[SIZE=3]Sosyal medya, geçtiğimiz hafta sonunda ilginç bir olaya sahne oldu. Milyarlarca dolarlık bir şirket olan Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın ölmediği iddia edildi. Steve Jobs'a son derece benzeyen bir kişinin fotoğrafı sosyal medya üzerinde yayılırken Jobs'ın Mısır'da saklandığı iddia edildi.

Apple'ın kurucularından Steve Jobs, 2011 yılında, pankreas kanseri teşhisi konulduktan sekiz yıl sonra hayatını kaybetmişti. Steve Jobs'a benzerliğiyle dikkat çeken bir kişinin ortaya çıkan fotoğraflarıysa Apple hayranlarının kafasını karıştırdı.
Fotoğraf, hafta sonunda birçok Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Başlangıçta Reddit, sonrasında Twitter üzerinden olmak üzere birçok kişi, Steve Jobs'ın ölmediğini, Mısır'da saklanıyor olduğunu iddia etti. Fotoğraflara dikkatlice bakıldığı zaman fotoğraftaki kişinin Steve Jobs'a son derece benzediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.




Bu durum tabii ki de sosyal medyayı birbirine karıştırdı. Komplo teorisyenleri hemen konuya dahil olarak Steve Jobs'ın ölmediğini iddia etti. 56 yaşında hayatını kaybeden CEO'nun Mısır'da olması ihtimaliyse birçok kişiyi merak içerisinde bıraktı.
Tabii ki sosyal medyaya düşen birçok iddia gibi bu da belirli bir süre sonra mizah konusu olmaya başladı. Her şeyden önce bir Reddit kullanıcısının Steve Jobs'a benzeyen kişinin kolunda Apple Watch olmamasından sonra "Ne yani, Steve Jobs Apple Watch takmıyor mu?" şeklinde yorum yapmasının ardından sosyal medyadaki mizahın ardı arkası kesilmedi.




Sosyal medyadaki mizah konusunda değinmeden önce Steve Jobs hakkında komplo teorileri kuran teorisyenler, fotoğraftaki adamın çıplak ayak gezdiğini, Steve Jobs'ın da bu şekilde gezmeyi sevdiğini belirtti.



Mizah konusuna tam buradan başlayacak olursak bir Twitter kullanıcısı, tam da bu konu üzerine bir tweet attı. Öncelikle Steve Jobs'ın soyadında geçen 'job' kelimesinin İngilizcede 'iş' anlamına geldiğini belirtmekte fayda var. Bu konuda kelime oyunu yapan Twitter kullanıcısı, Steve Jobs'ın bir fotoğrafının üstüne Steve Jobs (Steve "iş") ve 'Steve no job' (Steve 'işsiz') şeklinde bir açıklama yazdı.



Bunun yanı sıra başka bir kullanıcı, Steve Jobs hayatta olsaydı yeni Apple Watch'larda seramik kaplamaya karşı sessiz kalmayacağını belirtti.[/SIZE]



Kaynak