webeden
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Allah onların belasını versin biz sigara nın bile ne kadar zehirli olduğunun farkındayız ama onlar gençleri tuzağa düşürüp bağımlı yapıyorlar
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
En son içine tarım ilacı koyulduğunu öne süren ziraat mh. arkadaşlarım vardı, eğer dedikleri gibiyse ölümle sonuçlanması acı bir gerçek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Programcılığı
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Devletin bir an önce bu konuya el atması lazım bir çok tanıdığım genç bu illeti kullanıyor gerçekten çok zararlı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%33)
Gençliğin durumu içler acısı gerçekten sokakta görüyorum, acıyorum. Polis bir şey yapmıyor diyeceğim de anası babası bakmıyor, polis napsın. Tek şart cezaların kat kat arttırılması ve daha bilinçli bir toplum.
Her şey yolunda.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ceyrancı
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bonzai çok eskilerden de olan ve kullanılan bir maddeydi. Sadece şuanda ölümlerin artmasıyla popüler olup gündeme geldi. Resoras diye bir örgütmüşte ,hristiyan savucuymuşta tamamen palavra. Türkiye'ye uyuşturucuların arap ülkeleri tarafından ve pkk gibi terör örgütleri tarafından üretlip,sokulup ve satıldığı asırlardan beri bilinir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Developer - Kurumsal
-
-
Ad Soyad
V** A**
-
-
-
Ticaret
52, (%100)
ilginciz adlı üyeden alıntı
Bonzai çok eskilerden de olan ve kullanılan bir maddeydi. Sadece şuanda ölümlerin artmasıyla popüler olup gündeme geldi. Resoras diye bir örgütmüşte ,hristiyan savucuymuşta tamamen palavra. Türkiye'ye uyuşturucuların arap ülkeleri tarafından ve pkk gibi terör örgütleri tarafından üretlip,sokulup ve satıldığı asırlardan beri bilinir.
Arkadaşın dediği gibi bu ve benzeri maddeler yıllardır var, bu maddelerin tetiklediği olaylardan bazıları gasp, tecavüz, adam öldürme ve teşebbüs vb son yıllarda teknolojinin yaygın olduğu bölgelerde suç oranı düşü sağladı. Uyuşturucu kullanım oranıda büyük oranda düşüşte Ama bonzai veleti bu aralar daha yaygın kullanım gösterildiği için sanki ülkemize yeni sokulmuş ve daha önce hiç karşılaşmadığımız bir düşman varmış zannediyor herkez..
Bu tür olayların cözümü yine teknoloji ile hallolur başka hiç bir yolu yok..
Mobese, kamera, güven timleri vb yaptırımlar etkin olduğu günden beri suç oranlarında gözlü görülür düşüş sağlanmıştır.
Telegram Üzerinden Dolar Kazanmak İstermisiniz? https://t.me/kazancrehberiyim
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** E**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
Bu maddenin bu kadar dillendirilmesi özenti gençlerin kullanmaya başlamasına neden oluyor bence, bu yüzden sosyal medyada, haber bültenlerinde ve bu tür platformlarda bu kadar konuşmasaydı şimdiye kadar bu kadar popüler hale gelmezdi.
Makale & Editörlük Hizmetleri
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çeşitli kimyasallar ile kolay şekilde üretilebiliyor uzuz fiyata bircok yerden alınabiliyor bu yuzden kokain vb maddeler gibi polis bonzai yuklu ve cok miktarda ele geçiremiyor. İlk olarak kanser vb gibi ölümcül hastaların acılarını dindirmek icin oryaya çıktı kulllanan kişi en az iki saat ne hayal ediyorsa onu yaşiyor bu yuzden çatıdan denize atladigini sanan bir kisi gorebilirsiniz. Bonzai ile mucadele polisden cok egitimle alakalı bir konu. Polisin şüpheli kişiler uzerinden yakaladığı 1-2 gram ile engellenmez. Kanunda en büyük açık ise satıcı kişi ben satmiyorum kullanıyorum dedigi zaman hic yaptırım gormeden serbest kalmasıdır bu konuda yakalanan kişişinin polis tarafindan yazılan tutanağına itibar edilmeli ağır yaptırım uygulanmalıdır. En onemlisi de toplu olarak operasyonlarda ele geçirilemeyen bu maddeye karşı egitim verilmelidir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Özel Güvenlik
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Her yoldan önlem alınsa ne olacak ki yine satılacak yine içilecek, uyuşturucu'yu engelleyebil dimi devlet ki bunu engelleyebilsin. Bunu gençlerimizin kullanmasının sebebi ben büyüdüm kendini kanıtlama amaçlı çevresindeki arkadaşlarına bak ben bunu içiyorum, hadi sende iç. Aynı Lise 1'e başlayan ergenin sigaraya başlaması gibi. Ben kocaman adam oldum. İkinci bir husus daha var Aile ailenin eğitimi öğretmesi ilgisi gerçekten çok önemli çocuğuna bunların çok zararlı olduğunu bunları içip ben erkeğim büyüdüm diyerek kendini kanıtlayamayacağını daha çok seni küçük düşüreceğini ve en önemlisi sağlığına çok zarar olduğunu anlatmıyor malesef ki.