Merhaba,

Site hızını etkileyen birçok etken var. Bu hosting kaynaklı bir sorun gibi durmuyor. Hiçbir içerik,resim, görsel ve eklenti bulunmayan sıfırdan kurulmuş bir site haliyle hızlı açılacaktır. Ancak, aktif olarak kullandığınız sitenizde içerik sayısı, kullanılan css,javascript ve resim dosyalarının dosya boyutu vb birçok etken mevcut.

Ayrıca, google page speed test aracının Türkiye üzerinden bir test gerçekleştirmiyor, sitenizin barındığı sunucuya en yakın merkezi tercih ederek oradan analiz yapıyor bu da sitenize en az birkaç saniye geç açıldığını düşünmesine sebep olabiliyor.

Bunun yanı sıra temanızda ki CSS ve JavaScript dosyalarını header kısmından yükletmeyin. CSS'leri etiketinden sonra ekleyin ve Javascript kodlarını da tagından önce yükletin.

JS ve CSS dosyalarına async ve preload özellikleri ekleyerek sayfa yüklendikten sonra yüklenmelerini söylerek sayfanın ilk açılış aşamasında hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde resim dosyalarınızı yeni dağıtım formatı olan webp üzerinden yayınlayın ve lazyload özelliğini kullanarak resimleri de aynı css ve javascript gibi sayfa yüklendikten sonra açılmalarını sağlayın.

Bütün bunların yanında önbellekleme, tarayıcı önbellekleme ve önbellekme sürelerini artırın. Resim, CSS, JS dosyalarınız için CDN servisi kullanın. Bütün bunları eksiksiz ve temiz bir şekilde yaptığınızda site hızınız da iyileşmeler olacaktır.

Google page speed dışında alternatif olarak https://www.webpagetest.org bu siteyi önerebilirim. Oldukça detaylı analiz ve veriler sunmaktadır.