-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** U**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Arkadaşlar somaya yardım etmek istiyoruz bundan bir kaç yıl önce bizim başımızada bir felaket geldi bizim elimizden bişey gelmiyor az buçuk olsada internet işlerinden falan anlıyoruz bir sitemiz var diyiyoruzki siteye tanıtım yazısı alalım buradan gelen paraları somaya bağışlıyalım fakat somaya yardım eden bir dernek bulamadık sizin bildiğiniz bir dernek varmı ?
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
üniversite
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
4025'e SOMA yazarak 5 tl yardımda bulunabiliyoruz (faturalı hatlar)
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tebrik ederim hocam. Oraya buraya laf atıp, birilerini suçlayıp gerginlik yaratmaktansa yardım etmeye çalışmak çok daha mantıklı.
Beşiktaş 2 milyon liralık bağış yapmış. Bir maçının gelirlerini de oraya bağışlayacakmış.
Bizde 5-10 artık ne kadar verebilirsek verelim SMS ile. Dua edelim.
Bu forumda fikir çatışmalarına yer vermeden el ele olalım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Hemen her futbol klübü yüklü yardımlar yapıyor daha firmalar kurumlar devlet yardım kuruluşları derken ihtiyaç fazlası durum oluşacaktır.
İşinize karışmak gibi olmasın ama farklı birşeyler yapamazmıyız
Gölcükten de tecrübe edindik Van depreminden de tecrübe edindik olayın sıcak günlerinde yoğun yardımlar gidiyor fakat bir kaç ay sonra unutuluyor ve o zaman sıkıntılar başlıyor . Van depremzedeleri hala perperişan yaşıyorlar.
Manevi yardıma da daha çok ihtiyaç duyacaklarını düşünüyorum ama nasıl yapılabilir ne yapılır fikrim de yok .
Bende birşeyler olursa katılmak isterim . Maddi manevi ne yapabilirsek artık . Hatta ortam uygun olurmu gitsek bi faydamız olurmu bi yaralarına merhem olurmuyuz diye düşünüyorum.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Zen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Umarım bu bağışlar gerçekten o ailelere eşit şekilde ulaşır. 1999 depreminden bu yana 15 yıldır toplanan Özel iletişim vergisi ve ayrca toplanana milyarlarca dolar bağışın nereye gittiği hala belirsiz. Son olarak van depremi için toplanan kamyonlar dolduracak bağış paraları da nerede belirsiz.
Manevi yönden o kadar çöküntü de olan aileler birde maddi sıkıntı yaşamazlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Öncelikle Allah bu acıyı yaşayanlara sabır ve güç versin.
Böyle bir şeye hiç gerek yok bence. Yeteri kadar bağış yapılıyor. Banka hesaplarına para yatıran vatandaşlar, futbol kulüplerinin bağışı, devletin bağladığı maaş, özel etkinlik gelirlerinin bağış edilmesi vs... (Para yardımı acıyı ve kaybın nasıl yerini dolduracak orası da ayrı bir mevzu.)
Eğer bir şeyler yapmak istiyorsak kendimizden başlamalıyız. Çalıştığın şirkette (Özel sektör) işçi haklarını aramak gibi. Sigortasız 1 gün bile çalışmaya razı olmamak gibi. Cumartesi vb çalışma saatlerinde ek mesai istemek gibi. Günlük 7.5 saatten fazla çalışmaya itiraz etmek gibi. Bu konularda kişi ya da kişiler dik durursa firma sahiplerinin de çekinceleri oluşacaktır.
Başka bir konu, çalıştığımız sektörde tanıdığımız dahi olsa taviz vermemek, torpil geçmemek, rüşvet yememek... Yani denetimse denetim ceza ise ceza ile sonuçlanmalı bazı teftişler. (Burası Özel Sektör işine gelirse Jargonu kalkmalı)
Konuyu açan arkadaş yaşadığı olaydan dolayı haklı olarak bir şeyler yapmak istiyor. Ancak burada bir etkinlik yapıp aramızda 10 000 TL toplayıp bağış yapacağımıza herkes kendini eğitim, kültür ve bilgi anlamında geliştireceğine dair kendisine söz vermesinin daha yararlı olacağı düşüncesindeyim.
Tekrardan ölenlere Allah'tan rahmet dilerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
-- // Bir banner yapabilir mi grafiker arkadaşlar ?
ÖNEMLİ;
AKUT'un kurucu üyesi ve halen yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Nasuh Mahruki, şöyle dedi: "Degerli Dostlar AKUTun 2930SMS 5TL bagis kampanyasini yasal olarak Soma icin kullanamayiz Somaya yardim icin baska kanallari kullanmalisiniz"
bilginize.