Ülkemizin en acı kaybı olarak tarihe geçen Manisa Soma ilçesinde ki Maden faciası sonucunda 245 İşçi maden içerisinde çıkan yangın sonucunda hayatını yitirdi.. Bu acı kaybı ilk duyduğumuzda her dakika, her saat kayıpların arttığını duydukça üzülüyor bu acıyı hayatını yitirenlerin yakınları ile paylaşıyorduk.
Enerji ve tabii kaynaklar bakanı sayın Taner YILDIZ Açıklamasında 205 Kaybın olduğunu belirtmişti. Ardından olay yerine devlet yetkilileri, Parti liderleri giderek keşif yaptılar. Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN son açıklamasında 245 İşçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ardından Ülkede 3 gün boyunca yas ilan edildi.
Yas ilanı sonrasında bu acımızı ülke geneli olmak üzere, Tüm dünya da yaşadık yaşadığımız bu üzücü olay yüzünden tüm kutlamalar, törenler, ziyaretler iptal edildi. Bayraklar yarıya çekildi ve ülke genelinde dualar edildi ve halen de edilmektedir.
Hayatını kaybeden 245 can.. o 245 ocağa ateş düştü bu acıyı içtenlikle yaşıyor üzülüyorum. Hayatını kaybedenlere ALLAH dan rahmet kalanlara ve tüm millete baş sağlığı diliyorum.
Geçmişte bu olaylar yaşanmış olup, Önlemlerin alınmadığını görüyoruz. Acaba neden önlemler alınmadı ? Kimse buna ''Kader'' deyip geçiştirmesin..! Bu iş cinayetidir. Eski yaşanan olaylar da bu kadar kayıp olmadığı için kimse pek kale almadı ama bu çok acı oldu. İnsan hayatının bu kadar ucuz olması çok üzücü..
Halen Kömür derdindeler bu kömür veya neyse artık 245 işçiden ve onların ailesinden daha mı değerli ?
Ben tekrardan Hayatını kaybeden Ağabeylerimize, Kardeşlerimize, ALLAH dan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye’mizin başı Sağ olsun.
Kaynak: http://www.seslicene.com/ozel/manisa-soma-faciasi.html