lostyazilim

guzel.net.tr Veritabanı sunucu adı sorunu...

14 Mesajlar 6.507 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

azeynel azeynel Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpress kurulumunda "veritabanı sunucusu" olarak "localhost" girdiğimde daha önce kullandığım temamda çeşitli hatalar alıyorum. (Daha önce hostinger kullanıyordum ve mysql veritabanı adresi:"mysql.hostinger.web.tr" şeklindeydi ve temamda bir sorun yaşamıyordum.) mysql veritabanımda "tüm izinleri" verdim ancak çözüm üretemedim???

güzel.net ile iletişime geçtim cevapları: "localhost olarak kullanılması gerekli, harici bir mysql sunucusu bulunmamaktadır. Temanızda yaşadığınız sorunların bununla ilgisi olacağını düşünmüyorum, yine de wordpress konusunda bilgili birinden yardım almanız fayda sağlayackatır." şeklinde oldu...

Aldığım hata:

Warning: include(/home/********/public_html/wp-content/themes/********/lib/functions/theme-functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/********/public_html/wp-content/themes/********/functions.php on line 175

Warning: include(): Failed opening '/home/********/public_html/wp-content/themes/********/lib/functions/theme-functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/********/public_html/wp-content/themes/********/functions.php on line 175

functions.php de 175 satırda şöyle yazıyor:

include( get_template_directory() . '/lib/functions/theme-functions.php' );

Bu kodda ki yanlışı bulamadım açıkçası(bi yol/adres hatası olduğu aşikar)... :confused:

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Tema klasoru içinde /lib/functions/theme-functions.php bu dosya yok diyor. olup olmadıgına bir bakarmısınız.
Tema klasoru içinde sırasıyla lib>functions> bu klasorun içinde theme-functions.php var mı.
azeynel

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

easlanhan easlanhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Private Sector
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 819
  • Beğeniler 1 / 211
  • Ticaret 0, (%0)
Kodlama ile bir sıkıntı yok bence.

Sunucu değişiminden bahsetmişsiniz ilk başta, bu sorun onun ile alakalı.

Sanırım bir veri tabanı yada tablo var, o tablodaki veriler her değişiklikte kaydediliyor. Siz veri tabanının adını değiştirirseniz eski ayarları da değiştiriyor olmanız gerekir.
azeynel

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Tema klasoru içinde /lib/functions/theme-functions.php bu dosya yok diyor. olup olmadıgına bir bakarmısınız.
Tema klasoru içinde sırasıyla lib>functions> bu klasorun içinde theme-functions.php var mı.

Öncelikle ilginiz için tşk ederim.Yok hocam ancak ancak tema+wordpress kurulumunu sıfırdan yapıyorum, yani herhangi bir ayarla oynamıyorum daha önce 10 kez kurdum(hostingerde) böyle sorunla karşılaşmadım.

easlanhan adlı üyeden alıntı

Kodlama ile bir sıkıntı yok bence.

Sunucu değişiminden bahsetmişsiniz ilk başta, bu sorun onun ile alakalı.

Sanırım bir veri tabanı yada tablo var, o tablodaki veriler her değişiklikte kaydediliyor. Siz veri tabanının adını değiştirirseniz eski ayarları da değiştiriyor olmanız gerekir.

Sunucu değiştirdim ama eski sunucudan herhangi bişey taşımadım tamamen sıfırdan kurulum yaptım hocam.Sizede ilginiz için tşk ederim.
MagaraAdami

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

easlanhan easlanhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Private Sector
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 819
  • Beğeniler 1 / 211
  • Ticaret 0, (%0)

azeynel adlı üyeden alıntı

Sunucu değiştirdim ama eski sunucudan herhangi bişey taşımadım tamamen sıfırdan kurulum yaptım hocam.Sizede ilginiz için tşk ederim.

ilginiz için tşk ederim

Lisanslı mı kullanıyorsunuz?

• Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

Hocam şimdi farkettim upload için Filezilla kullanıyorum hatasız aktarıyor theme-functions.php dosyasını ancak 10 sn içinde kayboluyor sunucudan :confused: cpanel yüklemeyi deneyip sonucu size yazarım. Lisans yok. full tema diye biliyorum.

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

Öncelikle ilginiz için tşk ederim.Yok hocam ancak ancak tema+wordpress kurulumunu sıfırdan yapıyorum, yani herhangi bir ayarla oynamıyorum daha önce 10 kez kurdum(hostingerde) böyle sorunla karşılaşmadım.

Hocam bende guzel.net.tr ile calısıyorum. Sizin icin deneyeyim dedim bende sorun yok muhtemelen sizin yüklemeye calıstıgın dosya da hata var

• Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

Buhara adlı üyeden alıntı

Hocam bende guzel.net.tr ile calısıyorum. Sizin icin deneyeyim dedim bende sorun yok muhtemelen sizin yüklemeye calıstıgın dosya da hata var

orjinal dosya farklı hostta çalışıyordu. Host firmasının güvenlik duvarı theme-functions.php dosyasını engelliyor olabilir mi acaba?

Çok ilginç gerçekten cpanelden de yüklemeyi denedim yine olmadı... yükleme tamam diyor girip bakıyorum dosya yok... :confused:

Buhara Buhara Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Y**
  • Mesajlar 542
  • Beğeniler 126 / 53
  • Ticaret 0, (%0)

orjinal dosya farklı hostta çalışıyordu. Host firmasının güvenlik duvarı theme-functions.php dosyasını engelliyor olabilir mi acaba?

Çok ilginç gerçekten cpanelden de yüklemeyi denedim yine olmadı... yükleme tamam diyor girip bakıyorum dosya yok... :confused:

O Silinen dosyayı bir yere upload edip linkini bana verir misin? Birde ben deniyeyim

• Üyelik 21.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 5 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

Buhara adlı üyeden alıntı

O Silinen dosyayı bir yere upload edip linkini bana verir misin? Birde ben deniyeyim

Buyur hocam: http://www.dosya.tc/server24/sOOtDG/theme-functions.zip.html

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al