lostyazilim

2K Hit'de CPU Aşımı

24 Mesajlar 3.448 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

SmmUzmani SmmUzmani WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 65 / 136
  • Ticaret 16, (%100)

sercanaktay adlı üyeden alıntı

bayi hostinge geçin demesi saçma geldi bari vps falan deseydi :D güzel hostu tavsiye ederim

Şimdi bende 3 site var ya hocam. Bayi hosta geçince tüm sitelere ayrı host açıp daha yüksek cpu alanı sağlayabilirmişim. O yüzden orayı da tavsiye ettiler. Ama bana kesinlikle kapanmayacak bir host lazım açıkcası. Bunu da nasıl bulabilirim bilemiyorum.

wmaraci
reklam

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

Byaliozer adlı üyeden alıntı

Peki ne yapmam gerekir ? yani hosting mi değiştireyim, yükseltmelimiyim ? ne yapmalıyım ? adamlar bi ara sunucu al dediler fiyatı sordum 950 tl dediler şok oldum. Ne kazanıyorum ki ona o parayı vericem.

https://www.guzel.net.tr/almanya-reseller.php

şunlardan birini kullanabilirsin. 2 ve 4 numaralı paketlerden kullanıyorum bende. Trafik aşımında kapamazlar ek fatura çıkarırlar sadece

• Üyelik 29.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 65 / 136
  • Ticaret 16, (%100)

Tarifci adlı üyeden alıntı

cpu kullanım hakkınız ne kadar? Sitede nelerin en çok cpu harcadığını biliyor musunuz? Cache kullanıyor musunuz?

Cpu sorunu sadece hitle alakalı değildir

Cpu hakkımı bilmiyorum, neyin aldığını da bilmiyorum söylemiyorlarda. Cache olayını da ***'da özel bir yazılım işiyle çözdüm. hem sitemin sayfa hızı arttı hemde cache olayını çözdüm.

Ek Olarak:

Zen adlı üyeden alıntı

https://www.guzel.net.tr/almanya-reseller.php

şunlardan birini kullanabilirsin. 2 ve 4 numaralı paketlerden kullanıyorum bende. Trafik aşımında kapamazlar ek fatura çıkarırlar sadece

Hocam birde açıkcası emin olmak istiyorum. Yani oraya geçtiğimde de aynı işlem olursa ne yapıcam ? Bunu çözmenin anlamanın ve şu host'a geçtiğinde sorun olmayacak bir çözüm merak ediyorum. Ama tabi öyle uçuk fiyatlar da değil.

• Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

Cpu hakkımı bilmiyorum, neyin aldığını da bilmiyorum söylemiyorlarda. Cache olayını da ***'da özel bir yazılım işiyle çözdüm. hem sitemin sayfa hızı arttı hemde cache olayını çözdüm.

Onu çözdüysen trafik karşılamıyor. webadam sınırsız der ama demek 2k hite kadar sınır varmış :D Sınırı belli olmayan birşey asla alma.

bir önceki msjda verdiğim linkteki paketlerden birini al sorunun kalmaz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 65 / 136
  • Ticaret 16, (%100)

Zen adlı üyeden alıntı

Onu çözdüysen trafik karşılamıyor. webadam sınırsız der ama demek 2k hite kadar sınır varmış :D

Ama cpu aşımı olduğunu söylediler hocam. Trafik olsa 40 dakika sonra açmazlardı sanırsam.

Tarifci Tarifci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** U**
  • Mesajlar 198
  • Beğeniler 9 / 36
  • Ticaret 8, (%100)
WP-Optimize eklentisini ara ara çalıştırıp kullanmanızı öneririm. Ayrıca hangi eklenti ne kadar cpu harcıyor şu eklentiden bakabilirsiniz. Bu eklentileri her zaman açık tutmanıza gerek yok.

P3 (Plugin Performance Profiler)

Sadece bir eklenti bile cpu sorununu tetikleyebilir. Örneğin pageviews eklentisi bende sorun yaratıyor.

Emre19 Emre19 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 933
  • Beğeniler 16 / 125
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam hedefiniz büyükse yani büyük oynuyosanız direk sunucu'ya geçin aşım derdi olmaz.

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam benim sitelerimden birindede oluyordu reseller kullanıyordum firma siteye susbend atıyordu ben resellerden bi yerden açıyordum.Siz o ***'a özel yöntemi buradan açıklarmısınız belki bizlerede yardımcı olur o konu :)

Hocam bu arada cpnelden Resource Usage bölümünden nekadar cpu harcağını görebilirsiniz sitenizin

• Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)

Ama cpu aşımı olduğunu söylediler hocam. Trafik olsa 40 dakika sonra açmazlardı sanırsam.

Yalan söylüyorlar. Tüm paketlere sınırsız demişler ama farklı farklı fiyatlar eklemişler.

5 tl pakete sınırsız trafik demiş. limitli olan bayi hostinglere daha çok fiyat koymuşlar.

Yani aslında o sınırsız trafik paketlerini bunlar daha çok kobi sitelerini barındırmada kullanıyor. Azcık hiti olan siteleri aktarıyorlar diğer paketlere...

Senin sitenin hitiyle 100 tane kobi sitesi barınır çünkü orada

• Üyelik 29.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum Macaristan
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 65 / 136
  • Ticaret 16, (%100)
Hocam hedefim büyük ve sitem hızla gelişiyor ama şuanda sunucuyu malesef karşılayamam.

Özel çözümden bahsettiğim aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.***.net/wordpress-seo-guvenlik-amp-bakim/1112977-wordpress-cpu-kasma-gec-acilma-sorunlarina-son.html

Ek Olarak: Valla ne yapıcam bilmiyorum hocam. Sitem tam 1 ay 20 günlük. bu akşam 2 K hiti geçti 40 dk kapalı kalmasına rağmen. Gün geçtikçede artıyor anlamadım ne iş. Acayip bir yükselişte. O yüzden açıkcası bu sorun yüzünden baltalanmasını istemiyorum

Ek Olarak: [QUOTE=melankolia;801910]Hocam benim sitelerimden birindede oluyordu reseller kullanıyordum firma siteye susbend atıyordu ben resellerden bi yerden açıyordum.Siz o ***'a özel yöntemi buradan açıklarmısınız belki bizlerede yardımcı olur o konu :)

Hocam bu arada cpnelden Resource Usage bölümünden nekadar cpu harcağını görebilirsiniz sitenizin

Hocam o bölüm tam olarak nerede ? ctrl-f yaptım ama çıkmadı :)

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al