Şahsen okul konusunda hiç istemediğim yerde, hiç istemediğim bölümde okuduğum için başarı adına bir şeyler söylemem yanlış olur. Fakat çevremdeki arkadaşlarımdan ve az da olsa benden birkaç tavsiyem şunlardır.

1- Dershane olayına ortaokul döneminde gitmiş biri olarak pek sıcak bakmıyorum. Gidince çalışırım, istemiyorum ama ailem gitmemi istiyor gibi düşüncelere takılıp kesinlikle gitme. Zerre isteksizlik varsa içinde paranı heba edersin. 2. maddedeki bahsi geçen arkadaş dershaneye gitmiş birisi ama çalışmadan bile gidilebilecek bir bölümde okuyor şuan. Yani hiçbir faydası olmadı. Alışırım vs olayına kapıldı.
2- Çalışma olayında ise, yatay geçiş yaptığım için kişisel bir önerim olmayacak. Fakat arkadaşımın eniştesiydi sanırım, artık dayanağı neresiyse arkadaşa eğlenceye dersten daha fazla vakit ayırmasını söylüyormuş(tu). Aslında mantıken düşünüldüğünde de eğlencenin bir adım önde olması lazım.
3- Bölüm seçiminde ise hangi alanı seviyorsan ona git. Yok onun parası iyimiş, iş imkanı öyleymiş böyleymiş, kontenjan açığı varmış vs gibi söylemlere kulak asıp gitme. Ha sonradan bölümü seversin o ayrı ama aklında olmayan ve yine zerre isteksizliğin olan bölüme sakın gitme. Bir sene es geç, tekrar şansını dene.