lostyazilim
tr.link

Site Sahipleri Artık Bunuda Bilecek

6 Mesajlar 1.034 Okunma
lstbozum
tr.link

Mcayirbag Mcayirbag WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
İnternet sitesi sahipleri, Yeni geliştirilen servisle sitelerini ziyaret eden kullanıcıların cihazlarının ne kadar şarjının kaldığı görebilecek.

İnternet siteleri, sitelerine giren kullanıcıların tarayıcılarından sitede geçirdikleri süreye, fare imlecini en çok göz nerelerde gezdirdiklerine kadar birçok şeyi öğrenebiliyorlardı. Yeni geliştirilen bir servisle internet sitesi sahipleri sitelerine giren kişilerin cihazlarının ne kadar şarjının kaldığı ve cihazın şarja takılı olup olmadığını görebiliyor. İnternet sitesi, bunu kullanıcıdan herhangi bir izin istemeden yapabiliyor.

Android’in kendi tarayıcısında sorunlar yaşayabilen servis, Android cihazlar üzerinden de dahil olmak üzere Chrome, Mozilla, Opera gibi bir çok tarayıcıya uyumlu olarak çalışıyor. Geniş tarayıcı desteği sayesinde ilerleyen zamanlarda çeşitli uygulamaları görmek mümkün. Örneğin dizi veya film izlerken şarjınızın filmin süresine yetmemesini hesaplaması durumunda internet sitesi “Şarjınızın az olduğu görülüyor. İlgili filmi izleme esnasında ara vermemek için bataryanızı takmanızı öneririz” uyarısı verebilecek.

Uzmanlar diğer birçok servis gibi bu servisin de bazı kötü niyetli kişilerce kullanılabileceğini belirterek kullanıcıları uyarıyor.

Websarj isimli servis ücretsiz olarak http://www.bugraayan.com/websarj/ üzerinden test edilebiliyor.

KAYNAK : http://www.konyahaberleri.com.tr/internet-siteleri-artik-bunu-da-bilecek/

wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
%10'u saymıyor sanırım. Benim şarj oranı %38 iken %28 gösterdi. Bilgi için teşekkürler fakat açık kaynak kodu nerede yayınlanmış acaba?

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 31.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
Bende ps şarzda iken iki kez kontrol ettim, %70 olarak doğru gösterdi belki cihazdan cihaza farklılık gösteriyor olabilir, açık kaynak kodu derken haberin kaynağından bahsediyorsan ihlas haber ajansından geliyor bana haberler.

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Mcayirbag adlı üyeden alıntı

Bende ps şarzda iken iki kez kontrol ettim, %70 olarak doğru gösterdi belki cihazdan cihaza farklılık gösteriyor olabilir, açık kaynak kodu derken haberin kaynağından bahsediyorsan ihlas haber ajansından geliyor bana haberler.

script gelştirmeye açıkmı diye sormuş sanırım pcler için :D

Ek Olarak: http://www.labnol.org/internet/battery-status/28797/ geliştirici sitesindeki konusu

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 2, (%100)
Okadarını bilmiyorum :)

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

script gelştirmeye açıkmı diye sormuş sanırım pcler için :D

Ek Olarak: http://www.labnol.org/internet/battery-status/28797/ geliştirici sitesindeki konusu

Teşekkürler. Ayrıca, yalnızca mobil işletim sistemleri için değil. Ben laptop kullanıyorum mesela ;) Gayet güzel sonuç veriyor. Yakında Apache'de buna uygun, sunucular için bir kısa durum kodu oluşturursa şaşırmam. Gayet hoş olur.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al