Geçtiğimiz haftalarda Blogger'da barındırdığım blogumu Wordpress'e taşıdım. Guzel Hosting'de barındırıyorum. Temanın da elbette etkisi var fakat her türlü optimizasyonu yapmama rağmen yüklenme hızı mobilde 7 saniyeden aşağı gözükmüyordu. (testi buradan yaptım)
Bugün Github öğrenci hesabımdan dolayı 50$lık bir Digital Ocean kredisi tanımlandı hesabıma. Kurcalarken ip adresi üzerine (domain ayarlamadım henüz) Wordpress kurdum. Öylesine bir tasarım yükledim (mobil uyumlu bile değildi). Siteyi test ettiğimde (mobil site hızını ölçüyor test) mobil uyumlu olmamasına rağmen 2 saniye çıktı sonuç.
Hiçbir eklenti , hiçbir optimizasyon olmadan , mobil uyumlu bile olmayan bir tema ile bu sonucu almak ; birkaç haftadır yoğun uğraşlarıma rağmen 7 saniyenin altına düşemeyişimle de birleşince beni bir şoka uğrattı.
Sonuca gelirsek , öğrenciyim. Blog üzerinden herhangi bir gelirim yok fakat Google üzerinden iyi ziyaretçim var. Adsense başvurusuna hazırlanıyorum. Sizce hostingimi bırakıp Digital Ocean üzerinden sunucuya taşınmalı mıyım? Gerek Google gerek diğer etkenleri düşünürsek , siteme ne gibi etkileri olur? Önerir misiniz? Tavsiyeleriniz uyarılarınız neler olur?