıcağımız not, Pinterest üzerinden göz attıkları bir çok yeni gıda/yiyecek ürünlerini keşfettikçe onları satın alıyorlar.

Bu oldukça önemli bir konu, yani gıda ve yiyecek sektöründe Pinterest'in bir nevi yol gösterip, sektörü genişleterek diğer gıda ürünlerinin de satış potansiyelini arttırdığını söyleyebiliriz.

Bu kullanımın daha da kolay bir hale gelebilmesi adına ve kullanıcılarına yardımcı olabilmek için Pinterest, bu hafta içerisinde insanlara aradıkları yemek pinlerini ve kategorilerini daha kolay bulabilmelerini sağlayabilicek bazı yenilikleri duyurdu ayrıca platforma fayda sağlamak bakımından önemli bir yere değinerek destek sağlayarak daha da kaliteli bir ortam oluşmasını sağladığını söyleyebiliriz. Bizce, Pinterest'in bu yaklaşımı gıda pazarlamacılarının yüzünü güldürücek! :).

Yemek tarifi aramalarınızı arttırın!

İlk önce, Pinterest pişirme süresi, yemek tarifinin içeriği ve beslenme gereksinimleri ile alakalı sonuçlarınıza yeni seçenekler de dahil olmak üzere, bir çok yenilik eklemeye başlıyor. Kullanıcıların sonradan yaptıkları yemek tarifi aramalarını bulmalarına yardımcı olmak için yeni tarifler arama özellikleri ekliyor. Hadi iyisiniz aşcı beyler, hamarat hanımlar! :)



Arama filtreleri, bu 15 milyar yemek tarifin pinine göre sıralamayı çok daha kolay hale getirecek ve kullanıcıların hangi yemeklerin peşinde olduklarını netleştirebilicek ve sonuçta en iyi tariflerin artan paylaşımını tevşik edicektir. ( Yani bu durumda, pinterest her türlü kendi reklamını da yararlı bir yol ile başarılı bir şekil de yaptırmış olucaktır.)

Mercek Arama ile Yemek Tarifleri

Pinterest, Şubat ayında yenilikçi, resim tanıma güçlü Lens aracını tanıtmıştı ve Mart ayında tüm ABD kullanıcılarına erişime açtı. Pinterest, tanıtımının başlangıcından bu yana veri havuzunu genişleterek, sonuçlarını daha da hassas bir hale getiricektir ve Lens araçlarını kullanıcı eğilimleriyle daha iyi hizamanızı sağlayarak kullanımında belirtgin bir artış ( Arama ve Lens araçlarının kullanımı sadece üç ayda bir) arttığını söylüyor. Yani yeni getirmiş olduğu Özel arama merceği ve Resim tanıma Lens araçları yeni olduğu için, tanındıkça bu araçların kullanımı daha da artıcağının belirtisi bunlar.

Yani bu bağlamda söyleyebiliceğimiz tek şey, aranılan anahtar yemek tariflerini, Lens araçları ile bulmak için yeni bir kapasite arttırma çalışmalarının yapılması gerektiğini ön görüyoruz. Bu lensler şu şekilde çalışıcak pinterestte bu araçları açtığınız zaman kamerayı herhangi bir yiyeeceğin üzerine tuttuğuınuz da senkronize edip, sizin görüntülediğiniz yiyecekle alakalı tarifler ve pinler göstericektir. Bu Lens araçları dediğimiz özellik tam anlamıyla budur.

" Örnek olarak waffle gibi bir gıdayı Pinterest'in Lens araçlarıyla fotoğraflamaya çalıştığınız da Lens özelliği sayesinde, waffle ile alakalı daha farklı tarifleri sizlere göstericektir" Yani farklı waffle tariflerini görmüş olucaksınız.



