lostyazilim
tr.link

Yol vermeyenler artık kaçamayacak!

10 Mesajlar 1.258 Okunma
lstbozum
tr.link

KenanKesmez KenanKesmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek TürkiyeYabanHayatıAraştırmacıs
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 766
  • Beğeniler 549 / 139
  • Ticaret 79, (%100)

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açılışla hizmete giren, Sağlık Bakanlığı’na ait 798 yeni ambulansın çok konuşulacak bir özelliği ortaya çıktı. 798 ambulansın tamamına yerleştirilen kameralar, bundan böyle kontağın çalışmasından itibaren yol kaydı yapacak.

İhtiyaca göre illere dağıtılan 798 ambulanslara yerleştirilen kameralarla artık trafikte ambulansa yol vermeyen araçlar tespit edilecek. sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ambulansa yol vermeyen sürücülere yönelik cezai hükümler bulunduğunu; bu cezaların kavşakta 88 lira, düz yolda 80 lira olduğunu hatırlatarak, “Ancak bu sürücüleri tespit edemiyorduk; bu nedenle de cezai bir işlem uygulanamıyordu” dedi. Bu nedenle yeni bir uygulama başlattıklarını aktaran Nacar, uygulamayı şöyle anlattı:

Teşhir edilecekler

“Ambulansın kontağına uyumlaştırılmış bu kamera, kontak çalıştıktan itibaren yol kaydı yapmaya başlayacak. Ceza kesilmesi talep edilen araçların bilgileri, görüntüleriyle beraber il emniyet müdürlüklerine yollanacak. Ambulanslarımıza yol vermeyen sürücülerimize ceza uygulanacak.”

Nacar, trafikteki kötü örnekleri teşhir edeceklerini de belirterek, “Ara ara bunları televizyonlarda ‘böyle yapmayınız’ diyerek, kimlik bilgilerini saklamak kaydıyla kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu. 112 acil servis personelinin kıyafetlerinin de yenilendiğini anlatan Nacar, “Kıyafetler, çağın gelişimine uygun teknolojik bir kumaş kullanılarak yeniden organize edildi. 112 kıyafeti, otoparkçılar, zaman zaman çöpçüler tarafından da kullanılıyordu” dedi.

Kaynak: http://turkiyeninportali.com/haber/yol-vermeyenler-artik-kacamayacak/31232/
Vixo

kişi bu mesajı beğendi.

https://www.youtube.com/kenankesmezcom
wmaraci
reklam

KaanGundovan KaanGundovan Kaan Gündovan Kullanıcı
  • Üyelik 22.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Özel Sektör / Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** G**
  • Mesajlar 520
  • Beğeniler 27 / 121
  • Ticaret 0, (%0)
Türkiye'nin metropol şehri olan İstanbul'da yaşıyorum 19 yıldır. 18 yaşıma girer girmez ehliyet aldım. 1 yıldırda ehliyete sahibim. Bilenler için söylüyorum Anadolu Yakasında Optimum Outlet var. Orada haftaiçi her akşam trafik olur. Birgün o trafiğe yakalandım. Arkamda ambulans sireni. Kendimi zar zor sağ şeride attım. Orta şeritteydim. Ambulans yanıma geldi. O duruyor, ben duruyorum. Artık megafondan adam küfür edecek o haddeye geldi. İşin tuhaf tarafı Kozyatağ'ına kadar birlikte yan yana gittik. Ondan sonra Bostancı köprüsüne yakın sol şeride attı kendini. Bende orta şeritten yardırıyorum. Fakat tuhaf bir durum daha var. Ambulansın arkası konvoy olmuş.

Demek istediğim, ülkemizde bu uygulamanın yıllar yıllar önce başlaması gerektiğiydi. Sadece 798 ambulansa değil tüm ambulanslara otobüstekiler gibi kamera takılmalı. Kaç insan yetiştirilememiştir kim bilir...

Yine de güzel uygulama olmuş. Yavaş yavaş başladık bu işlere.
Mahmut54 KenanKesmez 30958

kişi bu mesajı beğendi.

PcDelisi PcDelisi Kısa bir ara Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 705
  • Beğeniler 227 / 226
  • Ticaret 387, (%100)
2 kere ambulansa ışıklarda yol verdim diye kırmızı ışık ihlali nedeniyle ceza yedim. Bence bu uygulamayı yapmadan önce bu şekilde prim doldurmaya çalışan polislerin kulaklarını çekmeleri lazım.
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

WebMoney hesabıma ödeme yapmadan önce mutlaka adresin güncel olduğuna dair bilgi isteyin.

