Tasarlanan ve hazırlanan web sitelerinizin veya web ortamında görüntülenmesi gereken dosyaların internet üzerinde tabiri caizse 24 saat aralıksız ulaşabildiğimiz, bilgisayarlardan daha kuvvetli olan sunucularda barındırılması olayıdır. Yani sitelerimize günün her saati ulaşmamıza olanak sağlamak ve onları bir nevi asla kapanmayan bir bilgisayarda barındırma işlemidir. Zaten host'un kelime anlamı barındırmadır.
Bu barındırma işlemi yani hostingi sunucular sayesinde gerçekleşmektedir. Sunucular günün her saati internete bağlı ve açık olmalıdır. Eğer aksi bir durum olsaydı ben gecenin bir saati tarayıcının adres çubuğuna "www.teknoabi.com" yazdığımda sitemiz açılmıyor olurdu. Daha da basitleştirmek gerekirse; sürekli açık ve güçlü bir bilgisayar düşünün ki sürekli internete bağlı olsun ve siteleriniz veya dosyalarınız o bilgisayar üzerinde taşınsın. Bende kendi bilgisayarımdan bilgilerin taşındığı bilgisayara(sunucuya) internet aracılığıyla bağlanayım ve sitemi görüntüleyebileyim(sunucudaki dosyalar).
Datacenter Temsili Görsel
Umarım anlatabilmişimdir. Bir diğer kavram datacenter kavramı. Sunucuların bulundurulduğu odaya datacenter denir. Genelde soğukluğu vb klima gibi sistemlerle ayarlanmalı ve internet bağlantısı sürekli olmalıdır. Bu gibi koşullar bizim sitemizin Uptime Performansını belirler.(Aslında sunucunun...) Her ne kadar ülkemizde hosting sağlayan kişi sayısı artmış olsada dikkat etmemiz gereken hususlardan biri evde bu işleri yapmaya kalkışan arkadaşlardır:) Kesinlikle kötü niyetli olduklarını söyleyemem fakat dikkat etmeniz gerekebilir zira büyük firmalarda aradığınız saygınlığı ve hassasiyeti onlarda bulamayabilirsiniz.
Umarım faydalı olmuştur.
Kaynak