LikeSend adlı üyeden alıntı

Ya yok ne dikkati öyle bir gürültü ki hangi ses hangi parti anlamak zaten imkansız .
Genel seçime aslında hep kriter olmalı bunlar :


Seçim amaçlı gürültü araçları bayrakları gereksiz her şey kaldırılacak .

Gibi gibi vaatler düzenlemeler artık hayata geçirilmeli , insanlar öğrendikçe ilerledikçe farkediyor bu gereksiz şeyleri . Vaat içerikli pankartlar yine olmalı ama kuru kuruya sokakları kaplayan bayrakların kimseye bir hayrı yok , boşuna paramızı çöpe atıyorlar , bi o kadar para-zaman-emek de onları temizlerken harcanıyor .

Bana kalsa seçime toptan karşıyım aslında , üniversitelerden sorumlu konularda en deneyimli isimler yine eğitimcilerin akademisyenlerin oylamalarıyla falan seçilse , herkes işini yapsa bu popüler seçim kültüründen de komple kurtulsak . İnsanları bölen ayıran kavga ettiren düzende son bulur , rant işleri de son bulur , bu gereksiz trilyonlarca harcama da son bulur , dünyada Türkiye'nin statüsü değişir yemin ediyorum .

Bi düşünün ya en iyiler hep yönetimde olacak ekonominin en iyisi o bölümde sosyolojinin en iyisi o bölümde eğitimin en iyisi o bölümde sağlıkçının tarihçinin turizmin endüstrinin ... Şikayet edeceğimiz birşey de kalmaz gibi , çünkü her görüşten insanlardan oluşacak bu topluluk , zaten tvlerde aklı başında konuşan bi böyle insanlar var gerisi yalan dolan .

Yıllar yılı içeriye bakmaktan vaktimizin yarısından çoğunu bunlara harcıyoruz , böyle bir düzen olsa şüpheye mahal verecek bir konu bile olmaz .Vergiyi , maddi cezaları falan gelir düzeyine göre sınıflandırsalar, birileri zenginliğine zenginlik katarken birileri daha fakir olmasa gelir dağılımı adil şekile girse .
Celal Şengör misal başbakan statüsünde olsa bırak vergiye direnmeyi 3 kuruş fazla param varsa götürür devlete veririm benim iyiliğime harcanacağından şüphem olmaz . Bu insanlar fikirlere de değer verir , parayı da iyi kullanır , dış ilişkileri de hatasız yönetir , insanlara da tarafsız bir noktada dururlar , en nihayetinde en önemli nokta da zaten bu şu yada bu görüşten olmaz tam bir mozaik yönetim oluştururlar . Fena mı olur be ? Hayali bile güzel . Bence alternatif yönetim modeli ne komunizm ne sosyalizm ne bu dandirik şimdi ki sistem. En güzeli bu tarz bilim adamlarına teslim edilmiş bir ülke olur . Norveç gibi mutlu mesut yaşar gideriz ne güzel be.


Çok haklısınız, sonuna kadar katılıyorum size.