-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Rehber Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Arkadaşlar merhaba.Ben an itibari ile lise 12.sınıfa geçtim.Ve çok zor bi dönem bizi bekliyor nasıl bir çalışma yapılmalı.Eğlenceye zaman ayırmak doğru olur mu ? biraz yardım eder misiniz abilerim :) Çok teşekkür ederim.
bu arada TM öğrencisiyim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle merhaba dediğin gibi çok zor bir dönem seni bekliyor.Hem çalışma hemde karar verme anlamında.Benim sana tavsiyem çok iyi araştırarak bir gelecek hedefi koy ve o yolda devam et.Düzenli çalıştıktan sonra eğlenceye de zaman kalacaktır.Unutma seçeceğin mesleği ömür boyu yapacaksın çok önemli bir karar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
şimdi mi geçtin 12.sınıfa
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Rehber Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
evet hocam,okullar açılınca 12.sınıf okuyacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Üniversite öğrencisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Benim sana tavsiyem ygs önce olacak diye LYS ye bakmamazlik yapma. YGS kolay ancak uzun bir sinav dikkatli olman gerekiyor. Yazın anlayarak hızlı okuma üzerinde kendini gelistirmeni tavsiye ederim. Imkanin varsa kursa gidebilirsin. Alt sınıflardan çok eksik olduğun konular varsa bu yaz mutlaka o eksiklerini tamamla. LYS konularını da aksatma.
Maalesef ygs ve LYS senin gerçek basarini ölçen sınavlar değil. Bol bol soru çözerek pratik yap kendini asla kandırma cozemedigin soruları biriktir ve hafta da 1 2 kez soru sayısına göre hocalarinla soru çözüm yap mutlaka
Son olarak ygs de kötü bi sıralamada olursan sakina pes etme 90 binlerden 40 binlere düşen çok kişiye şahit oldum. Moralini asla bozma.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
75, (%100)
geçmiş yılların sorularına bakmayı unutma :D evirip çevirip aynısını soruyorlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Şahsen okul konusunda hiç istemediğim yerde, hiç istemediğim bölümde okuduğum için başarı adına bir şeyler söylemem yanlış olur. Fakat çevremdeki arkadaşlarımdan ve az da olsa benden birkaç tavsiyem şunlardır.
1- Dershane olayına ortaokul döneminde gitmiş biri olarak pek sıcak bakmıyorum. Gidince çalışırım, istemiyorum ama ailem gitmemi istiyor gibi düşüncelere takılıp kesinlikle gitme. Zerre isteksizlik varsa içinde paranı heba edersin. 2. maddedeki bahsi geçen arkadaş dershaneye gitmiş birisi ama çalışmadan bile gidilebilecek bir bölümde okuyor şuan. Yani hiçbir faydası olmadı. Alışırım vs olayına kapıldı.
2- Çalışma olayında ise, yatay geçiş yaptığım için kişisel bir önerim olmayacak. Fakat arkadaşımın eniştesiydi sanırım, artık dayanağı neresiyse arkadaşa eğlenceye dersten daha fazla vakit ayırmasını söylüyormuş(tu). Aslında mantıken düşünüldüğünde de eğlencenin bir adım önde olması lazım.
3- Bölüm seçiminde ise hangi alanı seviyorsan ona git. Yok onun parası iyimiş, iş imkanı öyleymiş böyleymiş, kontenjan açığı varmış vs gibi söylemlere kulak asıp gitme. Ha sonradan bölümü seversin o ayrı ama aklında olmayan ve yine zerre isteksizliğin olan bölüme sakın gitme. Bir sene es geç, tekrar şansını dene.
2 kişi bu mesajı beğendi.
iyi.