YASiNHUTAR YASiNHUTAR webhazine.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webtasarım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** H**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 65 / 199
  • Ticaret 40, (%100)
Güzel bir uygulama olacak. Sırf ceza yememek için yol verecek olan insanlar da var.
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Güzel uygulama. Ama arkasına da takılmalı kamera. Güvenlik şeridinde arkaya konvoy yapanlarda engellenmeli.
KenanKesmez Vixo

kişi bu mesajı beğendi.

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
güzel en azından ambulans ne zaman vakaya çıktığı ortaya çıkar gerizekalılar ceza yer antalyada sağlık personeliyim danaya ehliyet versen kuralları bilir ama adam ambulansla yarışıyor (ve yaşları tahminen 17-19 ) her ambulansda olsa
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

güzel en azından ambulans ne zaman vakaya çıktığı ortaya çıkar gerizekalılar ceza yer antalyada sağlık personeliyim danaya ehliyet versen kuralları bilir ama adam ambulansla yarışıyor (ve yaşları tahminen 17-19 ) her ambulansda olsa

Bu ambulans görevlilerini de etkiler hocam. Herhangi bir şikayet gelince kamera kayıtlarına bakarlar. Ambulans neden geç kaldı, geç mi çıktı vs. O konuda da bi çeki düzene sebebiyet verir aslında.
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

ilginciz ilginciz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ceyrancı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** S**
  • Mesajlar 521
  • Beğeniler 76 / 123
  • Ticaret 1, (%100)
Güzelde ancak şu ambulansların hastaya gitmedikleri veya hasta olmadığında trafiği keyif için tıkamalarını da engellerlerse çok iyi olur. İtfaiyeler içinde geçerli bu, çok kez karşılaştım bu tür durumlarla.

Bir tane itfaiye gözümüze sokuyordu,okuldan gezi için çocuklar gelmiş itfaiyenin içi tamamen çocuk sirenler bangır bangır. Yangına gitseler öyle çalmazlar , çıldıra çıldıra araba kullanıyorlardı. Arabalar ne yapacağını şaşırdı.
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
hep diyorlar ya ambulanslara yol verilmiyor
ben yıllardır otomobil kullanırım çok fazlada gezerim

bir keresinde cadde üzerinde seyir halindeyken sirenleri çalan ve süratli gelen ambulansa her zamanki gibi yol verdim yanımdan hızlıca geçti gitti akabinde cadde üzerinde ileride sağda gördüm duruyordu ve börekçiden sağlıkçı arkadaşımız börek poğaça artık ne aldıysa arabaya bindi ve ambulansın arkasında durdum merak ettim ne yapmaya çalışıyor ve sirenleri çaldıra çaldıra u dönüşü yaptı ve geri istikamete gitti kahvaltıları için bile siren çaldırıyorlar

başka bir örnek yine cadde üzerinde ışıklarda takıldım beklerken önümde 3 araç arkama ambulans geldi sirenler çalışmıyordu sırf beklememek için sireni çaldırdı o esnada yeşilde yandı 3 araç yol verdi hemen soldan bizi geçti yaklaşık 700 mt ileride sağlıkçıyı indirdi anladığım kadarıyla personeli evine bıraktı çünkü kadın apartmana girdi ambulans yoluna devam etti

bu iki olay gibi farklı olaylarada şahit oldum şahsen keyfe keder siren çalan ambulans şöförleri için bence çalışma yapılmalı.trafikte duran vatandşı kend keyifleri için paniğe sokmaya hakları yok
özel bir kaç ambulans firması ceza kesiyor boş yere siren çalıştıran şöförlere ama devlet ve orta ölçekli hastanelerde bunlar yok adamlar kafalarına göre çalıştırıyorlar
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Bu ambulans görevlilerini de etkiler hocam. Herhangi bir şikayet gelince kamera kayıtlarına bakarlar. Ambulans neden geç kaldı, geç mi çıktı vs. O konuda da bi çeki düzene sebebiyet verir aslında.

olması gereken bu

Ek Olarak:

ilginciz adlı üyeden alıntı

Güzelde ancak şu ambulansların hastaya gitmedikleri veya hasta olmadığında trafiği keyif için tıkamalarını da engellerlerse çok iyi olur. İtfaiyeler içinde geçerli bu, çok kez karşılaştım bu tür durumlarla.

Bir tane itfaiye gözümüze sokuyordu,okuldan gezi için çocuklar gelmiş itfaiyenin içi tamamen çocuk sirenler bangır bangır. Yangına gitseler öyle çalmazlar , çıldıra çıldıra araba kullanıyorlardı. Arabalar ne yapacağını şaşırdı.

itfaiye konusunu eğitim diye alın hocam :) ama sağlık konusunda biraz tereddüt gerekiyor haklısınız bazıları keyif için yapıyor peki ya adam gerçekten hasta götürüyorsa? Her meslekte olduğu gibi bundada var
KenanKesmez

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al