-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Forumun felaket tellalı ödülünü siz almalısınız bence 😄😄
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WebProgramlama
-
-
Ad Soyad
H** F**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Liselerde Öğretmenlere Saygı Yerlerde.
Sınavlara Belki Tutar Umuduyla Girenler Hat Safhada
Sınavlar Bölünmeli Meslek Lisesi ve İmam hatip Okuyanlara Ekstra Puan verilen sınav yapılmalı.
Ben meslek çıkışlıyım. Biz kültür dersleri binasına misafir gibi giderdik. Ama bölümde çok iyiydik. Evden çok okulda vakit geçiriyordum. Haftada 45 saat ders. 2 Gün 10 Ders, 1 Gün 9 Ders, 2 Gün 8 Ders
Bakın sürekli aynı işi yaptığınız iş yerinde bile bu vakitler uygulanıyor ve yorgun oluyorsunuz. Okulda sürekli yeni bilgi alıyorsunuz buna kafa dayanmaz. Ve sorumlu olduğunuz sınavla alakalı derslerle alakanız yok denecek kadar az.
Üniye gel yine matematik Fizik Kimya gör. Yeter be. Ben Bilg. Müh. olcam yav. 10 sene ne diye Fizik gösteriyon. Tamam Fizikçide lazım bize ama beni bırak kardeşim bırak ki herkes bir alanda ustalaşsın.
Bu sistem Avrupayı taklide çalışmamızdan kaynaklanmaktadır. Avrupa'daki bilim adamlarının isimlerini ezberlettirip İbni-sinayı anlatmamaktan kaynaklıdır. Fergani anlatmamalarından, Yunus Emre'yi anlatmamalarından, Sultan Fatih'i anlatmalarından kaynaklıdır.
Bize hep Avrupalı bilim adamlarını anlattılar bizde adamlar yapıyor yaa dedik. Yaptıklarımızı anlatsalardı da bizde daha iyi yaparız deseydik.
İnanın şuan okullarda projeksiyonlara sadece Youtube, Udemy gibi platformlarda ki hocaları dinletseler yeterde artar bile.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
cihaneken adlı üyeden alıntı
Okul hayatı ile bağım 2008 den beri koptu şükür, şuan sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum fakat. Bu
başarısızlık artışının nedeni acaba
Meslek Lisesi öğrencilerinin üniversite sınavlarına tabi tutulmasından kaynaklı
olabilir mi?
Zannetmiyorum hocam. Meslek lisesi mezunu olarak hatırladığım kadarıyla sadece benim sınıfımın yarısı hatta daha fazlası güzel lisans bölümlerinde okudular. Ben de eksiğimi DGS ile tamamladım. Üstelik sadece lisede gördüğüm bilgi ile bunu başardım. Bu sonuçlar kesin olarak sistemle alakalı. İnsanların üzerinde genel bir algı var bence meslek lisesi konusunda. Herkes aynı sorulara, aynı müfredata çalışıyordu benim zamanımda. O yüzden herkesin şansı vardı şayet kazanmak için. Şimdi aynı şeylere çalıştığın halde farklı sorular görüyorsun. Benim üniversite hocalarımın çoğu önlisanstan geçiş yapan insanlardı. Hatta DGS'nin çok zor olduğu dönemlerde geçiş yapmışlar. Şuan sürekli bir sistem değişimi var ortada (hatta bu sene de olacak) ve bu sene sadece sistemi değil soruları da değiştirdiler. Kısacası eğitimin de ülkenin de düzelebilmesi için bir 8-10 yıla ihtiyacı var. Ve gittikçe artıyor yıllar. Ve ve umut yok cidden. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
ahmetacikgoz.com.tr | KtyProject
mxaksoy
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
İşleri güçleri karılar kızlar, cehalet dizboyu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Benim üniversiteye girdiğim yılda böyle olmuştu. Özellikle Türkçe'de uzun paragraflar yerine kıssa ama anlaşılması zor paraflar koymuşlardı. 5 kere okumadan amlaman imkansızdı. Ben nasıl o sorulardan 3-5 puan alabildim hala hayret ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bu barajı geçenler gelsin benle bu işlerle kapışsın kardeşim ben sevmiyorum matematik, Türkçe beni niye benim sevdiğim iş ile sınava sokmuyorsun.
Ben hayatım boyunca devlet okulunda okudum. Hocalar eğer dinleyeceksiniz anlatayım dedi ama o adamlar hep kolejlerde özel okullarda okudu mecbur ders anlatıldı.
Dediklerime saçma diyen olacak ama gerçekler bu beni benim yeteneklerimle sınava soksunlar.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com