Network(Ağ)Sanallaştırmanın Faydaları




Donanım, BT departmanınızın fiyatından hemen sonra bir BT departmanının çalıştırılmasıyla ilişkili en pahalı maliyetlerden biridir. Sanallaştırma, çok sayıda fiziksel anahtarın, yönlendiricinin, sunucunun vb. Gereksinimlerini ortadan kaldırır - yalnızca bu kalemlerin bakım ve değiştirme maliyetlerini değil, aynı zamanda bu aygıtları çalıştırmanın ve onarımlar için masrafları da ortadan kaldırır. Sanallaştırma, tüm bu fiziksel ekipmanların bakımı ve onarımı ile ilgili çalışmaların çoğunu ortadan kaldırarak BT'de verimliliği artırır ve BT'nin işinizi verimli bir şekilde yürütmenin diğer yönlerine odaklanmasını kolaylaştırır.

Sanallaştırma yoluyla ortadan kaldırdığınız donanımın yanı sıra, işçilerin tüm bu donanımların markaları ve modelleri konusunda eğitilmesi ihtiyacını da ortadan kaldırırsınız. Yeni anahtarlara, yönlendiricilere ve diğer ekipmanlara her yatırım yaptığınızda, BT çalışanlarının bu ekipmanı kurması, sürdürmesi ve onarması için gereken zaman ve masrafları hesaba katmanız gerekir. Sanallaştırma bu konuyu bir kez ve herkes için ele alıyor.

Bilindiği gibi sanallaştırma linux dahil birçok işletim sistemini desteklemektedir.Şimdi network(ağ)sanallaştırmanın faydalarından söz edelim.

-Birden fazla fiziksel işletim sistemi ve bilgisayar sayısını azaltır.

-Ağları kolayca bölümlere ayırıp etiketleyebilirsiniz.Böylece hangi ağın ne ile ilgili olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

-Dosya dağıtım modu oldukça hızlıdır.Birden fazla paylaşımı aynı anda ve hızlı bir şekilde yapmanıza olanak sağlar.

-Güvenlik açısından oldukça faydalıdır.

-Herhangi bir şekilde sanal bir diskte problem çıktığı zaman diğer yedek devreye girer.Bizde bu sırada arızalanan diski kontrol edebiliriz.

-Sanal ağlarınızı düzenlemek kolaydır.Hiçbir problem yaşamazsınız.

-Ağınızı yerel ve sanal ağlara ayırabilirsiniz.Böylece sunucu ve network üzerindeki yükü minimum seviyeye indirilmiş olur.Birinde bir problem olduğunda daha rahat şekilde ulaşabilirsiniz.

Şu anda, OT ağları, BT ağlarından çok daha küçük olma eğilimindedir, ancak bu özellikle, Endüstriyel Nesnelerin İnterneti'ne olan kayma ile değişme sürecindedir.

Bu olduğunda ve endüstri uzmanları, daha geç değil, daha sonra topluca gerçekleşeceğini söylerken, ağa bağlı aygıtların sayısı kesinlikle mantarlara gidiyor. Bu nedenle, büyük olasılıkla iki yıl içinde, ağ izleme, bu sektörde zaten BT'de olduğu kadar önemli olacaktır.

Oldukça basit görünüyor, görünürlükteki artış, mühendislerden C seviyesindeki liderlere kadar herkesin yeni üretim çağında bilinçli kararlar almasına izin verecek.

Sanallaştırma kullanıldığında, kaynak provizyon hızlı ve kolaydır. Artık fiziksel makineler kurmaya, yerel ağ oluşturmaya veya başka bilgi teknolojisi bileşenlerini kurmaya gerek yoktur. Sanal ortama en az bir erişim noktası olduğu sürece, organizasyonun geri kalanına yayılabilir.


Sanallaştırma büyük çapta gerçekleşmeden önce, ortalama girişimci için dijital girişimcilik neredeyse imkansızdı. Günümüzde mevcut olan çeşitli platformlar, sunucular ve depolama aygıtları sayesinde, hemen hemen herkes kendi yanlarında çalışmaya başlayabilir veya bir işletme sahibi olabilir

https://www.ugurgunen.com/detay-Network-Ag-Sanallastirmanin-Faydalari