KomanBeğrek adlı üyeden alıntı
Backlinkcigeldi Hocam ben meslek lisesi web programcılığı. Aslında herkesten davacıyım nedeni ne biliyor musunuz? Hocam kurbanınız olayım php görelim diyordum bana ne diyordu biliyor musunuz? Program yok bilgisayarlar bozuk.
Soğuttular şimdi benim yaşımdaki başka insanlar php yazarken ben oradan buradan öğrencem diye video ders arıyorum.
Herkes javascriptte iken ben jquery görüyordum sonra hocamız değişti benide değiştirdi. Babam zengin olsa okumam da işte hayat şartları.
Eğer elime sağlam bir para geçerse bugün yurt dışındayım.
Yazılım için okula gerek yokki hocam. Bu işler için el altında inanılmaz kaynaklar var. Tek yapmanız gereken 4 5 ay bir işe girip düzgün bir sistem toplamak gerisi size ve yeteneklerinize kalıyor. Eğer okulda öğrenemediniz ya da imkan yoktu diye PHP veya herhangi bir işten soğuyorsanız sizin bu alanda yeteneğini ve ilginiz yoktur. Çünkü önünüze her şartlarda engel çıkacak. Ayrıca matematik sevmeyen ya da yapamayan bir insanın yazılımdaki geleceği kısıtlıdır. Yani kim ne derse desin bilgisayarla alakalı her türlü olayın tabanında matematik vardır.
Ha haklı olduğunuz yanlar var ögretmenler niteliksiz hayattan bıkmışlar,arac gereç ekipman vs.. yetersiz fakat arac gereç ekipmanı siz kendiniz yaratabilirsiniz. Misal ben 15 16 yaşında kendi paramla 10 bin TLlik pc topladım. Yine 20 yaşındayım 3 ayda 13 bin TLlik pc topladım. Yemeyip içmeyip kendimi geleştirecegim temel alete ve ekipmanlara yatirim yapiyorum. Misal 1 gün aç kalsam problem değil fakat 1 gün gece yatmadan kitap okumasam boş geçen bir gün gibi geliyor ve kendimi çok rahatsız hissediyorum.
Türkçeyi seveceksiniz çünkü okuduğunuzu anlamanız gerek.
Matematiği hele yazılım için yapmanız gerek sevmeniz gerek. Algoritma dediğiniz olayın temelini hep analitik düşünce yani sayısal zeka matematik oluşturur. O yüzden kendinizi bunlardan soğutmayın.
Yurtdışında da bu donanımla iş bulamazsınız mutlaka ama mutlaka yabancı dil öğrenin sayısal konularda kendinizi geliştirin ve en önemlisi kayda değer projeler geliştirin. Üzerine birde sınava girip bir derece yaparsanız bunu bir eğitim-gelecek biyografisi ile almanya finlandiya kanada gibi yerlerin köklü veya teknik ünilerine gönderin. Burs almanız çok çok olası bir hale gelecektir. Ben de bu sene almanyaya gideceğim her şey yolunda giderse. Tek başına bilmediğin koskoca bir ülkeye neyin kafasıyla gidiyorsun dersen de kendime ve donanımıma güvendiğimden gidiyorum. Dil var donanım var ee daha ne olsun? Kafayı kullanıp engelleri aşmak çok önemli.
Almanyadaki üniversite derslerine normal Türk bir üni öğrencisini koyun sınıfta kalır her sene. Dersleri çok çok agır. Yani mesele sistem evet her türlü bozuk ama ne yazıkki bizim öğrenciler de çalışmıyor. Kendilerini geliştirmiyor. Bomboş kafalarla gezip tozmayı sosyal medyada tweet paylaşıp foto atmayı biliyorlar. İnternet bağımlısı vasıfsız nitekliksiz bir nesil oluştu.
Newton bir ahırda fizik kurallarinı geliştirdi. Hedefler için üni şart değil eyvallah. Fakat bu nesil üni okumasa da okumaya araştırmaya özen gösterip çaba sarf eden bir nesil değil.
Yani sistem bozuk evet
Ama öğrenci ve gençler de bozuk. Tembellik hat safhada.