lostyazilim
tr.link

Hosting Nedir Ne Değildir?

4 Mesajlar 857 Okunma
lstbozum
tr.link

teknoabi teknoabi Lawyer Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)
Tasarlanan ve hazırlanan web sitelerinizin veya web ortamında görüntülenmesi gereken dosyaların internet üzerinde tabiri caizse 24 saat aralıksız ulaşabildiğimiz, bilgisayarlardan daha kuvvetli olan sunucularda barındırılması olayıdır. Yani sitelerimize günün her saati ulaşmamıza olanak sağlamak ve onları bir nevi asla kapanmayan bir bilgisayarda barındırma işlemidir. Zaten host'un kelime anlamı barındırmadır.

Bu barındırma işlemi yani hostingi sunucular sayesinde gerçekleşmektedir. Sunucular günün her saati internete bağlı ve açık olmalıdır. Eğer aksi bir durum olsaydı ben gecenin bir saati tarayıcının adres çubuğuna "www.teknoabi.com" yazdığımda sitemiz açılmıyor olurdu. Daha da basitleştirmek gerekirse; sürekli açık ve güçlü bir bilgisayar düşünün ki sürekli internete bağlı olsun ve siteleriniz veya dosyalarınız o bilgisayar üzerinde taşınsın. Bende kendi bilgisayarımdan bilgilerin taşındığı bilgisayara(sunucuya) internet aracılığıyla bağlanayım ve sitemi görüntüleyebileyim(sunucudaki dosyalar).

Datacenter Temsili Görsel

Umarım anlatabilmişimdir. Bir diğer kavram datacenter kavramı. Sunucuların bulundurulduğu odaya datacenter denir. Genelde soğukluğu vb klima gibi sistemlerle ayarlanmalı ve internet bağlantısı sürekli olmalıdır. Bu gibi koşullar bizim sitemizin Uptime Performansını belirler.(Aslında sunucunun...) Her ne kadar ülkemizde hosting sağlayan kişi sayısı artmış olsada dikkat etmemiz gereken hususlardan biri evde bu işleri yapmaya kalkışan arkadaşlardır:) Kesinlikle kötü niyetli olduklarını söyleyemem fakat dikkat etmeniz gerekebilir zira büyük firmalarda aradığınız saygınlığı ve hassasiyeti onlarda bulamayabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur.

Kaynak
srhtycl sterk

kişi bu mesajı beğendi.

Lawyer
wmaraci
reklam

srhtycl srhtycl IBM Ambassador Kullanıcı
  • Üyelik 13.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Software Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 501
  • Beğeniler 86 / 124
  • Ticaret 12, (%100)
Bilgi, güçtür!

Teşekkürler.
teknoabi

kişi bu mesajı beğendi.

Vjolenza Vjolenza Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** P**
  • Mesajlar 708
  • Beğeniler 77 / 101
  • Ticaret 16, (%100)
Paylaşım için teşekkürler lakin affınıza sığınarak sanki yazmak için yazılmış veya yazılacak makale konusu bulunamayarak yazılmış bir yazı havası verdi bana yanlış anlamayın lütfen.
teknoabi

kişi bu mesajı beğendi.

teknoabi teknoabi Lawyer Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)

Vjolenza adlı üyeden alıntı

Paylaşım için teşekkürler lakin affınıza sığınarak sanki yazmak için yazılmış veya yazılacak makale konusu bulunamayarak yazılmış bir yazı havası verdi bana yanlış anlamayın lütfen.

Aslında bu forumda paylaşılması saçma gibi dursada bu bilgiye ihtiyacı olan insanların olduğunu farketmem bu yazıyı yazmamın başlangıç noktası oldu o nedenle bir hosting yazı dizisi oluşturmaya karar verdim işe de en başından başlamak gerekir diye düşündüm :) Bunun en iyi değerlendirileceği ortam olarakta burayı görünce burada paylaştım, eleştiriniz için teşekkürler. Fikirleriniz önemlidir.

Ek Olarak:

srhtycl adlı üyeden alıntı

Bilgi, güçtür!

Teşekkürler.

Rica ederim :)
Vjolenza

kişi bu mesajı beğendi.

Lawyer
wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al