lostyazilim
tr.link

403 Forbidden Hatası Alıyorum

7 Mesajlar 2.458 Okunma
acebozum
tr.link

zxyxyz zxyxyz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 149
  • Beğeniler 52 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar natrodan yeni hosting paketi aldım. Yine natrodan olan eski hosting paketimdeki web sitelerimi yeni hosting paketime aktarmak istiyorum. Öncelikli olarak benim için önemsiz olan bir siteyi aktarmaya çalıştım. Aldığım hata şu şekilde:

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Yedek dosyamda public.html dosyasının içindekileri yeni hostingimdeki public.html dosyasına olduğu gibi attığım zaman bu sorunu alıyorum. Bu dosyanın içindekileri atmadığım zaman ana sayfada natro'nun "Yapım Aşamasındayız" yazısıyla karşılaşıyorum.

elektronikssl
webimgo

NumanABi NumanABi --> numanozdemir.com <-- Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek -
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad N** Ö**
  • Mesajlar 1417
  • Beğeniler 380 / 442
  • Ticaret 21, (%95)
Belirttiğiniz klasörün adının public.html değil de,public_html olduğundan emin olun hocam.
Sonra,söz konusu klasöre chmod 0750 verin,bir de öyle deneyin.

Hostidex Hostidex Innovative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilişim Görevlisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 139 / 138
  • Ticaret 15, (%100)
Bu bir hata değildir.Sağlayıcınız büyük ihtimalle klasör içi görüntülemeyi kapattığından kaynaklı sisteminizde dosya bulunmuyorsa bu sayfayla karşılaşırsınız.FTP üzerinden dosya gönderdiğinizde bu sayfanın ortadan kalktığını göreceksiniz.Eğer sorunu halledemezseniz biz yardımcı olalım.

• Üyelik 25.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 149
  • Beğeniler 52 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

NumanABi adlı üyeden alıntı

Belirttiğiniz klasörün adının public.html değil de,public_html olduğundan emin olun hocam.
Sonra,söz konusu klasöre chmod 0750 verin,bir de öyle deneyin.

public_html zaten, ben yanlış yazmışım :)

Chmod 755'teydi. 750 yaptım fakat bir şey değişmedi. Hatta eski uyarıya ek olarak "Server unable to read htaccess file, denying access to be safe" satırı da eklendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 149
  • Beğeniler 52 / 8
  • Ticaret 0, (%0)

Hostibo adlı üyeden alıntı

Bu bir hata değildir.Sağlayıcınız büyük ihtimalle klasör içi görüntülemeyi kapattığından kaynaklı sisteminizde dosya bulunmuyorsa bu sayfayla karşılaşırsınız.FTP üzerinden dosya gönderdiğinizde bu sayfanın ortadan kalktığını göreceksiniz.Eğer sorunu halledemezseniz biz yardımcı olalım.

Ne demek istediğinizi anlayamadım. Dosyaları zaten natro'nun Web FTP'si ile gönderiyorum. Eski hosttan siteyi sildiğim için herhalde FileZilla ile bağlanamıyorum ftp'ye.

Hostidex Hostidex Innovative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Bilişim Görevlisi
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** P**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 139 / 138
  • Ticaret 15, (%100)
Anlayacağınız bir dilden anlatmak gerekirse ; çoğu sağlayıcı firma , güvenlik amacıyla klasör içi görüntülemeyi kapatır.Sizin de public_html içerisinde eğer indexlenecek bir dosyanız bulunmuyorsa sistem klasörlere erişmenizi engeller.FTPniz üzerinden örnek bir index.html veya index.htm dosyası atmayı deneyin.Sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.

LosTTeeN LosTTeeN www.anindahosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilgisayar Donanım,Yazılım
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 927
  • Beğeniler 599 / 344
  • Ticaret 43, (%100)
Forbidden hatasının birçok sebebi olmamakla birlikte sunucudaki mod security modülünün aktif olmasındanda kaynaklanabiliyor.

Peki Mod Security Modülü Nedir?

Bilinen bütün sql injection açıklarından yada potansiyel açık oluşturabilecek injection açıklarından koruyan bir apache modulüdür.
Sunucu güvenliği için modülün aktif olması gerektiğinden pasif edilmemektedir. Ama .htaccess dosyamıza küçük bir kod ekleyerek sitemiz için pasif duruma getirebiliriz.

1- Sorun yaşadığınız dizini ftp ‘den bulunuz. (Eğer yönetim panelinde sorun yaşıyorsanız panelin bulunduğu klasörü bulunuz.)
2- Eğer önceden oluşturulmuş bir .htaccess dosyanız varsa alttaki kodu dosyasının en sonuna ekleyip kayıt ettikten sonra tekrar ftp dizine yükleyiniz.
3- Önceden oluşturulmuş .htaccess dosyanız yok ise yeni bir tane oluşturup aynı işlemi yapınız.

PHP Kod:

SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al