-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar natrodan yeni hosting paketi aldım. Yine natrodan olan eski hosting paketimdeki web sitelerimi yeni hosting paketime aktarmak istiyorum. Öncelikli olarak benim için önemsiz olan bir siteyi aktarmaya çalıştım. Aldığım hata şu şekilde:
Forbidden
You don't have permission to access / on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Yedek dosyamda public.html dosyasının içindekileri yeni hostingimdeki public.html dosyasına olduğu gibi attığım zaman bu sorunu alıyorum. Bu dosyanın içindekileri atmadığım zaman ana sayfada natro'nun "Yapım Aşamasındayız" yazısıyla karşılaşıyorum.
NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Belirttiğiniz klasörün adının public.html değil de,public_html olduğundan emin olun hocam.
Sonra,söz konusu klasöre chmod 0750 verin,bir de öyle deneyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilişim Görevlisi
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Bu bir hata değildir.Sağlayıcınız büyük ihtimalle klasör içi görüntülemeyi kapattığından kaynaklı sisteminizde dosya bulunmuyorsa bu sayfayla karşılaşırsınız.FTP üzerinden dosya gönderdiğinizde bu sayfanın ortadan kalktığını göreceksiniz.Eğer sorunu halledemezseniz biz yardımcı olalım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilişim Görevlisi
-
-
Ad Soyad
B** P**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Anlayacağınız bir dilden anlatmak gerekirse ; çoğu sağlayıcı firma , güvenlik amacıyla klasör içi görüntülemeyi kapatır.Sizin de public_html içerisinde eğer indexlenecek bir dosyanız bulunmuyorsa sistem klasörlere erişmenizi engeller.FTPniz üzerinden örnek bir index.html veya index.htm dosyası atmayı deneyin.Sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.
LosTTeeN
www.anindahosting.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgisayar Donanım,Yazılım
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
43, (%100)
Forbidden hatasının birçok sebebi olmamakla birlikte sunucudaki mod security modülünün aktif olmasındanda kaynaklanabiliyor.
Peki Mod Security Modülü Nedir?
Bilinen bütün sql injection açıklarından yada potansiyel açık oluşturabilecek injection açıklarından koruyan bir apache modulüdür.
Sunucu güvenliği için modülün aktif olması gerektiğinden pasif edilmemektedir. Ama .htaccess dosyamıza küçük bir kod ekleyerek sitemiz için pasif duruma getirebiliriz.
1- Sorun yaşadığınız dizini ftp ‘den bulunuz. (Eğer yönetim panelinde sorun yaşıyorsanız panelin bulunduğu klasörü bulunuz.)
2- Eğer önceden oluşturulmuş bir .htaccess dosyanız varsa alttaki kodu dosyasının en sonuna ekleyip kayıt ettikten sonra tekrar ftp dizine yükleyiniz.
3- Önceden oluşturulmuş .htaccess dosyanız yok ise yeni bir tane oluşturup aynı işlemi yapınız.
PHP Kod:
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
1 kişi bu mesajı beğendi.