hep diyorlar ya ambulanslara yol verilmiyor
ben yıllardır otomobil kullanırım çok fazlada gezerim

bir keresinde cadde üzerinde seyir halindeyken sirenleri çalan ve süratli gelen ambulansa her zamanki gibi yol verdim yanımdan hızlıca geçti gitti akabinde cadde üzerinde ileride sağda gördüm duruyordu ve börekçiden sağlıkçı arkadaşımız börek poğaça artık ne aldıysa arabaya bindi ve ambulansın arkasında durdum merak ettim ne yapmaya çalışıyor ve sirenleri çaldıra çaldıra u dönüşü yaptı ve geri istikamete gitti kahvaltıları için bile siren çaldırıyorlar

başka bir örnek yine cadde üzerinde ışıklarda takıldım beklerken önümde 3 araç arkama ambulans geldi sirenler çalışmıyordu sırf beklememek için sireni çaldırdı o esnada yeşilde yandı 3 araç yol verdi hemen soldan bizi geçti yaklaşık 700 mt ileride sağlıkçıyı indirdi anladığım kadarıyla personeli evine bıraktı çünkü kadın apartmana girdi ambulans yoluna devam etti

bu iki olay gibi farklı olaylarada şahit oldum şahsen keyfe keder siren çalan ambulans şöförleri için bence çalışma yapılmalı.trafikte duran vatandşı kend keyifleri için paniğe sokmaya hakları yok
özel bir kaç ambulans firması ceza kesiyor boş yere siren çalıştıran şöförlere ama devlet ve orta ölçekli hastanelerde bunlar yok adamlar kafalarına göre çalıştırıyorlar