" Örneğin üst resimde görüldüğü gibi, bu lens aracını kullanarak çileğin taramasını yaptırıyor " ve çilek ile alakalı daha farklı neler yapabiliceğiniz hakkında sonuçlar gösteriyor. Mesela, Çilek pastası, çilekli dondurma, Çilekli şekerleme tarifleri gösteriyor. Araçlar tam olarak bu işi üstleniyor.
Oldukça etkileyici öyle değil mi ? Bizce öyle :)

Bu seçenekler, gıda ile ilgili pinlerin popüleritesini göz önüne aldığımız zaman mantıklı bir girişim olarak görünüyor. Lens araçlarının ne kadar doğru olduğunu görmek ise bir hayli ilginç. Siz gerçekten sevdiğiniz yemek için tek bir tarif ile yetinir misiniz? Keşfedilebilirse, bu oldukça küçük olan mühendislik ekibine rağmen, Pinterest'in görüntü tanıma kullanımındaki endüstiri lideri yenilikçiliğinin altını çizen, son derece popüler bir seçenek haline gelir.

Google'ı yakalamak için ise, Facebook her hamlede Snapchat'ı kopyalamaya devam eder muhtemelen bu üzün sürmez. Facebook ve Snapchat'te bu sefer Pinterest'in yolundan gidicek gibi görünüyor!. Mark bey zaten, Snapchat'ın ümüğünü sıktı kuruttu kopyalaya kopyalaya.
( Tamam mark beyciğim sakin, bir şey demedik ).

Yayın içerisinde ki 'Yıldızlı Değerlendirme' Seçenekleri.

Pinterest'in son yeni özelliği olan yayın içi her yemek tarifleri için, diğer büyük yemek tarifi networkları sitelerinde ki gibi yıldızlı derecelendirme eklentisidir.



Şimdi, bunu yapmış insanlar için bir tarifin nasıl çıktığını görmek artık daha kolay. Sadece ipuçlarını ve fotoğraflarını görmek için bir tarifi aşşağıya doğru kaydırın.

Geçen Kasım ayında Pinterest benzer işlevselliği ekledi; kullanıcılar için bir tarif denedikleri zamanı kontrol etme ve gelecekte bunu düşünenlere bırakma seçenekleri mevcut. İlginç öyle değil mi ?



Yeni seçenek, üzerine kararınızı daha iyi bir hale getirebilmek için size daha fazla geri bildirim ve yanıt almanızı sağlar buda gerçekten güzel birşey.

Belirtildiği gibi, gıda Pinterest'in en popüler kategorisidir, bu nedenle platformun bu öğe içindeki kullanıcı deneyimini daha da geliştirme yolları araması ve yiyecek seçeneklerini genişletmek için yeni özellikler ve yenilikler denemesi oldukça mantıklı.

Bu yeni araçlar, diğer platformlarda bulunmayan gelişmiş işlevsellik sağlıyor, ve uzun vadede platformun daha fazla yükselmesine yardımcı olabilicek Pinterest'in sürmekte olan farklılaşmasına çok daha fazla katkıda bulunucaktır.

Pinterest kullanıcıları ile platforma gelen satın alma isteğinde olanların aklında, farklı bir amaç için platformu kullanmak vardır. Ancak bir gerçek varki, pinterest hangi nedenle kendisini 'Sosyal ağ' kelimesinden uzak tutmak istiyor? ( Bu soru tartışılır! Fikirlerinizi Twitter veya Facebook üzerinden #storifyorg (Hashtag)'ı ile bizlere mesajını gönderebilirsin )

Ayrıca Facebook'la potansiyel bir çatışmayı önleyebilicekleri halde, arama hareketleri Pinterest'in dikkatli bir şekilde ilerlemesi gereken Google'ın alanını engelliyor. Sundukları başarılı arama yeniliğinin tamamı için Google gözlemleniyor ve Facebook'un Snapchat'ı içeri sokmasına ve genç kullanıcılarını çalmasına izin vermeyeceği gibi, Google savaşa girmeksizin herhangi bir arama alanından vazgeçmeyecektir.

Gelecekteki gelişmeleri izlemeye devam ediceğiz, takipte kalın!

Kaynak: http://www.storify.org/2017/05/pinterest-yemek-tarifleri-pinlerini-kesfetme-yollari.html