Bulut(Cloud)Stratejisi Oluşturmanın Faydaları





Bulut(Cloud)Açıklaması




Yazılım,Tasarım,Uygulama geliştirmiş olan herkes, üzerinde çalışmış oldukları projeler için performanslı ve uyumlu bir yapı ister.Bu da ancak public cloud ya da private cloud tan yararlanır..Çünkü bunların hızları çok iyidir.Eğer bir şirkette bu tür bulutlar varsa iş performansı açısından çok önemlidir.

Personeli az sayıda olan kamu işletmeleri ve şirketler için bu bulutları kullanmak maliyetlerini kötü bir duruma sokabilir.Bunun için önceden bulut sağlayıcıları tarafından bilgilendirme almak daha sonrasında size sunacakları teklifleri değerlendirmek ve en sonunda en doğru seçimi yapmaktır.Peki mali portre bakımından büyük şirketler ne yapıcak?Bulut teknolojisi o kadar değişti ki artık multi-cloud teknolojisi de ortaya çıktı.Yani bir şirkette birden fazla bulut kullanılıp bunları birleştirip tek platforn üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.Büyük şirketlerde birden fazla sektör olduğu için her bir sektörde farklı bir bulut vardır.Amaç şu şekilde ağ performansını sağlamak ve birimler arası bilgi akışını hızlı bir şekilde sürdürmek.


Bir bulutu kullanmak için önceden bunun mimarisini oluşturmak gerekir?Elimdeki bütçe ne kadar bu buluttan nasıl fayda sağlarım,ve bu bulutu hangi amaçlarla kullanabilirim bunları düşünmek gerekir.

Bulut(Cloud)Stratejisi Oluşturmanın Faydaları

Önceden planlama



Bulutlar bir uygulamayı geliştirmede performans sağlar.Yapılan bu uygulamalar birimler arası bilgi alışverişini sağlamak için kullanılabilir.Yada herhangi bir yazılım tabanlı olarak ta bir uygulama gerçekleştirip bu bulutlarla birlikte diğer birimlerin de kullanımını sağlayalabiliriz.Buna çok dikkat edilmesi gerekir.İşte bu aslında bir stratejidir.İhtiyaca göre belirlenmiştir.Önceden plan program belirlenmiş ve daha sonrasında çalışmalar oluştulmuştur.Bulut sağlayıcı olan şirketlerden en doğru verimi almak için gerekli bilgiler alınmış ve bunun sonucunda hangi bulutun bizim için daha uygun olduğunu seçmek bize kalmıştır.

Kesintisiz performans


Bulutlar daha çok uygulama tabanlı yazılımları dağıtmak için kullanılır.Ve bunu yaparken herhangi bir kesintiye uğramamak gerekir.Şirket politikaları açısından çok önemlidir.Daha sonrasında şirket büyüme süreceğini girdiğinde artık yeni bir strateji gerçekleştirebilirsiniz.Yazılım tabanlı uygulamlarınız arttığında bunları API tarafından dağıtmak isteyebilirsiniz.Hemen bulut sağlayıcısı şirketleri arayıp bu uygulamaları en verimli şekilde nasıl dağıtabiliriz bunu sormaktır.Onlarda size şartları sunacaktır.Ne yaptık strateji gerçekleştirdik.



Uygulamalar Arası İletişim



Uygulamalar arası iletişim fiziksel olarak ayırabilir, uygun makine örneklerini yürütebilirsiniz ve hizmet dizinleri sağlayan, uygulamanızı oluşturan birçok hizmeti izlemenize yardımcı olan hizmet / API yöneticileri ve yönetim teknolojisini oluşturabilirsiniz.Bunun için uygulama veritabanı oluşturup bu hizmeti birçok sektöre nasıl verebiliriz?Bunu yapmak için nasıl bir strateji uygulayabiliriz bunu düşünmek gerekir?Burda yapmış olduğumuz strateji çok önemlidir.Yapılan bir hata sizi sonu olmayan bir yola sokmanıza neden olabilir.

Uygulamaları Sanal Makinelere Taşımak



Uygulamayı hizmetlerden çıkarmak için aynı nedenle verileri deşifre ediyorsunuz. Ayrıldıktan sonra, verileri herhangi bir genel veya özel bulut örneğinde saklama ve işleme seçeneğiniz vardır. Örneğin, birçok işletme, verilerinin yerel sunucularda kalması konusunda ısrar ediyorlar, ancak genel bir bulut içindeki emtia sanal makine örneklerinden yararlanmak istiyorlar.

Performansı en yüksek seviyede almak istiyosun.Yapıcağın veri tabanlı bir program çerçevesi içersinde bilgi alışverişini en performanslı şekilde çalışmasını istiyorsak bunun çerçevesinde bir bulut stratejisi gerçekleştirmeniz gerekir.Böylece yapcağınız bir strateji ilerki günlerde sizi zor duruma sokmayacaktır.

Ön Belleğe Alma



Önbelleğe alma sistemlerini kullanmayı düşünün. Bunlar, yaygın olarak erişilen verileri yerel olarak depolayarak ek veritabanı performansı sağlar, böylece tüm veritabanı okuma isteklerini fiziksel veritabanına geri yükler. Ancak bunlar uygulamaya en iyi şekilde yerleştirilir ve önbelleğin ne kadar verimli olacağını belirlemek için uygulama verileriyle test edilmelidir. Sürekli yeni veri okuyan sistemler, veritabanı önbelleklerinden çok fazla fayda sağlamaz.


Geneleneksel yöntemlerde kullanılan veri tabanı ve uygulamaları sizin işlerinizi olumsuz yönde etkileyecektir.Çünkü elinizde bir sürü kullanıcı var.Bunların hepsine hizmet sağlarken veri alışverişinde sıkıntı yaşayabilirsiniz.Bunun için bulut stratejisini düşünmek gerekir.Çünkü bulut teknolojisi oldukça performanslıdır.Sizi asla yarı yolda bırakmaz.Aksine yapcağınız işlerde çok büyük verim sağlar.

https://www.ugurgunen.com/detay-Bulut-Cloud-Stratejisi-Olusturmanin-Faydalari