-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Web sitemde Cloudflare kullanıyorum. Bu firmanın hız konusunda yalan söylediğini vurgulamak isterim. Adamlar optimizasyon ve hız konusunda çalışmalar yapıp web sitesinin daha hızlı açılması konusunda çalışmalar yaptığını söylüyor. Bende ayarlar açık. Ama IP adresi ile anında giren site SSL sunucusu ile daha yavaş giriyor. Zaman zaman aşırı yavaşlıyor ve hiç girmiyor, hep çöküyor. IP adresi ile girerken sorun yok, SSL sunucusu ile girerken yavaş. Kısacası sorun bu.
Cloudflare: "Sitenizin hızı artar, önbellek kullanılır."
Gerçekte Olan: "Sitenizi yavaşlatır, daha beter hale getirir."
Peki bu Cloudflare'in amacı ne? Gerçekten hızlandırmak değil de yavaşlatmak mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Cloudflare güvenlik amacı ile kullanılır. Ddos saldırılarında iyidir ve bazı siteler ip gizlemek için kullanırlar.
Ama cdn mantığı nedeni ile hızlandırdığı gibi söylemler var. Maalesef hiç katılmadığım bir husus bu.
Bazı arkadaşlar karşı çıksa da ben hala Cloudflare sadece Amerika lokasyonda barınan siteleri hızlandırdığını savunuyorum. Avrupa ve Türkiye lokasyonda bulunan siteler için ''hızlandırma'' amacı ile kullananlar maalesef hata ediyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
3D Sanatçı
-
-
Ad Soyad
F** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sözde İstanbul'da da veri merkezleri var ama gel gör ki durum ortada...
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Site Developer
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Ben ıp gizlemek için kullanıyorum
55.000 Aboneli Youtube: https://www.youtube.com/c/Sezerakkaya
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Cloudflare hızlandırır fakat bu onlarca hatta yüzlerce değişkene dayanan bir durum. Cloudflare ile sunucunuz arasındaki veri transferi pek sağlıklı değilse hızlandırmayabilir veya ayarlara ve site yapılandırmasına bağlı olarak yine değişiklik gösterebilir. Hızlandıracağının garantisi yok fakat hiçbir durumda hızlandırmadığını iddia etmek de hata olur. Güvenlik ve performans birbirinden ayrı tutulamayan iki faktördür. Örneğin siteye uğrayan gereksiz botları Cloudflare ile engellemek yükü azaltarak sadece güvenliğe değil aynı zamanda site performansına da katkı sunar. Bu yüzden sitenin hızlı açılması sadece sunucu yanıt verme hızından ibaret değildir.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Blog Yazarı
-
-
Ad Soyad
C** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben kullanıyorum bu mereti ve herhalde işe yariyordur diye düşünüyordum. Şimdi bu yazınızı görünce ikilemde kaldım :) GTmetrix verileri, Cloudflare ile yükseldi ve wordfence ile birlikte kullandığım için saldırı vb. de almadım. Herhalde işe yarıyor diyor ve devam ediyorum. Ancak bu konuyu takip etmeye devam edeceğim :D
(
https://www.bilgisefi.net )
"Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.”
https://www.bilgisefi.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-